Czlowieksniegu Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Piękny i bogaty kraj, zamieszkały przez pięknych i mądrych ludzi, którzy w życiu kierują się X przykazaniami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 I deklarują się że są katolikami...Szkoda gadać, chamstwo i buractwo. Druga sprawa, ciekawe gdzie sprzedadzą te literki? Tak na 70% stawiam że wpadną, jak nie oni to człowiek ze skupu złomu który to od nich weźmie. <pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 To będzie chyba pierwszy taki wypadek w naszej historii jeśli wpadnie ktoś ze skupu złomu ... chyba ,że sam się zgłosi na milicję ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allegrowicz67 Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Pewnie jakiś żyd zapierdzielił, a Czlowieksniegu i pawel888 już mają cynk na kogo zrzucić winę. Starozakonni są poza podejrzeniem? Może komunista, wyborca Komorowskiego albo czytelnik wybiorczej? Ci też nie wchodzą w grę? To może ateista? Nie dla takich jak Czlowieksniegu i pawel888 tylko kierujący się przykazaniami Katolik jest podejrzany. Rewolucyjna czujność wciąż w modzie towarzysze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Dobrze że to nie tabliczka z Oświęcimia,znowu by była afera,z Powstania można ;].Taki kraj,nie wypisujcie że dramat,że szok,żyjemy z takimi debilami i nic już nie chyba się nie da zrobić...niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Sąd najwyższy, a monitoringu niet . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Rekorda pobili chłopaki, czekamy na kopułę z Pałacu kultury! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Albo dzwon Zygmunta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 nie lepiej cały pomnik?na złom to może pójdą,ale przetopione..chyba że ktos potrzebował do ułożenia własnego napisu,np zamówienie zza granicy?jak w tym miejscu nie było kamer to musieli to wiedzieć/sprawdzic wczesniej..bardziej robota na zlecenie niż akt wandalizmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Allegrowicz67- wisisz" mi nową klawiaturę :-). Starą właśnie, wraz z połową biurka, oplułem kawą...Masz rację- alleluja i do przodu, hulaj dusza- piekła nie ma.PS Odrobinę Ci się Fora pomyliły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Mnie już nic nie zdziwi - z grobu mojego wujka, oficera AK i WiN, dwukrotnie kradziono mosiężne litery i kotwicę", potem zastąpiliśmy je stalowymi miedziowanymi - też je wyrwano, a po stwierdzeniu, że to nie kolorek" wyrzucono za murem cmentarza. Zastanawiam się, czy teraz miny tam nie założyć, wujek by się nie pogniewał, do wybuchów był przywykły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 OT- tworzywo, water jet, porządny klej ( ale wtedy wymiana tylko wraz z płytą nagrobka ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 allegrowicz67 Bez komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Paweł888 i Człowieksiengu Panowie akurat allegrowicz67 zarzucił ciekawą i bardzo spostrzegawczą sugestię. Nie ograniczał bym się w odpowiedzi tylko do ironii. Nie do mnie był post ale... Zauważcie tylko ile ciekawych sugestii ma post allegrowicza67. Gdyby tylko nie wspomniał o Żydach mógłby dać wam niezłego pstryczka w nos. Kurcze też bym się uśmiał, było by to coś w rodzaju gafy profesora na uniwerku. Mogła to być pierwsza w historii cięta riposta dla naszego, mojego ulubionego moderatora:):) To są niuanse pewnie nie dla wszystkich zrozumiałe. Pozdrawiam pawła888 i Yetiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Niestety nie ludzmy sie ze jestesmy jakims niezwyklym narodem. Niecale dwa tygodnie temu w jakims angielskim miescie wycieto z pomnika poleglych w 1WS plyty z nazwiskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Nie rozumiem z kąt wasze komentarze. 93% Polaków deklaruje się jako katolicy, z tego powodu moja wypowiedź. Szkoda tylko że Wy nie zrozumieliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 Paweł- z lekką górką licząc, ale widać ani statystyka, ani mity nie mają znaczenia.Kiedyś ( ale tak z dwadzieścia lat temu ) widziałem w Warszawie piękne grafiti. Estetycznie takie sobie, ale treść poezja Polska- 99 % katolików, 1 % chrześcijan".Piszę to bez złośliwości.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 93%, ciekawe ilu z przyzwyczajenia a ilu z zamiłowania. I czym by była ta nasza wiara bez grzechu .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Lipiec 2010 Share Napisano 27 Lipiec 2010 To, na szczęście, nie jest tematem wątku i Forum :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 2w 2004r.Kościół katolicki 34 400 000 90,11%Autokefaliczny Kościół Prawosławny 508 700 1,33%Świadkowie Jehowy 124 300 0,33%Kościół Ewangelicko-Augsburski 79 000 0,21%Kościół Starokatolicki Mariawitów 24 100 0,06%Kościół Polskokatolicki w RP 21 900 0,06%Kościół Zielonoświątkowy 20 300 0,05%Kościół Adwentystów Dnia Siódmego 9 500 0,02%Kościół Ewangelicko-Metodystyczny 4 400 0,01%Ewangelicko-Reformowany w RP 3 600 0,01%Muzułmański Związek Religijny 5 100 0,01%Mormoni 1 100 0,00% razem: 35 202 000 92,21% Liczba ludności 38 175 000 (w 2004r)no to pozostaje jeszcze 3mln niezrzeszonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 wszystkie te dane to lipa.miałeś chrzest to jesteś zapisany"do koscioła,jako zatwardziały ateista chętnie bym się wypisał ale po prostu nie chce mi się marnować czasu na takie zabawy.wątek chyba nieustannie zmierza na dołek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Ja jestem mojego własnego wyznania, którego ta statystyka nie obejmuje:-) Ale formalnie pewnie figuruję w jakimś zakurzonym archiwum jako owieczka KK, tylko nie chce mi się załatwiać pierdół związanych z wypisem". A jak można zasłużyć na ekskomunikę? Może tak prościej i szybciej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 kropnij tego co papamobile jeździ:)może dadzą ekskomunike:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Zajumali litery które ktoś może przetopi i wykona z nich monstrancję .Nie zbadane są ścieżki którymi chadza Pan . Jako wyedukowany katolik (matura z religii ,było coś takiego)po latach przemyśleń i obserwacji doszedłem do wniosku że największą przeszkodą która stoi na mojej drodze pojednania z Bogiem jest Kościół Katolicki .Więc przestałem chodzić .Od tamtej pory mam ,,święty spokój'' czyste sumienie i pogodne myśli .Nikt mi nie mówi w co mam wierzyć ,na kogo glosować, jak wychowywać dzieci i ile dawać na tace . Słucham tylko mego sumienia , mego Boga .Wszak najprawdziwszy Bóg jest w nas samych . Pozdro...PS.Sory, za ten teologiczny wywód . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 28 Lipiec 2010 Share Napisano 28 Lipiec 2010 Hebda!!! Bój się Swaroga i Lelum Polelum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.