Skocz do zawartości

Znowu hieny na cmentarzu

jazlowiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niestety, znowu jakiś prymityw bez honoru i minimum wychowania. Choć to nie zabrzmi dobrze - mam nadzieję, że go spotka kara za życia, a i po śmierci ktoś nie uszanuje jego szczątków.
Napisano
Nie ma nawet słów jak by można określić takiego debila!! bo hiena to za mało hiena to tylko zwierze które kieruje się instynktem a ten ktoś nie wiem……
Daj mu boże jak naj....ej!!!
Napisano
Pisałem o tym w tym wątku. Byłem tam chwilę po wizycie tych typów. Sprawę zgłosiłem policji.
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=23746#23832
Napisano
Witam!!!

Jak większość z was wie (przynajmniej ta cześć która na forum jest od iepamiętnych" czasów, jestem propagatorem kopania refleksyjnego i łebskiego. Hienostwo, czyli kopanie na cmentarzach (przynajmniej tych oznaczonych ze świadomością gdzie się kopie) jest czymś odrażającym. Niech każdy z tych ludzi pomyśli, że idzie na komunalny i wykopie swojego ojca, matke, babcie albo dziadka. Wiem że to straszne co mówię ale ...
Co innego wykopać iechcący", choć szacunek do szczątków też się należy.

Jednak kolego Jazlowiak mimo szacunku i znajomości (przynajmniej z mojej strony) twoja wypowiedź na tej stronie była przesadzona. Jeżeli allegro będzie powiadamiać sądy za kilka np. nieśmiertelników to będzie zgroza dla hobby prezentowanego na tym forum.
Przynajmniej my znający temat i prawdziwi hobbyści wiemy, że jeżeli ktoś z aszych" posiada (np.) nieśmiertelnik to nie z cmentarza. Nie wrzucajmy wszystkich kopaczy" do jednego wora.

Z poważaniem vonadamski
Napisano
Trafiłem ostatnio zupełnie przypadkiem na cmentarz żołnierzy rosyjskich pod Warszawa i wokoło też zryte.Eh gdybym spotkal taka łajze...
Napisano
Żeby każdy to nie,byłem ostatnio też na dwóch cmentarzach osadników niemieckich(fakt że dobrze ukrytych ale do znalezienia) i tam poza smietnikiem nie było żle tj.rozkopane
Napisano
Bardzo często to miejscowa żulia poszukuje złota dentystycznego czy biżuterii, większość starych cywilnych cmentarzy na Warmii i Mazurach zostało splądrowanych z tego powodu i to kilkakrotnie przez kolejne pokolenia meneli.
Napisano
Taka niestety mentalność .Gdy się pytamy miejscowej ludności o jakieś ciekawe miejsca do poszukiwań, to bardzo często pada lokalizacja starych cmentarzy , tak jak by chodzenie po nich z wykrywaczem i zakłócanie spokoju tam spoczywających było czymś zupełnie normalnym, nie budzącym moralnego sprzeciwu .Nie wiem skąd w nas taki brak szacunku ,ale gdy pomyślę sobie jak np. Niemcy obchodzili się z cmentarzami Żydowskimi ,(brukując macewami drogi) lub jakie jest zainteresowanie Rosjan mogiłami swoich pobratymców w naszym kraju ,to wiem skąd czerpaliśmy wzorce do tak niegodnych zachowań .Pozdro...
Napisano
Niestety dopóki będą tacy, którzy kupują fanty niewiadomego pochodzenia - dopóty będą przez degeneratów rozkopywane groby i przekopywane stare cmentarze. Popyt i łatwość spieniężenia znalezisk zachęca takich osobników do okradania pochówków.
Od jednego z pionierów poszukiwań w Polsce słyszałem też opowieść o znanym poszukiwaczu, którego wręcz kręciło gromadzenie przedmiotów znalezienionych przy szczątkach.
Napisano
Niestety to się potwierdza. Moja ostatnia wizyta koło Różana zakończyła się upomnieniem przez Straż Leśną, która w tym rejonie jest bardzo uczulona na poszukiwaczy. ok. 5 lat temu przyjechała tam grupa bydlaków, którzy rozkopali groby pod Kamianką, fachowo jak w czasie ekshumacji pod Katyniem - wyczyścili groby zostawiając kości na wierzchu. Dla mnie jest to niepojęte jak takie bestie mogą za klamry i inne pamiątki niszczyć miejsca spoczynku. Jak bym spotkał takiego bydlaka od razu saperka w plecy.
P.S. Proszę o uwagę w czasie poszukiwań w okolicach Różana - teren jest spalony przez te hieny na długi czas. Kto chce ryzykować może tam jechać a wszystko przez śmierdzące hieny cmentarne.
Napisano
Ehhh szkoda slow skoro oznaczone miejsce pochowku żołnierzy
to w ryj od razu jak dorwiecie
jeśli zaś wykopany przypadkowo a tacy się zdarzają to trochę inna bajka jeśli nikt się nie zgłosi to oznaczcie chociaż miejsce ze grób w tym miejscu jest głupia świeczka wystarczy
zdrów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie