kapuchy Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 sorki, że post pod postem, ale jestem pod wrażeniem.Badziew mówisz.... dla tego co to zakopał, to było najważniejsze. I pewnie tylko tyle mógł próbować zachować.Dla niego to było jego życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
globusik1 Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Wspaniałe trafienie tylko pozazdrościć... kawałek czyjejś historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brunogd Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Zgadzam się kapuchy fajna sprawa wręcz dająca dużo do myślenia , nazwanie żeczy prywatnych Niemca , Polaka czy kosmity BADZIEWIEM troche dziwnie brzmi (jakoś tak nie odpowiednio ) podejżewam że kolega traper6 ciągle jest pod wpływem emocji , pozdro życze mniej badziewnych trafień wszystkim kolegom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 Badziew Kolego i to straszny. Niech się pochwali ten kto między Grodkowem, a Strzelinem z miesiąc temu (patrząc po śladach) wytargał 3 beczki 200 litrowe. Przy dołach znaleźlismy fragmenty potłuczonej drogiej porcelany i kryształow. Nasze trafienie było kilkanaście metrów od tych kraterów. Sorki ale przemilczę nazwę miejscowości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1 Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Może można by spróbować odszukać krewnych i przekazać im te pamiątki rodzinne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 traper6 - no kurde.... :( czy tylko ilość się liczy..? jakość...?pójdź tym śladem, a być może życię Cię mocno zaskoczyi pozwoli zmienić zdanie na temat tego znaleziska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 greg1 taaa,razem z kwiatami i przeprosinami że to przez nas wybucha wojna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brunogd Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 robi się gorąco nie staram sie dorzucać do tego ognia .... ale żeczy osobiste ukryte przez kogoś kto je starał ocalić od utraty nie możemy nazywać badziewiem , w moim przypadku starał bym sie dowiedzieć czegoś wiecej o znalezionych fantach ( poszukanie rodziny hmmm czemu nie vis1939 nie wiesz jaka mogła by być rekcja rodziny - może otrzymał byś wiecej od kogoś z rodziny (jeżeli doszło już do przeliczania fantów na pieniądze )komu zależy na tych pamiątkach niż Ci się wydaje . Dla mnie prywatnie to wygląda tak sa np . wędkarze pasjonaci - robi taki fotke rybce cmoka i wrzuca taka do wody , kolejny nałąpie małych piardów i wyobraża sobie jak te ogony będa smażyć się na patelni i rodzinę przy okazji nakarmi odrobine ;) a tam nie czepiajmy się i tak serdecznie was pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Panowie Panowie!Zanim sie zacznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 traper6 zaśmiecasz forum takim adziewiem" zamiast pokazać jakiś łusek nabojów od TT itp skarbów...ja osobiście bym nie pogardził gdyby taki badziew trafiał mi się co jakiś czas:)P.S sorry że włożyłem kija w mrowisko i teraz grupy społeczników zaczną uświadamiać mnie ciemnego" ;DPozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Mysle, ze juz bedzie ok i zaczna sie ochy i achy...Moe pierwszeochhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh - fajne trafienie pomimo malej wartosci materialnej :)Trap nie pekaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 traper6 - weź wyluzuj.Trafiłeś dzisiaj coś naprawdę dużego, pochwaliłeś się tym - i słusznie. Ja Ci za to dziękuję, bo na mnie to zrobiło naprawdę duże wrażenie. Większe, niżby miał to być depozyt Breslau. Bo to dotyka bezpośrednio jednego bidoka, takiego samego człowieka, maluczkiego, rzuconego gdzieś w zawieruchę wojenną, nie rozpętaną przez niego.Zaskoczyłeś mnie po prostu stwierdzeniem - badziew... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Chciałem pogratulować znalazcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanseaten Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 A moje będzie Ahhhhhhhhhhh. Czy dobrze mi się zdawało czy widziałem tam akt własności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 No jest tam jakis kataster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Traper6 szkoda ze wiecej ludzi nie chce ze strachu zaśmiecać tego wątku takimi fantami pozdrawiam sąsiad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1 Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Dziękuje kol. Traperowi6 za umożliwienie internetowego" spotkana z historią, bo to dla mnie ciekawe świadectwo historii, nie ważna jest dla mnie wartość materialna. Nie chodzę z wykrywaczem, ale lubię to forum, bo pokazuje poprzez różne znaleziska (nie jakieś wielkie skarby), także taką małą ale autentyczną historię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Traper6,gratulacje z Pomorza.Pozytywna zazdrość zżera mnie jak pomyślę co czułeś po otwarciu puszki.Echhh uwielbiam ten stan kiedy kapsuła czasu zaczyna przemawiać.Dzięki za odkrywcze emocje.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 gratulacje, super trafienie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorke Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 brawo Janek, super strzal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 panowie moze inaczej cos dodam , gdzie sie podział Mieszko ktory dawał podobne fanty do pokazania>??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa123 Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Jedwabiste...dla duszy i wyobrażni.Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Nom jest na co okiem rzucić :) gratulacje xD pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Stara Gwardia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa123 Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Foto ósme robi na mnie największe wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.