Skocz do zawartości

Wz. 29 z Otrębus

jazlowiak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Pewnie całą ramkę ;)
Widzę fotki świeżutkie z kozienic. Bardzo fajnie się prezentował. Czy te 3 cytryny były na podstawowym wyposażeniu?

A tak na marginesie pewna osoba, która dostarczała sprzęt na miejsce na pytanie co to za sprzęt?" odpowiedziała A to było robione na wzór Kubusia" =]
Napisano
Akagi to może dałoby się to zebrać i sprzedać ludowi w jakiejś publikacji, nie wspominając już pana Adama J., który odgrażał się, że coś nowego napisze o wz.29. Stare TBiU już nie wystarcza i pod względem rysunków i przekrojów jest nijakie.
Napisano
Wygląda to to dość zgrabnie. Świetnie, że wreszcie ktoś to zrobił. Jeśli chodzi o braki to najbardziej rzuca się w oczy przednia oś i sposób założenia felg.
Napisano
Witam . Wygląd 29-ki z Otrębus delikatnie mówiąc nie powala . Okejos z całym szacunkiem ale przypomina mi się ludowe powiedzonko Przygadał kocioł garnkowi " w kontekście tematu Orzeł wylądował"
Pozdrawiam .
Napisano
No właśnie.
Mnie cieszy fakt, że w ogóle jest pojazd, który mniej lub bardziej przypomina Wz.29.
Lepiej można zrobić zawsze, tylko trzeba to zrobić.
Na zachodzie też jeżdżą pojazdy i lepiej i gorzej zrobione, i jakoś nikomu to nie przeszkadza.
Napisano
Wydaje sie iz chyba mowimy o dwoch roznych rzeczach.
Wyzej jest wspomniane iz jest dostepna dokumentacja wz29, wiec mozna z niej bylo skorzystac, a 13-ka inna skala trudnosci, jak tworcy wspominali dokumentacji brak, a to w koncu co tu nie mowic jest ciezka przeszkoda do pokonania.
Napisano
dlaczego kocioł garnkowi? ja tylko zamiesciłem linka i tyle mam wspólnego z budową 13, to raz.
dwa, fakt faktem ze działko jest za cienkie i za długie a kaemy - jakies takie dziwne.
chylę czoła za budowę wz 29. a powiedziałem to co mnie najbardziej ukuło. nie znam wymiarów i nie wiem jakie są proporcje orginału wiec sie nie wypowiadam.
a co 13... poczekajcie..;)))
  • 2 weeks later...
Napisano
witam serdecznie.
jak dla mnie jest super!!!
nie przejmował bym sie gadaniem innych ze to nie takie ,a to miało byc inaczej itp.
zrobiono kawał dobrej roboty i tak trzymac.

a teraz ktos wypalił ze jest donumentacja ursusa ,to trzeba było ja udostepnic!! mieli byscie bardziej realny pojazd!!

z checia bym go odkupił jak by był na sprzedaz.
pozdrawiam
Napisano
kolego bośniak
ad 1 . Nikt nigdy niie występował o udostępnienie dokumentacji , co zresztą napisał akagi FWP.
ad2. na pewno jest do sprzedania więc nie stresuj się i spytaj o cenę ...

PATRON
Napisano
PATRON, a czy nie jest tak, że ta dokumentacja jest - i owszem - ale dostępna dla krewnych i znajomych królika" - a nie dla ogółu??
Napisano
Ależ oczywiście, że dokumentacja nie jest dostępna dla wszystkich.
Tyle, że jak napisałem wyżej nie odnosi się to do budujących pojazdy.
Napisano
Dokumentacja jest w CAW'ie
parę lat temu została skserowana i przerysowana komputerowo przez osoby związane z obecną fwp
Napisano
No cóż ...
To albo coś się zmieniło w CAW-ie, albo dokumentacja wyparowała" - bo jak w okolicach marca pytałem to uzyskałem odpowiedź, że żadnej dokumentacji nie ma.
A co do budowania - żeby cokolwiek budować trzeba mieć z czego, parę (dziesiąt nawet) zdjęć nie wystarczy do tego.
I choć nie mam nawet w najśmielszych planach budowy repliki, to taką dokumentację chętnie bym uzyskał - choćby dla zaspokojenia własnej ciekawości - pt. Jak to zostało zrobione?"
Napisano
yoony
Dokumentacja jest w CAW'ie
parę lat temu została skserowana i przerysowana komputerowo przez osoby związane z obecną fwp"
-------------------------------------------------

Nie ma ani jednego słowa prawdy w tym co napisał pan yoony vel mial vel myszaniolek
Ale co spodziewać się po człowieku , który używa trzech nicków do obrażania innych gdyż boi się pisać co myśli spod własnego nicka.
A post cieciwy tylko to potwierdza.

Dokumentacji w CAW nie ma bo jej nigdy tam nie było.
Nie została skserowana bo jest w oryginale.
Nie została przerysowana komputerowo bo nie było jeszcze na to czasu.
A co to są osoby związane z fwp to wie tylko autor wypowiedzi.
Ciekawe czy związek z FWp to jakaś ujma na honorze, hańba czy po prostu zwykła ludzka zawiść, że fwp nie chce się zadawać z ludzimi bez honoru.
Skończyłem.
Napisano
Depozytariuszem dokumentacji wz,29 jestem ja Leszek Kusiak , zwany potocznie Hart . A skąd mam to moja i FWP słodka tajemnica .
Jeszcze jakieś pytania Panie Yonny , vel Miau , vel Myszaniołek ?????? , bo jakoś mi nudno bez Pańskich maili którymi Pan mnie zawalał , a w każdym pisało Jesteś ZŁYM człowiekiem " .
Dokumentacja zostanie wykorzystana , a i owszem do zbudowania BARDZO DOKŁADNEJ kopii Ursusa , ale na razie ważniejsze rzeczy są na głowie .
Leszek Kusiak - Hart
Napisano
To zadam pytanie inaczej: Jaki jest status tej dokumentacji?
Czy jest (może zostać) udostępniona ?
Interesował by mnie rysunek ogólny (całego wozu) i kilka rysunków ramy (ale bez zbędnych szczegółów).

P.S.
Ewentualne ustalenia już na PW - żeby nie zaśmiecać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie