Witam, robię przegląd strarych niezidentyfikowanych fantów i mam prośbę do znawców tematu. Głowa ta została znaleziona na terenie bitwy napoleońskiej. Gowa jest pozłacana, inkrustowana
ubinami". Sama poza lwa jest też bojowa. W związku z powyższym w szczególności z uwagi na kontekst znaleziska - w tym miejscu było centrum walk - mogę jedynie domniemywać, że jest to fant napoleoński. Znajomy ma koncepcję, że jest to nabijka, mały emblemat oficerski. Proszę o opinie.
Pytanie
pni
Witam,
robię przegląd strarych niezidentyfikowanych fantów i mam prośbę do znawców tematu. Głowa ta została znaleziona na terenie bitwy napoleońskiej. Gowa jest pozłacana, inkrustowana ubinami". Sama poza lwa jest też bojowa. W związku z powyższym w szczególności z uwagi na kontekst znaleziska - w tym miejscu było centrum walk - mogę jedynie domniemywać, że jest to fant napoleoński. Znajomy ma koncepcję, że jest to nabijka, mały emblemat oficerski.
Proszę o opinie.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.