Skocz do zawartości

Hełm Polski i Niemiecki

Dragon125

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 months later...
Napisano
Witam,
panowie mam problem i bardzo pilnie proszę o pomoc - malowałem hełm minią ołowianą ale ponieważ sam ją rozrabiałem nie jestem pewien czy jest odpowiednia. Na okolo 300ml zimnego pokostu dałem ok. 7 łyżek stołowych minii (300-400 gram). Roztwór nie jest za gęsty ale kolor wg. mnie jest właściwy. Moze odrobinę za bardzo spływa z hełmu. Czy zagęszczać to jeszcze proszkiem?
makul
  • 1 year later...
Napisano

Po jakże długim czasie,wstawiam zdjęcia pierwszego malowania wz.31...wydaje mi się,że efekt jest zadowalający ale pozostawiam ocenę osobom które wiedzą dużo więcej niż ja.Zastanawiam się,czy malować 2 raz,proszę o jakieś podpowiedzi.

D.

Napisano
Machnij go jeszcze jedna warstwa farby o jakims bardziej przypominajacym oryginał kolorze ten jest jeszcze ciut za jasny. A tej farby jest troche za cienko na korku nałozone
Napisano
Farba powinna być bardzo bliska ideałowi,gdyż jest kupywana na aledrogo,na aukcji było napisane ,że jest to wrześniowy kolor,a i na tym portalu mi ją każdy polecał.Co do wtórnego malowania hełmów,to mój pierwszy i ostatni;)mam 3 inne i nawet nie myślę o malowaniu któregokolwiek z nich ;)
  • 3 months later...
Napisano

Hełm ukończony,zostało tylko leciutko pędzelkiem zamalować świeże" nity,i skończone.Wszystko trwało bardzo dużo czasu,ale wydaje mi się,że efekt zadowalający...Fasuneczek od kolegi por.pil.020,któremu jeszcze raz dziękuję!Opinie ostateczne bardzo miło widziane:)

Napisano
Lekka przesada z tym korkiem.
Za gęsto.
Wygląda trochę tak, jakby hałer był wykopany i bez czyszczenia pomalowany na zielono...
Ale to tylko i wyłącznie moje odczucie.
<pozdro
Napisano
Oczywiście to,że się błyszczy to prawda...ale nic już chyba z tym nie zrobię.A jeśli chodzi o korek,to może i przesadziłem,ale proszę zauważyć że to mój pierwszy hełm i jak na ten pierwszy raz to chyba nie ma masakry? Gorsze widziałem na alledrogo po wcale nie niskich cenach ( odrestaurowane ).
Napisano
Nie męcz go więcej,starczy że z oryginalnej skorupy zrobiłeś Chińską zabawkę.I nie chodzi o Twoje zdolności manualne,bo według mnie jest Ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie