Skocz do zawartości

Uchwycić tą dramatyczną sekundę

wojtekA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 257
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Napisano
Chciałbym zaprotestować przeciwko zamieszczaniu zdjęć gdzie dosłownie rżnie się CYWILI na kawałki jak bydło!

O ile rozumiem i bardzo mi się podoba sam pomysł zamieszczania ostatnich sekund zestrzelonych samolotów, statków, okrętów, czołgów a nawet ostatnich chwil żołnierzy, bo można się czegoś z tych zdjęć dowiedzieć (choćby realiów w ogniu bitwy) to PRZYZNAJCIE OBIEKTYWNIE sami, zdjęcia ostatnich chwil cywilnych ofiar gdzie odcina im się głowy (lub tuż przed) albo rozstrzeliwuje są CHORE!

Ci ludzie przecież, nie mogli się poddać do niewoli, nie mogli być zwycięzcami i przeżyć, nie mogli zdezerterować ani nawet być rannymi! Oni byli eksterminowani na litość Boską!

TYCH LUDZI SZLACHTOWANO JAK W RZEŹNI!- kręci Was to?
Nie potrafię wprost pojąć jaką wartość POZNAWCZĄ mają mieć takie zdjęcia??????

Chcecie się nasycić? Proszę bardzo. Wklepcie sobie w google hasło Jasenovac" albo Ustasha". Żaden z Was nie zje niczego do końca dnia. Gwarantuje.
A oprawcy z kraju Goethego przy siepaczach Pavelića byli humanitarnymi harcerzykami amatorami...

To wszystko zdarzyło się w XX wieku! Ludzie ludziom. W imię Boga, za błogosławieństwem Watykanu i krzewienia" wiary katolickiej. Ciekawe czy zmieści Wam się to w głowach co zobaczycie i przeczytacie?

Panowie, do cholery, własnych rodzin nie macie?!
Co na to moderacja? Może jednak jakaś zdrowa moralnie cenzura nie zaszkodzi? Nie krytykuję, jedynie protestuję. Zrobicie jak uważacie...
Napisano
Tam kawalkow zadnych nie ma!Jestes czlowieku przewrazliwiony!!!
Zdjecia poczodza z WW2 przedstawiaja partyzantow serbskich.

Maufrais polecam Wacpanu ta stronke tu mozesz pisac o rodzinie i moralnosci.
http://radiomaryja.mojeforum.net/index.php.
Napisano
Podzielam zdanie Maufraisa. Zdjęcia z mordowania cywili to przesada. Zdjęcia czołgów, samoloty, okrętów, żołnierze w walce - tak, rzezie cywile - nie.
Napisano
marcjew- szkoda słów.
Dla pozostałych potencjalnych socjopatów podałem hasła dzięki którym można zobaczyć i asycić" takimi zdjęciami oczęta.

Są też takie fotki z kobietami i z dziećmi jeśli któryś ŚWIR nie czuje się zaspokojony i potrzebuje dodatkowych bodźców do osiągnięcia spełnienia. Ci zaszlachtowani ludzie z pewnością się cieszą z Waszej niewiarygodnej wręcz atencji.
Tak samo jak Ci, którzy bezradnie patrzą Wam w oczy ze zdjęcia uż przed zagazowaniem". Bardzo Wszystkim gratuluję. Pozdrawiam.

P.s. Szkoda, że nie macie nikogo w rodzinie, kto by Wam porządnie wpie...lił i naprostował moralność.

Więcej się tutaj nie wypowiadam jako element przewrażliwiony".
Napisano
W imię Boga, za błogosławieństwem Watykanu i "krzewienia wiary katolickiej" Niemcy też uważali, że Bóg działał z nimi. Twój osąd jest dość populistyczny.

Jak dla mnie nie ma różnicy czy jest to żołnierz czy cywile, którzy ie mogli się poddać do niewoli, nie mogli być zwycięzcami i przeżyć, nie mogli zdezerterować ani nawet być rannymi". Pytanie czemu ma służyć przedstawienie ostatniej chwili zamordowanych czy poległych.
Napisano
Woytas zostalo jeszcze jedno zdjecie.

Miejcie szacunek dla ofiar" tzn. ze go nie mam bo wrzucilem te fotki?
Wrzuciłem je bo jak dla mnie byly dramatyczne panie damian tak jak tytul wskazuje.

Pozdro dla miekkich fryt"
Napisano
Zamieszczanie niektórych zdjęć wyrwanych z kontekstu jest bezsensowne. Zamieść marcjewie zdjęcia z ekshumacji z Katynia najlepiej z dramatycznym momentem rodzącym niepewność co tym razem się trafi...

Mnie te zdjęcia pod względem miękości" czy jak to powiedział Maufrais ienaprostowanej moralności" nie ruszają. Ale czemu ma to służyć.
Napisano
Panowie a gdzie jest napisane że to zdjęcia przedstawiające ostatnie sekundy życia tych ludzi?

Dla mnie osobiście wyglądają jak specjalnie ustawiane,inscenizowane do zdjęcia.
Myślicie że byli aż takimi zwyrodnialcami jak UPA,UON?

Może się mylę , to przepraszam .
Napisano
Upsss, chyba jednak przedstawiają !!
Właśnie przejrzałem parę stron o tym obozie i Chorwatach i jestem w szoku!!
Jak jeden człowiek mógł w ciągu jednego dnia,dla współzawodnictwa,zarżnąć ponad 1300 osób?!!
A razem ile zarżnęli???
Zgroza......!
Napisano
>>Pozdro dla miekkich fryt"<<

kolego marcjew ... tu nie chodzi o to czy ktoś jest miękki czy ma miękkiego ...

na Forum nie propagujemy zdjęć o charakterze bestialstwa - nie ważne czy to w stosunku do ludzi czy zwierząt.

proponuję następnym razem zastanowić się nad treścią postu zanim wciśniesz dodaj"
Napisano
W książce Historia snajperstwa wojskowego" jest zdjęcie, które idealnie pasuje do tego wątku.Opisze je bo nie mam prawa go publikować.

4 brytyjscy artylerzyści obsługują działo.Chwilę po wystrzale jeden znich zostaje trafiony przez snajpera.Dobrze uchwycone jest sam moment trafienia - widać jak w powietrze poszła krew i strzępy matertiału a sam żołnierz wygiął się w bólu.Reszta obsługi działa jeszcze nie jest świadoma co się przed ułamkiem sekundy stało z ich kompanem.Dopiero za chwilę spojrzą jak osuwa się na ziemie.Naprawde kozacka fotka.Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie