Skocz do zawartości

Naczynia z zawartością.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Niewiedziałem gdzie to dać więc dałem do HP . Mam do was Szanowni Koledzy pytanie. Czy znaleźliście kiedyś menaszkę/manierkę z okresu II W.Ś. bądź jakieś inne naczynie w, któym była zawartość? Jakieś resztki jedzenia może coś do picia? Nie pogardzę fotkami.
Pozdrawiam.
Napisano
Raz znalazłem butelkę z resztką wina, było nawet czuć ale nie próbowałem ;) Mam jakieś inne buteleczki z resztą zawartości ale nie próbowałem otwierać, ale raczej nie do jedzenia. Perfumy też trafiłem-tzn resztki-zamknięte-ale waniają dosyć ładnie :)
Napisano
Trafiłem manierkę niemiecką jednak w środku było tylko troszkę wody. A w metalowym pudełeczku po czekoladzie były pineski :)
Zdjęć niestety nie mam.
<pozdro
Napisano
Tak.
200 litrowa prawie pelna(okolo 180 litrow) beczke z ruska samogonka na rosyjskich pozycjach tylowych.
Pozdrawiam Vorax
Napisano
Kanka 5l bimbru-wypita osoby spozywajace żyją i czują sie swietnie(moze potwierdzic jedna Pani z tego forum ;))))))))))))) )
Sloik ze smalcem-srodek wciaz wygladal jadalnie...
Kanister WH z paliwem.
Chyba wszystko :)
Napisano
Na pozycjach z marca 1945 - manierka M31 z herbatą, i maselniczka pełna masła, troche smierdziało ale kolor ładny
Napisano
do mośka, przynajmniej te co ja znajdowałem, były dwukomorowe, w jednej oliwa a w drugiej komorze wazelina lub podobne smarowidło... chyba że to jakiś inny model...
pozdro
Szczurek
Napisano
Hubert: Jakieś resztki jedzenia może coś do picia?"

Wy:
-oliwiarka
-wiaderko z dokumentami
-perfumy
-pineski

Smacznego.
Napisano
Hubert:
ądź jakieś inne naczynie w, któym była zawartość?"
A więc;
oliwiarka
-wiaderko z dokumentami
-perfumy
-pineski
Jak najbardziej pasują.

Zapomniałem dodać kanister niemiecki w którym było troszke benzyny. Zdjęcia nie posiadam.
<pozdro
Napisano
U kumpla na półce leży wykopkowa niemiecka manierka z zawartością,której nie można humanitarnie otworzyć.Podczas mojej ostatniej wizyty okazało się,że aluminium się utleniło i zawartość zaczęła wyciekać.Ku naszemu rozczarowaniu okazało się,że to tylko woda.....
Napisano
Pokusiłeś się na mięsko? Ja też chętnie bym wypróbował :D
ps. żadnej zawalonej piwnicy w całości jeszcze nie explorowałem, trzeba mieć farta...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie