Skocz do zawartości

Za całe 5 zeta i nie tylko cz.9

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 124
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzisiaj coś dla miłośników polskiej techniki oraz wyposażenia wojskowego okresu PRL :) - Wytwornica pulsacyjna z silnikiem rakietowym Pulsopyl P-1", produkcja WSK Rzeszów, 1961 rok. Wygląda groźnie - jak karabin z gwiezdnych wojen. Podobno urządzenie to odegrało znaczącą rolę w zwalczaniu stonki :))).

Pozdrawiam

Nie strasz :). A tak swoją drogą to ciekawa konstrukcja - opryskiwacz z silnikiem rakietowym. Podobno zakłady WSK produkowały to w latach 60-tych, żeby załatać dziurę" w zamówieniach na ich wiodącą wtedy produkcję. Niektórzy nawet z twierdzą, że polscy konstruktorzy wzorowali się na silniku z V1 :-))). Pozdro

• 3 weeks later...

trochę sie nazbierało a pogoda była ,to się trochę zabrałem za odnawianie - znajomi którzy mnie odwiedzają są łasi na takie rzeczy tak że praktycznie po odrestaurowaniu lądują na różne okazie jako prezenty u nich ,zabrałem się za maszynę i dwie wagi jedna z 1938 druga z 1932 z tym że tą drugą pokrywałem tylko drugi raz lakierem :)a ta na fotce to ta z poprzedniego wątku

https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/sekss_094.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie