Skocz do zawartości

Rzeczy po ss-mańcu

GERWAZY-GRZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja dodam że krzyż ek1 to podpada na kopie sprawdż czy to trzyczęściowy jest ponieważ na allezło widuje takie kopie syg.L/51 na zapince nie pamiętam dokładnie szturm chyba dobry za rany też co do patek to się nie wypowiem może inni coś podpowiedzą pozdrawiam
Napisano
Ja nie prosiłem o weryfikację oryginalności, odznaczenia znalezione w pewnym miejscu wiec tutaj nie mam wątpliwości. Zresztą przeglądając to forum od X czasu to nie wiem czy śmiać się czy płakać jak widzę wypowiedzi co niektórych specjalistów", dla których teoretycznie wszystko jest kopią. Prostuję: EK jest 3 częściowy ze środkiem nie magnetycznym, a na szpilce ma sygnaturę 26.
Napisano
„EK jest 3 częściowy ze środkiem nie magnetycznym....” chyba ze znalu, bo na mosiądz to mi nie wygląda.
Cały wątek zalatuje reklamą taniego sikacza.
Napisano
Patki to zwyczajne kopie. Twoje jakies naklejane na biale kartoniki.
Oryginalne wygladaja tak jak te z linku:http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/photos/S014264.html
Napisano
Nie huku nie o to chodzi. Ja pytałem o wartość nie o oryginalność, bo tego jestem pewien. To o czym pisałem pojawia się w postach niżej. Czego by ktoś nie wrzucił to kopie. Bo to nie takie jak tamto, a tamto nie pasuje. Ludzie, ile rzeczy tylu producentów, czas, materiał. Ciągłe doszukiwanie się wyłuskanych podstępów, kopii itp. Hejterzy ciągle będą na nie.
Ja dziękuję serdecznie wszystkim biorącym udział w dyskusji. Proszę o usunięcie wątku i zakończenie do niczego nie prowadzącej dyskusji zanim będziemy się żreć.
Napisano
rzadko tu już zaglądam ale wtrącę swoje trzy grosze...jakim cudem udało Ci się połączyć wykopkowe odznaki z resztą..nazwę te produkty resztą bo takiego syfu nie widziałem od dawna... za takie kity i takie bajki powinieneś koleś dostać bana dożywotnio...panowie elementarna wiedza się kłania...to nie będą Was próbować zrobić w balona..
Napisano
Nie wypowiadam się co do oryginalności znalziska.
Może ktoś sobie robi reklamę a może nie.

Natomiast faktem jest, że wiele dobrych trafień to znaleziska domowe, strychowe, przy rozbiórkach domów etc.

Ad. Tuna -Przyganiał kocioł garnkowi - Nie wszystko co oryginalne (i czym się handluje)pochodzi z chamsko przerytych lasów na Mierzei (za to powinny być dużo surowsze kary z publicznym ucinaniem jajc) Więc darowałbym sobie używanie i tego leszcza" bo sam święty nie jesteś.
Napisano
bo żeby się wypowiedzieć to trzeba mieć wiedzę a Tobie jej widocznie brak skoro nie potrafisz rozpoznać lipnych obszyć i rozwikłać na pniu bajeczki dodanej do tego wszystkiego..
a co do dziur na mierzei to widzisz ja sobie nie mam nic do zarzucenia a jak masz jakiś problem do mnie że mnie próbujesz oczernisz albo coś Cię boli to cóż pamiętaj że każdy kij ma dwa końce...
Napisano
no i jeszcze na koniec na mierzeji kolego to ja nie byłem od długiego długiego czasu widać że masz blade pojęcie w tym temacie i pie...lisz trzy po trzy. Czasem nie trzeba wchodzić do lasu żeby trafić fanty...
Choć przyznam że śmieszyło mnie przez pewien czas jak sobie wszyscy zazdrośnicy wkręcili że to od przekopywania ziemianek...miałem ubaw po pachy...nawalali dół za dołem na pałe po całej wyspie i tak sobie tłumaczyli fanty które wychodziły...
większość dziur nie zakopywała a pytani odpowiadali że to pewnie the tuna wykopał ..
Także kolego nie znasz mnie nawet osobiście wyciągasz pochopne wnioski na mój temat powtarzasz jakieś bzdury a nie masz nawet bladego pojęcia o czym piszesz...zastanów się czy aby wszystko jest okey..
z tym jakże prostym i zarazem głębokim przemyśleniem Cię pozostawiam
Napisano
Uderz w stół a nożyce się odezwą

Po pierwsze napisałem, że nie wypowiem się w kwestii oryginalności co do tematu wątku - po prostu nie zbieram tego asortymentu, a wiedzę pogłębiam w istotniejszych dyscyplinach nauki. Jeżeli sam uważasz za szczyt wiedzy tylko umiejętność identyfikacji obszyć ss to współczuję.Dlatego jesteś dla mnie za mały w kwestiach kto ma jaką wiedzę.

To że ktoś wstawia zdjęcia lipnych obszyć" i nawet robi sobie reklamę to nie powód żeby od razu wyjeżdżać publicznie z leszczami". Nigdzie nie padła propozycja sprzedaży ani nie podawano linków do aukcji.

Możesz sobie nie mieć nic do zarzucenia - dla mnie wystarczy, że inni mają - fanty same z ziemi nie wyskakują a ktoś się tu zdjęciami już sie dawno temu pochwalił. Powtórzę - za kratery na Mierzei (na Helu też) powinno się karać obcinaniem części ciała.

Niejednokrotnie widziałem jak kończono z większymi kozakami - w końcu nóżka się powinęła, a pyskówka kończyła się szlochem jak taki kozak dowiadywał się, że właśnie dostaje łączny mandat na kafla.

Z życzeniam głębokich przemyśleń Cię pozostawiam

PS Śnurek do aukcji został trzykrotnie ( choć nie przez podmiot liryczny, więc się liczy inaczej ) wpisany w tym wątku :-)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 17:11 03-10-2010

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie