muchomor Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 Solaris to przecież zabytek,gdybym miał,czym prędzej bym opchnął,a nie trzymał nie wiadomo na co,kto wie czy sam nie opchnę Proxi za 750 zeta i nie kupię Argo,tylko będę miał w plecy,a jak nie wierzysz ,że Argo skuteczniejszy na drobnicę to Rutusa się zapytaj,w końcu on wie najlepiej.
dzieci3 Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 Nie spotkałem się z sytuacją żeby producent zle wypowiadał się o swoim produkcie.Wstrzymajmy się więc z oceną czegoś czego nawet nie dotykaliśmy.Pzdr.
nikt Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 Witam ! Kilka filmików dotyczących Argo : http://www.youtube.com/watch?v=eS3vNGg49U8http://www.youtube.com/watch?v=n-522CURo9shttp://www.youtube.com/watch?v=61nyuVwQiJ4http://www.youtube.com/watch?v=7oX6NwIokgcpozdrawiam RUTUS
lukawica Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 Można prosić o podobny test z monetami ale ze standardową cewką - aby można było rozważyć ewentualnie zakup innej cewki?
soundgate Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 teraz czekamy na filmiki z zasięgami Argusa:P
soundgate Napisano 15 Listopad 2010 Napisano 15 Listopad 2010 tak pieszczotliwie nazwałem nowy produkt Rutusa:-)
szwejk4 Napisano 15 Listopad 2010 Napisano 15 Listopad 2010 muchomor jeśli taka jest twoja cena za proxe to chętnie ją wezmę od ciebie:)
maciek_zagroba Napisano 15 Listopad 2010 Napisano 15 Listopad 2010 Wie ktoś czy jest w Warszawie sklep gdzie można dostać Argo w cenie producenta? A jeśli tak to gdzie? No i czy Argo już jest w sklepach...
jacollo Napisano 15 Listopad 2010 Napisano 15 Listopad 2010 Pytanie zagadka, czy jak do proximy założę jedną z tych cewek z Youtube i uaktualnię oprogramowanie do 3.0 to będzie przechodziła testy podobnie do Argo ?
muchomor Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 szwejk,jak tylko aktywuje konto na All....i zakumam jak się sprzedaje,to wrzucę Proxi,tak więc wypatruj jak ci zależy:).
P_iter Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Pytanie zagadka, czy jak do proximy założę jedną z tych cewek z Youtube i uaktualnię oprogramowanie do 3.0 to będzie przechodziła testy podobnie do Argo ?"Nikt napisał, że aktualizacja oprogramowanie w Proximie pozwala na współpracę z cewkami od Argo. Wymiana cewki w Proximie pozwala na użytkowanie jej z nowymi cewkami ale na pewno nie robi z Proximy - Argo.
P_iter Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Aktualizacja oprogramowania pozwala na używanie cewki w Proximie. Bez tej aktualizacji, cewka nie dogada się z elektroniką. Kupując nową cewkę do Proxy v. 3.0 możesz korzystać z jej charakterystyki pracy. Tj.m.in. kształtu pola generowanego przez cewkę. Proxima nie jest w stanie w ten sam sposób jak Argo zinterpretować danych uzyskanych z cewki. To tak na zdrowy rozum i logikę.
muchomor Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Nie wiem,czy dobrze was zrozumiałem,ale Rutus na innym Forum napisał tak (patrz mój wcześniejszy post):Cewki 23x20 DD i koncentryczna będą w pełni kompatybilne z Argo i Proximą z wersją oprogramowania 3 która pojawi się równolegle z Argo. Osoby posiadające Proximę w starszych wersjach oprogramowania niestety będą musiały w razie chęci zakupu nowych cewek wysłać wykrywacz do mnie aby uaktualnić oprogramowanie do wersji 3. Uaktualnienie oczywiście będzie bezpłatne."Co oznacza,że cewki 23x20,DD oraz cewka koncentryczna (podstawowa)od Argo będą w pełni (chyba nie muszę tłumaczyć co oznacza w pełni") współdziałały z Proximą w wersji oprogramowania 3,czyli jeżeli ktoś ma w Proximie wersję oprogramowania 2 lub 1,a będzie chciał korzystać z zalet wyżej wymienionych cewek musi wysłać swój wykrywacz do Rutusa w celu aktualizacji oprogramowania do wersji 3 i przy okazji może zakupić którąś z cewek.Natomiast,ten kto teraz lub w przyszłości kupi Proximę będzie miał ją automatycznie w wersji oprogramowania 3 i oczywiście może sobie zamówić cewkę taką jaka mu potrzebna.Oczywiście że Proxima to nie Argo (w którym są dodane zaawansowane funkcje),ale jestem pewien,że Proxima w wersji 3 jest w stanie zinterpretować sygnał z dowolnej cewki od Argo,dlatego Rutus napisał w pełni kompatybilne".Rutus jak coś się nie zgadza to mnie popraw.
lukawica Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 cewka standardowacewka CCcewka DDktórą wybrać przy Argo?
muchomor Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Przecież gdy kupisz Argo cewkę standardową będziesz miał razem z Argo,a dodatkowo możesz zakupić cewkę CC i DD.Którą wybrać?,zależy czego i gdzie chcesz szukać.
lukawica Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Z tego co wiem to producent jest fajny i można się dogadać odnośnie cewki. Zamiast standardowej to można inną (z dopłatą )
muchomor Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Skoro tak,to jaki problem?,zadzwoń i porozmawiaj z panem Arkadiuszem.
beaviso Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Standardowa sonda to również CC", tyle że okrągła ;-) Concentric Coil - cewka koncentryczna. Dla rozróżnienia od starej CC, nową CC należy określać dodatkowo mianem eliptycznej. Wtedy nie będzie nieporozumień.M.
maciek_zagroba Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Niestety nie można kupić elipsy CC i DD bez sondy podstawowej... Wiem od producenta... Ale jeśli kupuje się zestaw wykrywacz+dodatkowa/e sonda/y to mają być jakieś rabaty... jakie nie wiem bo nie dostałem już odpowiedzi...;)
lis123 Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 I tak panowie mam dylemacik zresztą chyba nie tylko jaczy zmieniać oprogramowanie i dokupić cewkę DD czy zbierać na ARGO Robiłem takie testy ARGO jakie są na YOU T...i proxima poległa wątpie czy zmiana cewki by coś dała.
draven85 Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Panie nikt czy monetkowiec też będzie w tym roku? Czy jest już znana jego cena?Co do Argo czy zapamiętuje ustawienia? Pooglądałem filmiki z youtuba i ustawień całkiem sporo jest. Jak one przekładają się na zasięg czy rzeczywiście trzeba bawić się z nimi wszystkimi czy wystarczy chodzić na optymalnych ustawieniach?pozdrawiam
draven85 Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 anabol627 obiecany był jeszcze jeden wykrywacz typowo na monetki i o tego pytam, bo bardziej mnie interesuje.Czyli po wyłączeniu wykrywacza na dynamiku wszystkie ustawienia należy wprowadzać od nowa?pozdrawiam
SPIDER Napisano 17 Listopad 2010 Napisano 17 Listopad 2010 A co odnośnie sondy to by się przydała taka sonda o średnicy 30 cm na głębsze poszukiwania mam na myśli Militaria ;] zęby klient sobie mógł taka dokupić do ratusa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.