Ptaku51 Napisano 27 Luty 2010 Autor Napisano 27 Luty 2010 Witam,widzieliscie to zdjecie?Jakies pomysly???http://demotywatory.pl/1074215/Pseudonarodowiec?M
Kuba_70 Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 Wypastowany i do tego w rekawiczkach...Ten raczej byl naturalnym murzynem:https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum13/555.jpg
Graudenz 18 Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 To jakaś prowokacja? ten demot...Widać że pajac przebrany.
Catadero Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 Naramienniki z tektury z namalowanymi kropami i lamówką.C.
Autsajder68 Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 Murzyn...ale z Wólki Dolnej albo z innej pojskiej Afryki "...Przebieraniec i tyle. Zalatuje kpiną i szyderstwem hitlerowców albo komunistów powojennych z polskiego żołnierza. Albo wesołe harce naszych wojaków przed wojną... Niech fachowcy wypowiedzą się o kroju i przynależności munduru.
danieloff Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Zdjęcie jest na 1000% przedwojenne, nie ma nawet o czym dyskutować. To jakiś festyn Ligi Morskiej i Kolonialnej, luźna impreza, do której dorabiacie ideologię:-) Kolesie zrzeszeni w Lidze marzyli o Polsce jako imperium kolonialnym. Z braku kolonii i oddziałów kolonialnych, wypastowali sobie jednego Murzyna", jako wersję demo:-) Kto wie, może innych taka prezentacja zachęciła do poparcia idei kolonialnej?
Autsajder68 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Popieram Twą wypowiedż, danieloff... 10 000% foto przedwojenne, oczywisty pochód Ligi Morskiej i Kolonialnej,a Murzyn " farbowany. Zdjęcie faktycznie zrobione w Toruniu. Coś mi świtało w głowie i rozpoznałem to miejsce. Nawet przejeżdzałem tam dziś, choć w Toruniu nie mieszkam, ale znam to miasto. Pochód kolonialny " idzie odcinkiem ulicy Chopina w kierunku dzisiejszego Placu Rapackiego. Ulica Chopina jest dwujezdniowa i brukowana do dziś. Jest taka sama jak na zdjęciu. Środkiem idą tory tramwajowe linii 1 " i 2 " ( innych już dziś w Toruniu nie ma ). Kute ogrodzenie stoi do dziś, nie kojarze teraz czy za nim jest jakiś park czy ogród, przejeżdzam tamtędy często i przestałem zwracać uwagę na szczególy, ale drzewa są tam nadal. Za transparentem, w pewnej odległości stoi dziś współczesny budynek Instytutu Matematyki UMK. Niech mieszkańcy Torunia, jeśli takowi są tu, potwierdzą lub zaprzeczą moim słowom. Myślę, że mam rację i dalsza dyskusja i spory na temat tych zdjęć są bezcelowe. Następnym razen gdy tam będę z aparatem, to sfotografuję Wam to miejsce i zamieszczę tu. Jak dla mnie to temat jest oczywisty i zamknięty.Pozdrawiam kolegów.
Kuba_70 Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 Zdjecie pochodzi z :http://www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/102718/702b202a3508ae7563e7234f2cdd02a1/podpis: Czarnoskóry żołnierz w pochodzie uzbrojony w karabin 7,9 mm Mauser wz. 1898 i pas z ładownicami.Data wydarzenia: 1939Miejsce: Toruń
Kuba_70 Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 Inne zdjecie z tego wydarzenia:Opis obrazu: Pieszy, paramilitarny oddział Ligi Morskiej i Kolonialnej mający pełnić służbę na przyszłych koloniach Polski.Data wydarzenia: 1939Miejsce: Toruń
Kuba_70 Napisano 27 Luty 2010 Napisano 27 Luty 2010 A tytul tej imprezy to: Pochód wojsk kolonialnych z okazji zjazdu Ligi Morskiej i Kolonialnej
Autsajder68 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Po cieniach sylwetek rzucanych na ziemie widać, że jest to wczesne popołudnie lub południe :-) Ulica Chopina ma układ wschód - zachód. Tyle na temat.
mietek Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Szanowni Panstwo, Panie i Panowie!! Zaproszenie:Liga Morska i Kolonialna przy współudziale Podchorążych Artylerii i Marynarki Wojennej urządza w sobotę, dnia 19 lutego 1938 roku w salach Dworu Artusa zabawę kostiumowa."Czyzby to z tej imprezy: http://kpbc.umk.pl/dlibra/docmetadata?id=10284&from=&dirids=1&ver_id=229781&lp=2&QI=!A3FE5F327C8D7B0D4B4E444D0468E044-14To by tlumaczylo dostep do ladownic i broni.
Autsajder68 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 mietek...na zdjęciach są drzewa z liśćmi, więc to lato lub wiosna i nie może to być 19 luty...ale broń zapewne pochodzi z toruńskiej podchorążówki ". Dwór Artusa jest na Starym Rynku, pare kroków od pomnika Kopernika. Pozdrawiam.
mietek Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 A tak ladnie brzmialo zaproszenie :)Czyli nie 1938, ale trop wydaje sie dobry...
stock84 Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 To powojenne zdjęcie białego człowieka wysmarowanego jakimś czarnym gównem.Spójrzcie na rysy twarzy, zbyt nie wydatne jak na czarnucha...a mundur to prowizorka dziesięciominutowa...
Autsajder68 Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Byłeś blisko, mietek :-) A do Kuby-70 : nic dodać, nic ująć, zamknąłeś temat :-) Pozdrawiam.
woytas Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Stock czytales czego nie wolno robic na forum?Zamieszczania wypowiedzi/materiałów powszechnie uważanych za wulgarne lub obraźliwe, antysemickich, rasistowsich i jednoznacznie obrażających uczucia religijne.Zastanow sie nastepnym razem co napiszesz.
Szumsk Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Spójrzcie na rysy twarzy, zbyt nie wydatne jak na czarnucha" Trochę szacunku i Kultury dla innego człowieka dobrze ??? To że ktoś ma czarną skórę nie znaczy że jest gorszy !.
płetwal Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 obie foty robione raczej w tym samym miejscuten płot
stock84 Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Nie dobrze...ty się szumsk w moderatora nie baw...Ciekawe czy ty kiedykolwiek rozmawiałeś z murzynem albo miałeś z takowym bezpośredni kontakt, rasę tą znasz pewnie wyłącznie z demotywatorów.Napisałem jak napisałem bo jestem rasistą(za to chyba drugiej nie dostanę:)).Wiecie dlaczego taki jestem?...Doświadczenie mnie rzeźbiło, przez 3 ostatnie lata troche podróżowałem po Europie, głównie za pracą, spotykałem na swojej drodze azjatów, kitajców, ciapatych litwinów, chorwatów(itd)czy murzynów z niektórymi pracowałem i wiem z autopsji jacy ci ostatni są na prawdę(sporadycznie zdarzają się wyjątki)!!!Dyskusja na ten temat prowadzi do autodestrukcji więc nie będe się rozpisywał a swoje poglądy stłumię głęboko w sobie...Dziękuje Woytas za zwrócenie uwagi.Pozdrawiam
stock84 Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Spójrzcie na rysy twarzy, zbyt nie wydatne jak na czarnucha" <---- cytatRysy twarzy, na zdjęciu z linka w pierwszym poście,wyraźnie europejskie, tak będzie poprawnie;)Na zdjęciu przykładowy zarys twarzy przedstawiciela rasy czarnej.Płot o niczym nie świadczy...
Kuba_70 Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Rozumiem kolego Stock84, ze Narodowe Archiwum Cyfrowe robi sobie jaja i zamieszcza powojenne falszywe zdjecia jako przedwojenne zdjecia reporterskie z Kuriera Codziennego??? I wcale nie neguje faktu, ze facet na zdjeciu jest przebierancem.Tak samo jak przebierancami sa ci zolnierze" wojsk kolonialnych.Troche otwartosci umyslu please...
stock84 Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Ps: szumsku Ja sam ustalam dla kogo mam szacunek a dla kogo nie mam, żadne masmedia nie narzuciły mi poglądów którymi się kieruje...
Czlowieksniegu Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Mimo wszystko nalegam, aby oderwać się od przekonań i ideologi a wrócić do zdjęcia.
Pytanie
Ptaku51
widzieliscie to zdjecie?
Jakies pomysly???
http://demotywatory.pl/1074215/Pseudonarodowiec
?
M
40 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.