Skocz do zawartości

Ubogi Niemiec

traper6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Zgadzam się kapuchy fajna sprawa wręcz dająca dużo do myślenia , nazwanie żeczy prywatnych Niemca , Polaka czy kosmity BADZIEWIEM troche dziwnie brzmi (jakoś tak nie odpowiednio ) podejżewam że kolega traper6 ciągle jest pod wpływem emocji , pozdro życze mniej badziewnych trafień wszystkim kolegom :)

Badziew Kolego i to straszny. Niech się pochwali ten kto między Grodkowem, a Strzelinem z miesiąc temu (patrząc po śladach) wytargał 3 beczki 200 litrowe. Przy dołach znaleźlismy fragmenty potłuczonej drogiej porcelany i kryształow. Nasze trafienie było kilkanaście metrów od tych kraterów. Sorki ale przemilczę nazwę miejscowości.

robi się gorąco nie staram sie dorzucać do tego ognia .... ale żeczy osobiste ukryte przez kogoś kto je starał ocalić od utraty nie możemy nazywać badziewiem , w moim przypadku starał bym sie dowiedzieć czegoś wiecej o znalezionych fantach ( poszukanie rodziny hmmm czemu nie vis1939 nie wiesz jaka mogła by być rekcja rodziny - może otrzymał byś wiecej od kogoś z rodziny (jeżeli doszło już do przeliczania fantów na pieniądze )komu zależy na tych pamiątkach niż Ci się wydaje . Dla mnie prywatnie to wygląda tak sa np . wędkarze pasjonaci - robi taki fotke rybce cmoka i wrzuca taka do wody , kolejny nałąpie małych piardów i wyobraża sobie jak te ogony będa smażyć się na patelni i rodzinę przy okazji nakarmi odrobine ;) a tam nie czepiajmy się i tak serdecznie was pozdrawiam

traper6 zaśmiecasz forum takim adziewiem" zamiast pokazać jakiś łusek nabojów od TT itp skarbów...ja osobiście bym nie pogardził gdyby taki badziew trafiał mi się co jakiś czas:)
P.S sorry że włożyłem kija w mrowisko i teraz grupy społeczników zaczną uświadamiać mnie ciemnego" ;D
Pozdro.

traper6 - weź wyluzuj.
Trafiłeś dzisiaj coś naprawdę dużego, pochwaliłeś się tym - i słusznie. Ja Ci za to dziękuję, bo na mnie to zrobiło naprawdę duże wrażenie. Większe, niżby miał to być depozyt Breslau. Bo to dotyka bezpośrednio jednego bidoka, takiego samego człowieka, maluczkiego, rzuconego gdzieś w zawieruchę wojenną, nie rozpętaną przez niego.
Zaskoczyłeś mnie po prostu stwierdzeniem - badziew...

Dziękuje kol. Traperowi6 za umożliwienie internetowego" spotkana z historią, bo to dla mnie ciekawe świadectwo historii, nie ważna jest dla mnie wartość materialna. Nie chodzę z wykrywaczem, ale lubię to forum, bo pokazuje poprzez różne znaleziska (nie jakieś wielkie skarby), także taką małą ale autentyczną historię.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie