Skocz do zawartości

Krzyż Żelazny pierwszej klasy

skolcio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ottoskorzenny123: proszę argumentować swoje odpowiedzi, po ciągłych reklamach pewnego serwisu średnio chce mi się oglądać wypowiedzi tego typu..

pozdro!
Napisano
prawdę mówiąc to mnie też się nie podoba,pełną opinię można wystawić po dokładnym obejrzeniu,co do innych serwisów to też pokazują kopie dobre i mające już trochę lat,wiele z tych odznaczeń już się orginalniło więc zostały zakupione i śmigają jako orginały,wiele osób posiada coś w domu i nie wie że posiadają falsy,jest tego trochę,rynek jest zasypany coraz to lepszymi kopiami,20 lat temu wystarczył odlew cynkowy ,obecnie robi się ślicznie i tylko namacalne stwierdzenie to wtedy coś można powiedzieć.np.25 lat temu spotkałem pierwszy raz w życiu uboty lewe wykonane z mosiądzu,podejrzewam że nadal chodzą po rynku.albo pancerne odznaki z cynku i zapięciem kulką ,każdy się na nie nabierze.pozdrawiam,
Napisano
Ale co konkretnie się nie podoba? O jakie szczegóły chodzi? A krzyż tak jak wspominałem został wyciągnięty z kartonu razem ze zdjęciami żołnierza który go nosił i jego odznakami z HJ i później z WH. Zdjęć niestety nie mam bo przypadły komuś innemu. Ale kartony i zdjęcia widziałem na własne oczy.
Napisano
generalnie lepsze kopie są wykonane ze stali chodzi o wkład,nikt już nie robi odlewów,każdy ek,składa się z 3 elementów,tylniej strony,wkładu, i ramki przedniej,problem tkwi w szczegółach,ramka mosiężna srebrzona i zapięcie,elementy łączenia ,jest to wyższa szkoła jazdy,tylko na podstawie osobistych oględzin jestem wstanie coś powiedzieć,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie