Skocz do zawartości
  • 0

Licznik, Orzełki, Sygnet, Łańcuszek,

Sekal

Pytanie

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Miło że się naprodukowałeś, ale polecam lekturę regulaminu..
Guziki mają swój dział, umieść je w odrębnym wątku, w odpowiednim podforum.

pozdrawiam!
Napisano
61 postów , to nie jedne z pierwszych :)
Jeżeli wszyscy zaczną deptać" regulamin, co wtedy powstanie??

..Amba, zwana czasem i Anarchią ;)
Napisano
orzełek orginał i ładny ,masz ciekawy sygnecik,

handel i wymianę prosze załatwiać w dziale Ogłoszeń i na Priv.
Total.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 14:48 20-07-2009
Napisano
Odnośnie bardzo częstych ostatnio ingerencji adminów w dział identyfikacji.

Dział jest zatytułowany: Identyfikacja (bez numizmatów)" - czyli, literalnie rzecz ujmując możemy tu umieścić wszystko, co chcemy z wyjątkiem monet;

Z kolei drugi z interesujących nas działów jest zatytułowany: Monety, medale, guziki, pieczęcie i inne" - czyli znów literalnie rzecz ujmując powinny się w nim znajdować ww. przedmioty, ale również dzięki formułowaniu w tytule i inne" możemy tu umieścić każdy inny przedmiot do id., który tylko chcemy;

Podsumowując moim zdaniem nazwy działów zapewne nie w pełni są adekwatne do zamierzeń administratorów. :))
Napisano
Za to REGULAMIN o ile się nie mylę jest dość precyzyjny -więc radzę się z nim zapoznać i umieszczać posty w odpowiednich działach.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 13:27 20-07-2009
Napisano

łuska do ppsh nie jest do ID, to tylko skala porównawcza do guzika bo myślę że każdy trzymał to w ręku ;)

4

Napisano
Co do łańcuszka to zgadzam się z bigbernim bo sam miałem kiedyś taką spłuczkę. A jeśli chodzi o to, że leżał w środku lasu...cóż wystarczy przejść się po innych lasach głównie przy drogach i da się zauważyć podejście przeciętnego Polaka do środowiska naturalnego. zdrów
Napisano

5. domysły mówią mi że to orzeł wrześniowy, tylko czy to oryginał bo nie jest to wykopek, znaleziony w piwnicy w starym domu.

Napisano
ja jeszcze nie skończyłem tworzyć postu a tu już odpowiedź, dzięki wielkie :D, wz.1829 znaczy ze jest z tego roku? tak się domyślam, od czego on jest?
Napisano

9. co to jest za pasek? widać na nim cyfry, 1911, niżej 1912 i coś jeszcze, obok niego leżała klamerka która jest na 14 foto.

Napisano

12. udało mi się znaleźć napis, nie mogłem go dobrze rozczytać ale jest napisane cos w tym stylu.
ok instrumente, frankfurt (i chyba jeszcze) mein"
od czego to jest? jakiś pomysł?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie