Skocz do zawartości

Kącik degustatora ;)

Stedke-Haemorrhage

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 272
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
  • 9 months later...
Jakieś dwanaście lat temu dostałem od sąsiadki (zacnej staruszki) za pomoc butelkę alewki orzechowo malinowej od bulu" jak ją nazwała... Butla po spirycie, zawiesina na dole na pół butelki... Stoi w szafce i nie za bardzo wiem co z tym zrobić :) Ciekawi mnie czy po tylu latach jest jeszcze do spożycia, ale przed spożyciem wzbrania data produkcji" oraz przeznaczenie ( jak to określiła sąsiadka - jak będzie głowa boleć lub brzucho to kieliszek z herbatą ale mocną").
Zapach ładny, po wymieszaniu mętny płyn... Heh co za problemy... ;)

• 1 month later...
Od 4 lat piłem tylko Carlsberga. Niestety to, co się z nim porobiło to porażka. Kiedyś otwierając butelkę dobrze schłodzonego piwka, można było poczuć tą nutkę chmielową wyskakującą z butelki. Smak przy pierwszym łyku też od razu walił po kubkach smakowych. Teraz to kupa. Piwo jakieś wodniste, cholernie gazowane i kwaśne. Przerzuciłem się na inne. W sklepie koło mnie jest naprawdę duży wybór piw importowanych i przy takich raczej pozostanę. Jak na razie moim ulubionym jest białoruskie piwo nazwy nie znam bo pisane cyrylicą. Po prostu niebo w gębie. Czyta rozkosz. Powiem szczerze, że wolę jedno takie niż 3 sikacze. Generalnie TYLKO piwa z małych browarów.
Aha. We Wrocławiu jedna z knajp organizuje wycieczki po browarach czeskich wraz z degustacją i możliwością zakupów. Pozycja obowiązkowa.

Każdy widzi, to co chce. Psycholog dużo mógłby powiedzieć.

Kiedyś miałem taki plakat z lat 50-tych, z informacją, że chyba 7 kufli piwa dziennie zapewnia wszystkie kalorie potrzebne organizmowi. Dieta-cud? Może zależy, kto serwuje?

• 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie