darso Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Chłopak po podstawówce, radiotelegrafista-amator buduje radiostację aby łączyć się z Londynem.Cichociemny, żołnierz ZWZ daje się szantażować szmalcownikowi.I tak dalej, i tak dalej...Realizm rodem z mydlanej opery". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obserwator niezależny Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 no teraz to dołożyli do paleniska, aż strach pomyśleć co pani E.Wencel z tym drugim scenarzystą jeszcze wymyślą żeby kompletnie pogmatwać chronologię a rekonstruktorów się nie czepiajcie bo dzięki nim w tym serialu chociaż Niemce przyzwoicie się prezentują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Witam!Z plusów:podobała mi się scena wjazdu Niemców do kondygnacji pod bankiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 14 Październik 2009 Autor Share Napisano 14 Październik 2009 powjeżdżamy jak znam życie jeszcze parę razy...jak motocyklista...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyrman Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Ekhm....może lepiej nie...?I znowu gromy zbiorę, ze frustrat, ale wybaczcie Panowie! Z jednej strony wmawia mi się, że ekonstruktorzy podnoszą poziom" tego czegoś i Niemcy jakoś wyglądają" z drugiej zaś widzę zdjęcie na którym dumny Kolega występuje w konwersji żołnierskiej bluzy M42 (lub M43) - bardzo fajne w polu, ale zdecydowanie nie w mieście (nie będącym podówczas nawet przyfrontowym). Dodatkowo na kieszeni dumnie błyska Bandenkmpfabzeichen utanowiona 30 stycznia 1944.A wszystko to na warszawskiej ulicy A. D. 1941 (1942).....Cuda Mości Panowie! Cuda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 zgadza się , już ten temat był omawiany , wszystkie mundury są sukienne i dlatego ten był także sukienny , ta odznaka za partyzantów to faktycznie byk , już zebrałem za to wcześniej gromy i w zasadzie przed wrzuceniem foty mogłem ją wyretuszować na Picasie ale ciekaw byłem czy koledzy są tak bystrzy jak mi się zdawało i nie zawiodłem się ...SĄ :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 Dodam tylko że to jest fotka zrobiona w czasie przerwy", na filmie nie zobaczy się tych niuansów, nas nie pokazują jak oficerów obwieszonych baretkami na pierwszym planie tylko w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyrman Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Cytat <Kolega Wolfik1>wszystkie mundury są sukienne i dlatego ten był także sukienny"Ale oso chozi...?A jak to się ma do tego, że wzór wyprzedza epokę, w której dzieje się akcja, o ok. 2 lata? Nadto (o ile mnie wzrok nie myli) to jest to Hauptsturmführer ? Taka konwersja - z bluzy żołnierskiej/podoficerskiej broni się świetnie u młodszego(stopniem) oficera i w warunkach polowych, jak napisałem. I uwierz mi Kolego, że gdybym zobaczył to na aktorze" lub statyście to byłby to po prostu kolejny przebłysk geniuszu" kostiumologów. Ale widzę jednego z rekonstruktorów, których udział podobno podnosi poziom CH i którzy starają się wytykać błędy ekipie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 Kolega Dyrman ma bezprzecznie rację , przyznaję się do błędu i proszę o łagodny wymiar kary:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 Już mnie wcześniej za ten błąd przejechał Steffanos i nie zamierzam tkwić w uporze , nie skonsultowałem tego z fachmanami od SS i taki jest efekt, nikt nie jest doskonały.Później już nie dało się tego skorygować bo była kontynuacja zdjęć i zdarzeń no i klops.Na usprawiedliwienie dodam że potem musiałem tak łazić mając świadomość że się pierdyknąłem i to chyba była wystarczająca kara za brak staranności.Już nie będę pisał o pośpiechu itd, stąd 42-ka na koszu bo się chłopcom filmowcom przypomniało że jednak powinien być MG na koszu a w ciągu pół godziny udało się zorganizować jedynie 42 i tak dalej...końca nie widaćPosypałem głowę popiołem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 Ale bez kosza bo uwiera w czasie jazdy ? Przyjmuję karę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 a nie mówiłem Wolfik!?:-)pozdrawiam!Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 Mówiłeś, mówiłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 Występ w CH 3 jako...motocykl;)"a mogę być za Kubelwagen to chyba bardziej pasuje to tej sytuacji ? :-)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyrman Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 Nie:) Motor z koszem:) Nie ma, ze boli! Kara musi być:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 Jawohl, zum Befehl !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamol4 Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 http://forum.tvp.pl/index.php?board=358.0Ludziom się podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darso Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 To nie ludzie to bezmózgie panienki wychowane na M jak miłość". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamol4 Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Dla twórców serialu lepsze to niż nic, poza tym nie liczy się dla nich kto ogląda, ale ile ludzi (z bezmózgimi panienkami włącznie) jest zainteresowanych tym widowiskiem".Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzasiek Napisano 19 Październik 2009 Share Napisano 19 Październik 2009 no po wczorajszym odcinku to ja juz jestem na kolanach....Padłem z wrażenia ,ze takie idiotyzmy mozna ludziom wrzepiać....proponuje zmiane tytułu na czas humoru"....tyle ,że przez łzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Październik 2009 Share Napisano 19 Październik 2009 Podajcie jakieś szczegóły... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekD Napisano 19 Październik 2009 Share Napisano 19 Październik 2009 A mogę powiedzieć że coś mi się podobało? :)Scena rozstrzelania dwóch uciekinierek.Gra ss-manki sadystki" - albo dobra aktorka abo nie musi udawać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamol4 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 pisze się SS-woman :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 ...Motocyklista-4:2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzasiek Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 no ....po dzisiejszym odcinku jestem już zdołowany na maxa...tak debilego filmu to ja jeszcze nie ogladałem...tzn nie wytrzymałem tej porcji bzdur do końca i dałem sobie spokój .....totalna porażka i zakłamanie na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.