Skocz do zawartości

Opady śniegu

Mozets

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z okazji obfitych opadów śniegu Mozets składa najlepsze życzenia dla człowieka śniegu". (Myślę, że śnieg jest Jego żywiołem - a trochę wazeliny - nie zaszkodzi...)
Napisano
hah, Wazeliny?? ja tam nie ślinię się do admiralicji, bo to okropne potwory są, sam widziałem jak pożerają Bagnet-a SS i inne tego typu stworzonka :) xD :P pozdr
Napisano
A na Raciborszczyźnie pada deszcz ... od kilku dni ... więc o kopaniu na razie nie ma mowy ... ale widząc jak schną krzaki i opadają liście z drzew aż szarpie mną aby iść pokopać ... miejscówki niedostępne latem już prawie są dostępne :) czyli dla mnie rozpoczął się sezon :)
Napisano
Tak tu słyszę o ludziach owładniętych pasją kopania i wydobywania różnych rzeczy na powierzchnię ziemi. Mój dziadek przed I wojną i przed II-gą miał w miasteczku restaurację, oraz sklep z bronią. Przed wkroczeniem Niemców całe zapasy broni i amunicji zatopił w potężnym dole kloacznym w ogrodzie - który stanowił istotną część ubikacji dla gości . (WC wtedy nie było - przynajmniej w tym miasteczku). Później porzed wkroczeniem Rosjan dodał do tego pokaźny zbiór zdobycznej broni niemieckiej ( z rynku miasteczka - jak uciekali.) Czyli wszystko co nazbierał sobie mój nastoletni wujek. Leży to tam do dzisiaj w ogrodzie zabezpieczone przed odkrywcami parometrową warstwą .....a. No niestety tak to trzeba nazwać.
Nawet korciło mnie jak byłem chłopakiem - by to odkopać. Ale obrzydzenie brało górę.
Napisano
ale przez te kilka - kilkadziesiąt lat to się już przerobiło na nawóz :) chyba ze ten dołek jest używany do dziś ,
podaj namiar to się zorganizuje ekipę :)
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie