sebBo21 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Może głupie pytanie ,ale czy są na forum obecni lub byli harcerze(harcerzem jest się przez całe życie)??Napiszcie z jakich jesteście drużyn itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Byłem harcerzem ZHR-u, żałuje, bo Ci z ZHP się lepiej bawili:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raflen Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 ZHP - XIII Łódzka Drużyna Harcerzy im. gen. J. Bematzw (stalowa trzynastka) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hunter 85 Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 5 DSH Korniki", a później moja drużyna, którą założyłem 41 WDH JASTRZĘBIE" im T.Kościuszki - obie drużyny należały pod Hufiec Żywiec. To były czasy - przyjaciele do teraz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 W pierwszej połowie lat 80tych harcerska gazeta ˝świat młodych˝ organizowała tzwn, obozy archeologiczne,jako urodzony indywidualista do ZHP nie należałem ,ale po protekcji na taki obóz pod Grunwald pojechałem i nie żałuję było byczo.Za dnia pracowało się jako ˝czarnorabocza˝ siła na wykopaliskach ,było to pouczające a na dodatek nieźle jak dla małolata płatne , wieczorami się imprezowało ,zwykle przy winie patykiem pisanym ze studentami/tkami archeologii którzy akurat mieli praktyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Koniec lat 90-ych - 44 Lubelska Drużyna Harcerska KIWI", pozdrawiam druchów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detek Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 ZHR IX Beskidzka Drużyna Harcerzy.ZHR też się dbrze bawi, zależy od ludzi(Podbeskidzie odpowiedzialne jest za rozruby na zlotach chorągwi :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 23 WDHiZ Pomarańczarnia":)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 neszna : Bathory :-)))))PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Sie wie Patron!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=112047#118273Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Ad PATRON:Czy ty też czasami nosisz w klapie marynarki znaczek z literkami LSB, interpretowanymi przez złośliwych jako Liceum Służby Bezpieczeństwa?;)PozdrawiamSZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 SZZ,batoracki znaczek nigdy nie miał literki L tylko samo SB ale cóż wy możecie o tym wiedzieć:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Dlaczego wy? Czy ja jestem z rowerem? No to pamięć mi spłatała figla, bo ostatni raz taki znaczek widziałem pod koniec lat 80.Poza tym - czy to, że ktoś chodził do Batorego upoważnia go do nadymania się jak purchawa? Aż korci, żeby wbić szpilkę. Ja chodziłem do Mickiewicza, który powstał w 1897 r., był jedną z pierwszych szkół warszawskich w zaborze rosyjskim, w której wprowadzono język polski jako wykładowy, niedawno obchodził 110-lecie i wcale się z tego powodu nie nadymam.Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C.K. Dezerter Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 270 WDH ZHP potem ZHR, pozdro dla byłych harcerzyków :) Obozy kiedyś to była szkoła życia teraz jak słysze że dzieciaki na obóz jadą na kwatery to ręce opadają. Za moich czasów (lata 80-te) taki 10 czy 11-latek musiał sam sobie wszystko zrobić począwszy od znalezienia suchego drzewa w lesie, ścięcia go na zbiciu pryczy i kombajnu" skończywszy. Ciekawe czy takie obozy jeszcze sie odbywają, czy duch hracerstwa nie zrobił sie za wygodny? Mam nadzieje że takie harcerstwo jeszcze jest. Będę miał okazje to sprawdzić dopiero za parę lat jak mój młody" troche podrośnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C.K. Dezerter Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Dadam, że to właśnie w harcerstwie miałem okazje zwiedzać" MRU, jeszcze za nim powstały tam trasy, oświetlenie, przewodnicy itd. Wchodziło sie na dziko i na własne ryzyko. To był fajny czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 ZHR a póżniej w ZHP 5ŁGDHS im. F. Koziarza. Dzięki harcerstwu poczułem zapach i smak Bieszczad i w wyobraźni deptałem po pietach sotniom UPA :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=112047#859173 buuuuuuuuuuuuuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Masz racje temat juz jest...tylko czemu ten jest podczepiony tak wysoko?Powspominałem sobie...zwłaszcza te harcerki w slicznych mundurach (krótkie spódniczki :P) ale to juz mineło była reforma mundurowa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 Dlaczego? Ważna jest data utworzenia i/lub ostatniego wpisu. A, że autorowi szukajki się nie chciało szukać, to jest jak jest :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 12 DSH Rangers Hufca Żary,lata 90 te.Niestety już się rozsypała.Co ciekawe skończyłem kurs drużynowych harcerskich w Załęczu Wielkim i jestem patentowanym drużynowym harcerskim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Ja nadal jestem harcerzem- 45 DH im. Harcmistrza Ryszarda Kleckiego ze Lwówka Śląskiego teraz należymy pod hufiec Jeleniogórski. Harcerstwo to naprawdę świetna sprawa, w sumie jestem od nie dawna harcerzem(ponad pół roku) ale już tylu ludzi poznałem i w ogóle... Pozdrawiam! Albo raczej CZUWAJ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.