adek_ Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 pzostale guziki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 i fant dnia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Orzełek 19-ka nieco sponiewierany, ale zawsze orzełek, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Koronę mógł stracić wskutek przemieszczania się w ziemi w trakcie prac polowych, lub mogła zostać odpiłowana po 1944 w celu zdemokratyzowania" i noszenia go na czapce w ludowym" WP, co było częstą praktyką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 no kawal historii, orzelek wiec byl noszony zapewne przed jak i po wojnie. Moze nawet był przy jednym wlascicielu co by znaczylo ze dzielny wojak przezyl wojne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 a najgorsze bylo i tak przed nim, bo adek go potem kombinerkami potraktowal ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Najważniejsze jest to, że po latach, z koroną czy bez, ponownie rozwinął skrzydła i choć poturbowany, gotów jest do lotu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 po 52r było już rzadkością.. :)ps. wszystkie guziki git, a ten XW cenny i rzadki.ładna artyleria.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 ładne fanty - ta artyleria ma ucho blaszkę czy drut ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 to jest wizerunek orła wprowadzony w 1857r, te guziki nie miały już blaszkowych uszek :)wcześniej guziki artylerii posiadały tylko skrzyżowane lufy i nad nimi ewentualnie numer pułku, lub gorejący granat (+ blaszkowe uszko).salve!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 11:50 31-08-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartols Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/wiadek_3.jpghttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/term_4.jpgTo nie jest czasem element wagi sprężynowej, tzw. kantarka? Trochę podobna:http://www.swiatobrazu.pl/hashphoto-a002waga_sprezynowa_jauxzbxqrgxg.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Total,generalnie masz rację ale...wzór 1957 , pierwszy rok produkcji. [ rodzynki]pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 oczywiście 1857,sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Banderasie: to jest nowa sztanca(1857), nabita na gładkiego piechociaka wz.1829 :)mam takiego, tyle że na guzik starego wzoru, nabity jest orzeł dla Gwardii wz. 1857 (uzywany w piechocie od 1904r.)Ja na to mówię przejściówka" fajna rzecz, niedoceniana często ;)gratulacje.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 18:51 31-08-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2009 taki wypadzik , fajne stany ale po adku i wyro to z takądozą nieśmiałości troszkę ... do niedzieli chłopakipozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2009 węgier niestety nic więcej w necie i na id się nie dowiedziałem tyle tylko że Maria Teresa Habsburg królowa Czech i Węgier okres panowania 1740-1780 ,sporo różnych monet bitych za jej panowania było z wizerunkiem Matki Boskiej z Dzieciąkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2009 tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2009 ptasiek wyszedł przy mojej nodze moją piszczałą i saperką to go przygarnąłempozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 z dzis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 bozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Kurde, nie zwalniacie tempa. Dzisiaj jak Adek do mnie zadzwonił to mnie sprowokował i też się wyrwałem na 2h i coś trafiłem:) A to kilka znajdek wybranych z ostatnich dni.Zasadzam się na 1831... i ostatnio trafiłem na powstaniu zero powstania za to NSDAP. Dzisiaj też powstanie i nic z powstania. Za to wyszedł... Stalin.Aha, to 2 zł sreberko to stary znajdek, bo musiałem go chyba wykopać z rok temu. Porządki robiłem i patrzę, że jeden PRL to chyba Piłsudski...:) Pewnie po ciemku kopnąłem i w kubełek śmieci poleciał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Arek no, no, ptaszyna jak sie patrzy. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 3 Wrzesień 2009 Share Napisano 3 Wrzesień 2009 Pni, a my się widzimy w niedzielę:) Mam dobre przeczucia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.