słomek von hammerstein Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Troszeczkę za gęsto. Jak możesz, usuń te które łatwiej odpadną.
makul Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Witam,panowie mam problem i bardzo pilnie proszę o pomoc - malowałem hełm minią ołowianą ale ponieważ sam ją rozrabiałem nie jestem pewien czy jest odpowiednia. Na okolo 300ml zimnego pokostu dałem ok. 7 łyżek stołowych minii (300-400 gram). Roztwór nie jest za gęsty ale kolor wg. mnie jest właściwy. Moze odrobinę za bardzo spływa z hełmu. Czy zagęszczać to jeszcze proszkiem?makul
Dragon125 Napisano 5 Październik 2010 Autor Napisano 5 Październik 2010 Po jakże długim czasie,wstawiam zdjęcia pierwszego malowania wz.31...wydaje mi się,że efekt jest zadowalający ale pozostawiam ocenę osobom które wiedzą dużo więcej niż ja.Zastanawiam się,czy malować 2 raz,proszę o jakieś podpowiedzi.D.
Diago Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 chociaż nie lubie wtórnie malowanych hełmów Twój mi sie na prawde podoba Gratki
lew_1988 Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 Machnij go jeszcze jedna warstwa farby o jakims bardziej przypominajacym oryginał kolorze ten jest jeszcze ciut za jasny. A tej farby jest troche za cienko na korku nałozone
Dragon125 Napisano 7 Październik 2010 Autor Napisano 7 Październik 2010 Farba powinna być bardzo bliska ideałowi,gdyż jest kupywana na aledrogo,na aukcji było napisane ,że jest to wrześniowy kolor,a i na tym portalu mi ją każdy polecał.Co do wtórnego malowania hełmów,to mój pierwszy i ostatni;)mam 3 inne i nawet nie myślę o malowaniu któregokolwiek z nich ;)
Dragon125 Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 Hełm ukończony,zostało tylko leciutko pędzelkiem zamalować świeże" nity,i skończone.Wszystko trwało bardzo dużo czasu,ale wydaje mi się,że efekt zadowalający...Fasuneczek od kolegi por.pil.020,któremu jeszcze raz dziękuję!Opinie ostateczne bardzo miło widziane:)
por.pil.020 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Nie ma sprawy, ku chwale Ojczyzny i histori!! i Twojej satysfakcji ;) Hełmik prezentuje się bardzo ładnie, pogratulować sprawnej odnowy i szybkiego skompletowania!
pawel888 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Lekka przesada z tym korkiem.Za gęsto. Wygląda trochę tak, jakby hałer był wykopany i bez czyszczenia pomalowany na zielono... Ale to tylko i wyłącznie moje odczucie. <pozdro
lew_1988 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Wciaz twierdze ,że ta farba z allegro to kicha zbyt się błyszczy.
GeneralRemek Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Korek wydaje mi się trochę za gęsto, farba faktycznie się błyszczy, ale efekt końcowy mi się podoba.
Dragon125 Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Napisano 11 Styczeń 2011 Oczywiście to,że się błyszczy to prawda...ale nic już chyba z tym nie zrobię.A jeśli chodzi o korek,to może i przesadziłem,ale proszę zauważyć że to mój pierwszy hełm i jak na ten pierwszy raz to chyba nie ma masakry? Gorsze widziałem na alledrogo po wcale nie niskich cenach ( odrestaurowane ).
Cyrograf15 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 korek przeszlifuj, do farby dodaj talku i jeszcze raz pomaluj.Wojtek
vis1939 Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Nie męcz go więcej,starczy że z oryginalnej skorupy zrobiłeś Chińską zabawkę.I nie chodzi o Twoje zdolności manualne,bo według mnie jest Ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.