Skocz do zawartości

Ukradli litery z powstańczych napisów.

Rekomendowane odpowiedzi

no tak!zaczęło się od skradzionych liter,a skończyło na poszukiwaczkach :) w tym temacie kolega Hebda piowinien więcej działać a mniej gadać! bo od patrzenia bolą oczy :)), zapomnieliście jeszcze o cyklistach..., bo żydzi już przemknęli przez dyskusję.

mi jeszcze pod łóżkiem leży to wino z dolnej półki"dyć z samej posadzki sklepowej!co go do Lelowa zabrałem..
i tyle było tego wszystkiego że wrócił ze mną:)
Tachałem tylko te 5,5zł utopione w malince niepotrzebnie:)
zdrów

Coś ukradli ? Normalaka . Widocznie mieli układ z milicją oni działają zgodnie z literą prawa ,a prawo mamy tworzone za Bieruta i przez jego pociotków więc karłów rekcji z AK trzeba gonić do upadłego ... i bardzo dobrze, Właśnie teraz rząd tego grajdoła kombinuje podniesienie podatków ...będzie można sobie takich literek tysiące zrobić - zapłacicie za to każdy parę razy :)... odkrywcy łusek i guzików :)

Forumowi modowie nie wytrzymali i za ukazanie ograniczonego horyzontu dwóch osób (Czlowieksniegu, pawel888) dostała mi się kartka. Przy okazji dowiedziałem się, Czlowieksniegu ulewa i ma o konsekwencje tego pretensje właśnie do mnie (może lepiej było klawiaturę ugryźć, niż oszczerstwa rzucać?).Że na tym forum można opluwać Katolików, bo to chyba jest tutaj mile widziane, bo niektórzy to nawet swojego prywatnego Boga mają, a ja fora pomyliłem. Zdarzył się cytat (ten o cyklistach) z żydowskiego lewicowego klasyka, kapitalisty, archiwisty" od teczek przebranych.
Jak wielkie płacze i wołanie o pomstę do nieba spowodowałaby insynuacja, że litery skradli detektorowcy (przecież mają wykrywacze metali) i pewnie związek z kradzieżą taki sam jak Katolicy.
Skandaliczna kradzież liter z pomnika i takie same niektóre komentarze.
No ale ja fora pomyliłem.

Człowiekusniegu sam sprowokowałeś dyskusję nie na temat, ale wpisującą się w obecny stosunek do kościoła katolickiego. Jesteś więc a topie". Może to ty nic nie rozumiesz - to jest nie jest forum dla takich dyskusji. Dlaczego moderator nie skończył tej dyskusji?
Nie wiem jakie stosujesz w swoim życiu przykazania, może przykazania Kalego. Zastanów się i nie zaśmiecaj forum.

Tia...?
Nie- ja opisałem, w jakim pięknym" kraju żyjemy i jaka jest przepaść między światopogląd części naszych rodaków a ich działaniami. Dwie rzeczy stoją w lekkiej sprzeczności- kradzież i statystyka.

PS Czy ja gdzieś we wpisach robiłem wycieczki" do Ciebie, że sam masz ale" do mnie?

niekoniecznie kradzież i statystyka stoją tu w sprzeczności.
jesli 100% ludzi deklarowałoby stosowanie przykkazania nie ktadnij to fakt kradzieży byłby dziwny ale jeśli 3 mln ludzi nie dekladuje stosowania tego zakazu to może być to ktoś z tej grupy,

bardziej dziwne dla mnie jest ze demokratycznie ustala się okradanie innych z zarobionych pieniędzy w postaci podatków i to jest większa kradzież, która popiera większa grupa niż 3 mln., szczególnie że pośrednio decydują o tym ludzie którzy nie zarabiają albo dostają pensje z tych podatków.

Co do drugiego, to się nie odezwę...

Co do pierwszego- a i owszem, pod warunkiem, że te enigmatyczne 3 mln ( czyli od poz. 1 w statystyce w dół ) nie uznaje zasady ie kradnij". Z miłą chęcią poznam takowe religie-światopoglądy, które instytucjonalnie przyzwalają na kradzież.

PS Może już OT starczy- zwłaszcza, że o odnalezieniu liter nic nie słychać...

np system wprowadzany przez Bolszewików, czyli socjalizm wyższego poziomu z hasłem Lenina kradnij ukradzione".

system, wyznawany przez Bieruta, zwany socjalizmem, szczególnie przejawiający się w zabraniu wszystkim właśności prywatnej pod postacią nieruchomości w Warszawie.

religijnie rzecz biorąc to są systemy ateistyczne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie