PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 Witam,na pierwszej wiosennej wycieczce po okolicy trafiłem na taki obiekt,raczej pojedynczy,lecz mogę się mylić,na zboczu górki,z rzędem betonowych podpór,pytałem w okolicy -nikt nic nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 foto 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 foto 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 foto5od góry patrząc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 foto 6niewielkie wnętrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 foto 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 foto 8podpory"?, nie całkiem symetrycznie ustawione, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 fotki jeszcze wrzucę ,ale puki co to może jakiś pomysł?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 daj wycinek na mapie fizycznej z układem względem rzeki(?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodaamor Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Wygląda mi to na wyrzutnie V-3http://pl.wikipedia.org/wiki/V3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 nie,raczej nie,różnica w ich wysokości jest niekiedy różna,odbiegają od obiektu nieco łukiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 ale napisałem...ale chyba wiadomo o co mi chodzi.w dole niewielka rzeczka,którą spiętrzono i dorobiono stawy,niektóre nie dawno-paręnaście lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 12 Marzec 2010 Autor Share Napisano 12 Marzec 2010 foto 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nahm01 Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Jaka miejscowość? Ewentualnie porównaj ze starymi mapami topograficznymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Podaj lokalizację, wtedy na pewno będzie łatwiej.Mi to wygląda na jakiś obiekt hydrotechniczny.(to V3 to mam nadzieję taki żart :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 zobacz jak to wygląda z powietrza, np.przez gogle earth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Ciekawe,ciekawe.Właśne-może z góry uloży się w jakąś sensowną całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/zobacz to mapę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 gdybać można dużo...bez analizy map - więcej nie powiem...zależności:1. linia podpór a linie kolejowe2. kamieniołom 3. mniej prawdopodobne - tartak__________________celowość stosowania murów oporowych - platformy do przeładunku tego co spadało z góry?a było transportowane taśmociągiem(?) na podporachale - tu musiałaby być jakaś struktura drogowo-kolejowapodobne podpory znamy z m.in. Sokolca - ale występowały pojedynczo - być może takie były uwarunkowania terenowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Niedokończona tama i elektrownia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Popieram Martiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 a ja analizę mapy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 ->PARAMONOV Widzę że nie chcesz podpowiedzieć nic o lokalizacji tego cuda, ale w innym przypadku pokazujesz coś co może istnieć od Kamczatki po Cape de Roca, a w ten sposób z niczym tego nie powiążemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PARAMONOV Napisano 16 Marzec 2010 Autor Share Napisano 16 Marzec 2010 zachodniopomorskie,pomiędzy Gryfinem a Kostrzynem,ze 3-4km od Odry.las.pzdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.