mamdar7 Napisano 16 Grudzień 2014 Share Napisano 16 Grudzień 2014 1940stettin (szczecin)4751 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 3 Styczeń 2015 Share Napisano 3 Styczeń 2015 1896 Warszawa (awers) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 3 Styczeń 2015 Share Napisano 3 Styczeń 2015 i rewerszaborowy 1896 Варшава Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Styczeń 2015 Share Napisano 3 Styczeń 2015 Ładny - gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Marzec 2015 Share Napisano 29 Marzec 2015 Pierwszy w życiu i od razu taki pikny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapajew231 Napisano 30 Marzec 2015 Share Napisano 30 Marzec 2015 Blaszka z Prus Wschodnich(Muschaken-Muszaki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 1 Kwiecień 2015 Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Śliczny numerek 1884 Варшава,kolekcja rośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 1 Kwiecień 2015 Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Trafił ktoś z Was polsko-rosyjskie psie żetony z pocz XX w.sygnowane ezpłatnyj" w pewnej kolekcji widziałem takowe egzemplarze W-wy oraz Radomia podejrzewam że pulę takich żetonów otrzymywały hotele i wydawały gościom którzy mieli zwierzaki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 A mnie ostatnio trafił się taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Mam ezpłatnyj" z Radomia (srebrzony, 1901 r.), ale to chyba widziałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Tabliczka z psiej obroży Fp. 26204 odpowiada dowództwu 35 ID. 24.05.44 to zapewne data urodzin zwierzaka,nie wiadomo czy to był meldehund czy po prostu pupilek sztabowych gryzipiórków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Odnalazł ktoś kiedyś takie cudo? http://www.kpemig.de/Dokumentenkapsel-fuer-Meldehund-extrem-selten-leider-fehlt-der-Schrau Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Dokumentenkapsel fur Meldehund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Kwiecień 2015 Share Napisano 3 Kwiecień 2015 W militarno-psim temacie - trafienie kumpla sprzed lat kilku, myślę że się nie obrazi ;)Chyba raczej pies niż koń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 5 Kwiecień 2015 Share Napisano 5 Kwiecień 2015 Dwa znaczki z 1909 roku z Warszawy.Z lewej strony znak blaszany płatny a z prawej ezpłatnyj". Zwraca uwagę różny kształt blaszek w jednym roczniku.Zgodnie z ukazem z 1880 roku kształt blaszki zmieniany był co roku a celem tej zmiany było ułatwienie hyclom rozpoznania z dalszej odległości czy pies posiada aktualną opłatę.Opłata za psa wynosiła jednego rubla rocznie,przyjezdni podlegali tej opłacie tylko w przypadku gdy zostawali w mieście dłużej niż jeden miesiąc.Słyszałem ,że bezpłatne znaczki przyznawane były gościom hotelowym albo że znaczki takie przeznaczone były dla psów pracujących i stróżujących.Słyszałem też że znaczki były wręczane przyjezdnym na warszawskich rogatkachktóre miały na celu kontrolę przepływu ludności i pełnienie funkcji sanitarnych.Nikt jednak nie potrafił wskazać żródła tych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Jak wyglądała w W-wie sprawa psich medalików w latach 1916-1919 widział ktoś znaczki z tego okresu może wówczas w ogóle nie pobierano psiego podatku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Blaszka z 1919 roku znaleziona w necie http://www.poszukiwanieskarbow.com/galerie/psie-numerki/27.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskinek Napisano 7 Maj 2015 Share Napisano 7 Maj 2015 Moje pierwsze znalezisko sprzed ok.20 lat.co ciekawe los uraczył mnie spotkaniem z potomkami właściciela tego psa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskinek Napisano 7 Maj 2015 Share Napisano 7 Maj 2015 rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Maj 2015 Share Napisano 7 Maj 2015 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 7 Maj 2015 Share Napisano 7 Maj 2015 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senemedar Napisano 1 Sierpień 2015 Share Napisano 1 Sierpień 2015 1947 KOŁCZEWO 65? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 2 Sierpień 2015 Share Napisano 2 Sierpień 2015 1935 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 2 Sierpień 2015 Share Napisano 2 Sierpień 2015 m. Serock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.