CharlieP Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Witam, jestem uczniem liceum o profilu wojskowym, mundury dostaliśmy ale z butami gorzej, więc chciałem, zapytać jakie buty będą najlepsze do mundury, i do chodzenia bo w zimę do szkoły będę musiał chodzić na pieszo. ;) Pozdrawiam !
Mruk Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Zależy ile możesz wyłożyć, i czy buty moga być jakie chcesz, bo może być tak, że musisz mieć polskie desanty, józefy, jak zwał tak zwał, a jeżeli buty to indywidualna sprawa, to polecam batesy lub belleville ICWB za 250zł(na zime masz wkładane skarpety dodatkowe) są z goretexem, sam takich używam i są dobre, jednak na lato nie bardzo:) na lato mam batesy ale deserty( z wstawkami materiałowymi, i dziurkami dla lepszej wentylacji) PZDRPS. Ewentualnie Kupczaki za 400-500zł:) buty nie do zajechania podobno.
CharlieP Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 I prosiłbym linki jeżeli to możliwe, buty sprawa indywidualna, nie trzeba mieć wybranych, obojętnie jakie ;)
bandolero Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 Co to za wojsko, w którym każdy chodzi ubrany inaczej?Nie ma u was regulaminu mundurowego??? Panie Boże, widzisz a nie grzmisz?????
CharlieP Napisano 5 Listopad 2009 Autor Napisano 5 Listopad 2009 Nie ma, to liceum o profilu wojskowym, w mundurach chodzimy tylko w piątki ; ]
Cronos Napisano 5 Listopad 2009 Napisano 5 Listopad 2009 W Katosach jest liceum z klasami o profilu mundurowym to codzień widzę ładne dziewczęta w mundurkach", i aż zwróciłem uwagę ze wszystkie w desantach popinają do szkółki.Ja na spacery do szkoły bym polecał Magnumy, wygodne jak cza, ale przeciekają czasem:P
8total4 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 jeżeli nie masz zbyt rozbudowanego funduszu na buty, to polecam buty bundeswehry, są dość tanie, o niebo wygodniejsze od polskich skoczków" i w górach ekstra zdają egzamin.pozdro.
OloOcki Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Potwierdzam słowa Total'a, jeszcze bym dodał, że nie przemakają :)
ja20 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Wiele lat chodziłem w różnych wojskowych butach, potem przerzuciłem się na trekkingi z membraną, a teraz ubóstwiam trekkingi skórzane, polecam zobaczyć takie firmy jak meindl crispi hang wang na alledupie można trafić czasem prawie nowe za jakieś 150-200 złotych, nowe to koszt 400-600 ale warto.
krecik wz. 65 Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 Wszystko zależy od tego czy kolega zamierza kontynuować swój życiowy wybór... - jeśli tak , to polecam jakieś wygodne - jeśli nachodzą kolege wątpliwości , najlepsze będą te z lat osiemdziesiątych ( oczywiście używane ) ;) Pozdrawiam
8total4 Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 magnumy się szybko rozlatują.tak samo jak jungle.pozdro.
stock84 Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Jungle to porażaka, chociaż jeszcze pół roku temu je chwaliłem.W ciągu ostatniego miesiąca zostały z nich podeszwy.Polecam buty z membraną, ja mam Crispi i są zajebiste:)
krecik wz. 65 Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 trampki są THE BEST ! W armii lekarz przepisywał je wraz z wit.C na najgorsze dolegliwości... :)
AKMS Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 I wraz z Butapirazolem (świetnym do polerowania)
lina_90 Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Skąd kolego jesteś? W mojej szkole do której uczęszczam oczywiście o profilu mundurowym, rocznik w którym ja jestem miał mundury szyte na miarę specjalnie, kamo podchodziło pod polskie, i normalne polskie buty wojskowe. Tegoroczni uczniowie tegoż kierunku dostali mundury wz 93 bodajże, berety z logiem szkoły i dokładnie te same buty które mamy my.pozdro
lina_90 Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Tak np prezentuje się całe umundurowanie u mnie w szkole, widać ,że zwykłe desantówki.pozdro
krecik wz. 65 Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Coś miny koledzy mają nie tęgie...Ale spoko - ja pewnie też nie wyglądałem lepiej w WKU kiedy obuli mnie w uty" (1987) ;)
suchy84 Napisano 8 Grudzień 2009 Napisano 8 Grudzień 2009 Są na forum jacyś użytkownicy Kupczaków?Wiekszośc na alee... to roczniki 2004 i 2005.Czy zakup tak owych" butów nie jest trochę ryzykowny???Ktoś posiada, niech piszepzdr
ja20 Napisano 11 Grudzień 2009 Napisano 11 Grudzień 2009 http://ngt.pl/434,kupczak-combat.html tu masz opinie z innego forum
adamusek2009 Napisano 19 Grudzień 2009 Napisano 19 Grudzień 2009 Najlepsze GLANY PALESTYŃSKIE pozdro :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.