wm71 Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Drugą nietypową pozycją w serii Żółtego tygrysa" były wydane w 1960r. Krzyżówki z Tygrysem".Sprzedawcy żadają za tą ksiażeczke horrendalnych pieniedzy! : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Zdjecie okładki najdroższego ygryska". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Yeti to przecież naprawde mała książźeczka! ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aris12 Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 ''No to jak, towarzysze, pomożecie?-Pomożemy!...'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Ho..ho.. Masz aris12 same rarytasy!Jak liczną kolekcje ygrysków" zgromadziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aris12 Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Temat nie jest mi obcy,ale zdjęcia zamieszczonych rarytasów pochodzą z netu.Posiadam co prawda,, fotosy'' lecz bez okładek.Ogólnie zbiór mój liczy ponad 200 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Jako że na giełdzie nie ma działu wymiana zamieszczam ten post tu.Posiadam kilkanaście dublujących sie numerów ygrysków" ; jeśli byłby ktoś zainteresowany wymianą to prosze o kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Mam tego trochę,kilka awet" przeczytałem,dopóki nie trafiłem na tygryska o wdzięcznym tytule ocny nalot" to rzuciłem to w cholere ,tak wiało propagandą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 W podstawówce czytałem Tygrysy, zostały mi po dziadku.Ostatnio nawet jednego kupiłem za 1 zł ale po zaliczeniu kilku stron zrobiłem to samo co Predi 888 ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobson1 Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Jeżeli już mowa o nietypowych i ciekawych pozycjach wydanych w serii Żółtego Tygrysa" to posiadam w swojej kolekcji tygrysków duża mapę wydaną niestety nie wiem w którym roku przez rzeczone wydawictwo zatytułowaną: Udział polaków w Drugiej Wojnie Światowej". Jest to jeszcze pamiątka po moim ś.p. ojcu który także kolekcjonował Tygrysy. Moja obecna kolekcja liczy ponad 200 sztuk tych ksiązeczek. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 cholerka! a ja cały karton Tygrysów" ktorymi się zaczytywałem jako młody chłopak wywaliłem do kosza!mimo że nie wszystkie to była propaganda,jeden taki mi utkwił szczególnie pamięci jak to dzielne oddziały milicji i kbw zlikwidowały bandę ognia" tytuł to chyba po ogniu był mściciel"A najbardziej żałuję że mi wcięło książeczkę Bohdana Arcta powietrze pełna śmiechu" ale to nie było z serii ygrys"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 17 Styczeń 2011 Share Napisano 17 Styczeń 2011 Prosze tu więcej takich strasznych rzeczy o wyrzucaniu ygrysków" nie pisać! ; )Barbarzyńcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Niech wyrzucają. Kilka razy juz pudła Tygrysków" i innych spod kontenerów znosiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Dwa dni temu wszedłem na strych mojego domu tam leżą One Tygryski/duże i małe/TBiU,Miniatury Morskie i inne.Leżą i nie wyrzucę,to moja młodośc a młodości się nie wyrzuca.Niektóre czytałem po raz n-ty.I o zgrozo merytorycznie są całkiem ,całkiem.Radzę Wam nie wyrzucać ich, ja pozbyłem się znacznie nowszych wydawnictw są merytorycznie beznadziejne chociaż na znacznie lepszym papierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizeh Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Dzisiaj skończyłem tygrysa Ludzie z wilczych ścieżek" o działaniach 1 Ukraińskiej Dywizji Partyzanckiej. Nawet nie wiedziałem, że robili aż tak długodystansowe rajdy w głąb generalnej guberni. Fabuła jest oczywiście zabarwiona socjalistycznie więc partyzanci są nieskazitelni i nigdy nie przegrywają potyczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Koledzy proszę o podpowiedzenie, które z tych książeczek dot. walk z UPA ??? Z tego co pamiętam z młodości :-) to była Chryszczata" i Czternastu spod Werhraty", ale wydaje mi się, że były jeszcze inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Walki z UPA opisywał też duży" tygrysek pt. Czota" (1964r.) ; autorstwa Zbigniewa Ziembolewskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 ,,150 wzywa pomocy'', aurora nie pamietam, ale tygrysek bardzo ciekawy o obronie strażnicy WOP zaatakowanej przez UPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Witam a macie cos moze co działo sie na terenie woj.Opolskiego? besta wychodzi z mroku juz przeczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 W pogoni za Burłakiem" też opisuje walki z UPA na pograniczu polsko-radziecko-czechosłowackim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welur Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Witam, po raz pierwszy na forum Odkrywcy.Sprawdziłem, co u mnie w domu można znaleźć z serii Tygrysa i znalazłem 4 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Witam kiedys pamietam czytałem jakiegos Tygrysa o jakims ruskim czołgu który stał uszkodzony w lesie i niemcy niemogli go rozwalic moze ktos pamieta jak on się nazywał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 mowisz o tym kw-2 bodaj co ruski jeden w srodku siedzial?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 nie jestem pewny albo sygnał stal" albo uwaga t-34"ale reki sobie ucuac nie dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.