Hubert3993 Napisano 17 Maj 2010 Autor Share Napisano 17 Maj 2010 Witam. Niewiedziałem gdzie to dać więc dałem do HP . Mam do was Szanowni Koledzy pytanie. Czy znaleźliście kiedyś menaszkę/manierkę z okresu II W.Ś. bądź jakieś inne naczynie w, któym była zawartość? Jakieś resztki jedzenia może coś do picia? Nie pogardzę fotkami.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Raz znalazłem butelkę z resztką wina, było nawet czuć ale nie próbowałem ;) Mam jakieś inne buteleczki z resztą zawartości ale nie próbowałem otwierać, ale raczej nie do jedzenia. Perfumy też trafiłem-tzn resztki-zamknięte-ale waniają dosyć ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Trafiłem manierkę niemiecką jednak w środku było tylko troszkę wody. A w metalowym pudełeczku po czekoladzie były pineski :)Zdjęć niestety nie mam.<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Ja trafiałem ampułki II wojenne z jakimś płynem. Butelki te były ale już powojenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Tak.200 litrowa prawie pelna(okolo 180 litrow) beczke z ruska samogonka na rosyjskich pozycjach tylowych.Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 dwa piwa około 100 letnie,wylałem bo nie wyglądały apetycznie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkos345 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Ja znalazłem jakąś buteleczkę z perfumami, nie wiem z jakiego okresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Wino marki wino z lat 80-tych.Jeszcze je mam , ale boję się go otworzyć;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Aluminiowy niemiecki pojemnik z chlebem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Kanka 5l bimbru-wypita osoby spozywajace żyją i czują sie swietnie(moze potwierdzic jedna Pani z tego forum ;))))))))))))) )Sloik ze smalcem-srodek wciaz wygladal jadalnie...Kanister WH z paliwem.Chyba wszystko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Zapomniałem o oliwiarce do mośka. Ponad 60letni olej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 :)<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Na pozycjach z marca 1945 - manierka M31 z herbatą, i maselniczka pełna masła, troche smierdziało ale kolor ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 wiaderko z dokumentami konspiracyjnej podchorążówki AK:)Skany porobione:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wikos Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 pawel888 czy to na pewno oliwiarka do mośka? Wydaje mi się, że to mauserowska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 do mośka, przynajmniej te co ja znajdowałem, były dwukomorowe, w jednej oliwa a w drugiej komorze wazelina lub podobne smarowidło... chyba że to jakiś inny model...pozdro Szczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Hubert: Jakieś resztki jedzenia może coś do picia?"Wy:-oliwiarka -wiaderko z dokumentami-perfumy-pineskiSmacznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 ale rdza zjadała opakowania więc kontekstkonsumpcji"został zachowany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 2 x manierka M31 z niezamarzającą zawartością ;) Nie otwierałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Hubert:ądź jakieś inne naczynie w, któym była zawartość?"A więc;oliwiarka -wiaderko z dokumentami-perfumy-pineskiJak najbardziej pasują.Zapomniałem dodać kanister niemiecki w którym było troszke benzyny. Zdjęcia nie posiadam.<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 U kumpla na półce leży wykopkowa niemiecka manierka z zawartością,której nie można humanitarnie otworzyć.Podczas mojej ostatniej wizyty okazało się,że aluminium się utleniło i zawartość zaczęła wyciekać.Ku naszemu rozczarowaniu okazało się,że to tylko woda..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 No i poniemiecka zawalona piwnica wyburzonego domu.Kompoty były do bani,ale peklowane 60 letnie mięsko było smaczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Pokusiłeś się na mięsko? Ja też chętnie bym wypróbował :Dps. żadnej zawalonej piwnicy w całości jeszcze nie explorowałem, trzeba mieć farta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert3993 Napisano 18 Maj 2010 Autor Share Napisano 18 Maj 2010 esterendensen hohoho widzę odważny jesteś ja bym się nie skusił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 puszka od konserwy z `39, w niej wcisnieta druga, a miedzy nimi oryginalna różowiutka stała forma - mielonka.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.