Mozets Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 Z okazji obfitych opadów śniegu Mozets składa najlepsze życzenia dla człowieka śniegu". (Myślę, że śnieg jest Jego żywiołem - a trochę wazeliny - nie zaszkodzi...)
Czlowieksniegu Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Jaki śnieg? W stolycy zDolnego Śląską wieje, jakby się ktoś powiesił. I żabami rzuca- teraz słabo, ale w nocy ładnie padało.Ale przyjmując życzenia dziękuję i hop do Towarzyskich.
zbyniek Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 hah, Wazeliny?? ja tam nie ślinię się do admiralicji, bo to okropne potwory są, sam widziałem jak pożerają Bagnet-a SS i inne tego typu stworzonka :) xD :P pozdr
Czlowieksniegu Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Zbyniu- dobra golonka z chrzanem to jest to...Choć są takie dziwa wśród modów, co bigos z kotem jedzą.
michal16 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Dziś w Lublinie ok. 8, widok z mojego balkonu . Planowałem dziś kopanie i nic mi nie przeszkodzi :) pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Ty się ciesz, że elektryczność masz. Wg gazet, ściana wschodnia ( + kawałek Pomorza ) ma istny elektryczny armagedon.
zbyniek Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Tak dokładnie, musiałem babe wrzucić na rower i niech kręci dynamo, bo muszę wodę zagotować :P
kopijnik2 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Nowa prawda...Do czego dzisiaj służą tablice rejestracyjne auta?Odpowiedź:Dzisiaj są przydatne, by - przypadkowo, nie odśnieżyć samochodu sąsiada...
bjar_1 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Wstaję, a tu...Trochę się zdziwiłem, nie powiem :)
vis1939 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Wyłażę na balkon a tu co?-Typowa złota Polska jesień,aż strach pomyśleć ile yeti metrażu w iglo dobuduje przy takich opadach...
Mruk Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Słowo zima" usłyszane przez poszukiwacza to jak wyrok;)PZDRPS. Też się zdziwiłem :)
ensiferum3 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 A na Raciborszczyźnie pada deszcz ... od kilku dni ... więc o kopaniu na razie nie ma mowy ... ale widząc jak schną krzaki i opadają liście z drzew aż szarpie mną aby iść pokopać ... miejscówki niedostępne latem już prawie są dostępne :) czyli dla mnie rozpoczął się sezon :)
Zone51 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 u nas na zachodzie , piękna jesienna pogoda , aż się prosi by polatać w terenie :)trzeba będzie korzystać z tej pogody póki można :)
bjar_1 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Nie ciesz się, nie ciesz - do Ciebie też dojdzie :)
Prezes14 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 u mnie zaczęło padać... masakra :(((
Mozets Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 Tak tu słyszę o ludziach owładniętych pasją kopania i wydobywania różnych rzeczy na powierzchnię ziemi. Mój dziadek przed I wojną i przed II-gą miał w miasteczku restaurację, oraz sklep z bronią. Przed wkroczeniem Niemców całe zapasy broni i amunicji zatopił w potężnym dole kloacznym w ogrodzie - który stanowił istotną część ubikacji dla gości . (WC wtedy nie było - przynajmniej w tym miasteczku). Później porzed wkroczeniem Rosjan dodał do tego pokaźny zbiór zdobycznej broni niemieckiej ( z rynku miasteczka - jak uciekali.) Czyli wszystko co nazbierał sobie mój nastoletni wujek. Leży to tam do dzisiaj w ogrodzie zabezpieczone przed odkrywcami parometrową warstwą .....a. No niestety tak to trzeba nazwać.Nawet korciło mnie jak byłem chłopakiem - by to odkopać. Ale obrzydzenie brało górę.
Zone51 Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 ale przez te kilka - kilkadziesiąt lat to się już przerobiło na nawóz :) chyba ze ten dołek jest używany do dziś ,podaj namiar to się zorganizuje ekipę :)
esterendensen Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 Nie ma tego złego...Dla bezdomnych alternatywa-można se chatę postawić...
Paweł80 Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 Gówienko świetnie konserwuje. Popytajcie tych co na fortach (np. Przemyśl)studzienki i kanalizacje penetrowali jakie cuda tam powrzucane były.
samter Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Mozets, chętnie zabawie się w Szambonurka!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.