Jump to content
  • 0

Grot z brązu?

leszek84pp

Question

18 answers to this question

Recommended Posts

kolego to mi wygląda na rzym na grot włóczni widziałem już takie w muzeach i na wykopaliskach archeologicznych słusznie koledzy zauważyli że może to być też koniec jakiegoś sztyletu lub miecza ale to trzeba mieć w ręce :) żeby lepiej ocenić patyna i stan zachowania wskazuje na słuszny wiek :) przychylam się do rady kolegi żeby zanieść do muzeum i powiedzieć że leżało tam i tam na pow. i dać namiary być może w tym miejscu jest cmentarzysko lub inne stan archeologiczne takie przedmioty nie znajduje się na codzień w tym stanie nie przedstawia praktycznie wartośći a dla archeologa to olbrzymia dawka informacji zwłaszcza jeśli wiadomo gdzie znalezione pozdrawiam i miłego dnia

Odbyłem z kumplami naradę w pracy i jutro jadę ze znaleziskiem do Muzeum Ziemi, gdzie pracuje przyszła teściowa jednego z kumpli. Mam nadzieję, że ktoś się znaleziskiem zainteresuje. Grot leżał na ziemi pomiędzy kempkami perzu. Pozdrawiam i również życzę miłego dnia!

Witam, jestem na forum od niedawna. W zeszłym roku przypadkowo, na zaoranym polu w okolicach Radzymina znalazłem podobny, nawet wymiary się zgadzają. Mój w miejscu rękojeści ma wywiercony otwór. Myślałem, że to fragment jakiegoś żerandola, narzędzia itp. Zabrałem z ciekawości. Próbowałem potwierdzić pochodzenie, znalazło się nawet kilku kupców (od 20 do 100 zł) ale widzę, że trzeba zanieść do muzeum. Pozdrawiam!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information