Skocz do zawartości

Seria Tygrys

aczapa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Drugą nietypową pozycją w serii Żółtego tygrysa" były wydane w 1960r. Krzyżówki z Tygrysem".
Sprzedawcy żadają za tą ksiażeczke horrendalnych pieniedzy! : (
  • Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Temat nie jest mi obcy,ale zdjęcia zamieszczonych rarytasów pochodzą z netu.Posiadam co prawda,, fotosy'' lecz bez okładek.Ogólnie zbiór mój liczy ponad 200 sztuk.
  • 1 month later...
Napisano
Jako że na giełdzie nie ma działu wymiana zamieszczam ten post tu.
Posiadam kilkanaście dublujących sie numerów ygrysków" ; jeśli byłby ktoś zainteresowany wymianą to prosze o kontakt.
Napisano
Mam tego trochę,kilka awet" przeczytałem,dopóki nie trafiłem na tygryska o wdzięcznym tytule ocny nalot" to rzuciłem to w cholere ,tak wiało propagandą.
  • 3 weeks later...
Napisano
Jeżeli już mowa o nietypowych i ciekawych pozycjach wydanych w serii Żółtego Tygrysa" to posiadam w swojej kolekcji tygrysków duża mapę wydaną niestety nie wiem w którym roku przez rzeczone wydawictwo zatytułowaną: Udział polaków w Drugiej Wojnie Światowej". Jest to jeszcze pamiątka po moim ś.p. ojcu który także kolekcjonował Tygrysy. Moja obecna kolekcja liczy ponad 200 sztuk tych ksiązeczek. Pozdrawiam.
  • 3 weeks later...
Napisano
cholerka! a ja cały karton Tygrysów" ktorymi się zaczytywałem jako młody chłopak wywaliłem do kosza!mimo że nie wszystkie to była propaganda,jeden taki mi utkwił szczególnie pamięci jak to dzielne oddziały milicji i kbw zlikwidowały bandę ognia" tytuł to chyba po ogniu był mściciel"
A najbardziej żałuję że mi wcięło książeczkę Bohdana Arcta powietrze pełna śmiechu" ale to nie było z serii ygrys"...
  • 2 weeks later...
Napisano
Dwa dni temu wszedłem na strych mojego domu tam leżą One Tygryski/duże i małe/TBiU,Miniatury Morskie i inne.
Leżą i nie wyrzucę,to moja młodośc a młodości się nie wyrzuca.
Niektóre czytałem po raz n-ty.
I o zgrozo merytorycznie są całkiem ,całkiem.
Radzę Wam nie wyrzucać ich, ja pozbyłem się znacznie nowszych wydawnictw są merytorycznie beznadziejne chociaż na znacznie lepszym papierze.
Napisano
Dzisiaj skończyłem tygrysa Ludzie z wilczych ścieżek" o działaniach 1 Ukraińskiej Dywizji Partyzanckiej. Nawet nie wiedziałem, że robili aż tak długodystansowe rajdy w głąb generalnej guberni.
Fabuła jest oczywiście zabarwiona socjalistycznie więc partyzanci są nieskazitelni i nigdy nie przegrywają potyczek.
  • 1 month later...
Napisano
Koledzy proszę o podpowiedzenie, które z tych książeczek dot. walk z UPA ??? Z tego co pamiętam z młodości :-) to była Chryszczata" i Czternastu spod Werhraty", ale wydaje mi się, że były jeszcze inne.
Napisano

Witam, po raz pierwszy na forum Odkrywcy.
Sprawdziłem, co u mnie w domu można znaleźć z serii Tygrysa i znalazłem 4 szt.

• 1 month later...
Napisano
Witam kiedys pamietam czytałem jakiegos Tygrysa o jakims ruskim czołgu który stał uszkodzony w lesie i niemcy niemogli go rozwalic moze ktos pamieta jak on się nazywał?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie