jazlowiak Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Napisano 26 Kwiecień 2009 http://dobroni.pl/rekonstrukcje,samochod-pancerny-wz-29-juz-jezdzi,1745
kloki Napisano 26 Kwiecień 2009 Napisano 26 Kwiecień 2009 Pewnie całą ramkę ;)Widzę fotki świeżutkie z kozienic. Bardzo fajnie się prezentował. Czy te 3 cytryny były na podstawowym wyposażeniu?A tak na marginesie pewna osoba, która dostarczała sprzęt na miejsce na pytanie co to za sprzęt?" odpowiedziała A to było robione na wzór Kubusia" =]
akagi_FWP Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Jeździć... jeździ. Ale z wz.29 to mam jak widać mało wspólnego. A do Ursusa akurat jest kompletna dokumentacja warsztatowa.
jsd1968 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Akagi to może dałoby się to zebrać i sprzedać ludowi w jakiejś publikacji, nie wspominając już pana Adama J., który odgrażał się, że coś nowego napisze o wz.29. Stare TBiU już nie wystarcza i pod względem rysunków i przekrojów jest nijakie.
meserek Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Właśnie wydawnictwo Militaria zapowiedziało monografię samochodów wz.29 i wz.34, ale zawartości jeszcze nie znam.
akagi_FWP Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 jak Militaria dotarły do planów to zapewne wydadzą.
polsmol Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Wygląda to to dość zgrabnie. Świetnie, że wreszcie ktoś to zrobił. Jeśli chodzi o braki to najbardziej rzuca się w oczy przednia oś i sposób założenia felg.
okejos Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 powala wygląd działka i karabinów - jak z gwiezdnych wojen :D
satron1200 Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 Witam . Wygląd 29-ki z Otrębus delikatnie mówiąc nie powala . Okejos z całym szacunkiem ale przypomina mi się ludowe powiedzonko Przygadał kocioł garnkowi " w kontekście tematu Orzeł wylądował"Pozdrawiam .
Steiner7 Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 No właśnie. Mnie cieszy fakt, że w ogóle jest pojazd, który mniej lub bardziej przypomina Wz.29.Lepiej można zrobić zawsze, tylko trzeba to zrobić.Na zachodzie też jeżdżą pojazdy i lepiej i gorzej zrobione, i jakoś nikomu to nie przeszkadza.
mietek Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 Wydaje sie iz chyba mowimy o dwoch roznych rzeczach.Wyzej jest wspomniane iz jest dostepna dokumentacja wz29, wiec mozna z niej bylo skorzystac, a 13-ka inna skala trudnosci, jak tworcy wspominali dokumentacji brak, a to w koncu co tu nie mowic jest ciezka przeszkoda do pokonania.
okejos Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 dlaczego kocioł garnkowi? ja tylko zamiesciłem linka i tyle mam wspólnego z budową 13, to raz.dwa, fakt faktem ze działko jest za cienkie i za długie a kaemy - jakies takie dziwne.chylę czoła za budowę wz 29. a powiedziałem to co mnie najbardziej ukuło. nie znam wymiarów i nie wiem jakie są proporcje orginału wiec sie nie wypowiadam. a co 13... poczekajcie..;)))
bosniak Napisano 8 Maj 2009 Napisano 8 Maj 2009 witam serdecznie.jak dla mnie jest super!!!nie przejmował bym sie gadaniem innych ze to nie takie ,a to miało byc inaczej itp.zrobiono kawał dobrej roboty i tak trzymac.a teraz ktos wypalił ze jest donumentacja ursusa ,to trzeba było ja udostepnic!! mieli byscie bardziej realny pojazd!!z checia bym go odkupił jak by był na sprzedaz.pozdrawiam
PATRON Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 kolego bośniakad 1 . Nikt nigdy niie występował o udostępnienie dokumentacji , co zresztą napisał akagi FWP.ad2. na pewno jest do sprzedania więc nie stresuj się i spytaj o cenę ...PATRON
cieciwa Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 PATRON, a czy nie jest tak, że ta dokumentacja jest - i owszem - ale dostępna dla krewnych i znajomych królika" - a nie dla ogółu??
akagi_FWP Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 Ależ oczywiście, że dokumentacja nie jest dostępna dla wszystkich.Tyle, że jak napisałem wyżej nie odnosi się to do budujących pojazdy.
yoony Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 Dokumentacja jest w CAW'ieparę lat temu została skserowana i przerysowana komputerowo przez osoby związane z obecną fwp
cieciwa Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 No cóż ...To albo coś się zmieniło w CAW-ie, albo dokumentacja wyparowała" - bo jak w okolicach marca pytałem to uzyskałem odpowiedź, że żadnej dokumentacji nie ma.A co do budowania - żeby cokolwiek budować trzeba mieć z czego, parę (dziesiąt nawet) zdjęć nie wystarczy do tego.I choć nie mam nawet w najśmielszych planach budowy repliki, to taką dokumentację chętnie bym uzyskał - choćby dla zaspokojenia własnej ciekawości - pt. Jak to zostało zrobione?"
akagi_FWP Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 yoony Dokumentacja jest w CAW'ieparę lat temu została skserowana i przerysowana komputerowo przez osoby związane z obecną fwp"-------------------------------------------------Nie ma ani jednego słowa prawdy w tym co napisał pan yoony vel mial vel myszaniolekAle co spodziewać się po człowieku , który używa trzech nicków do obrażania innych gdyż boi się pisać co myśli spod własnego nicka. A post cieciwy tylko to potwierdza. Dokumentacji w CAW nie ma bo jej nigdy tam nie było. Nie została skserowana bo jest w oryginale.Nie została przerysowana komputerowo bo nie było jeszcze na to czasu. A co to są osoby związane z fwp to wie tylko autor wypowiedzi. Ciekawe czy związek z FWp to jakaś ujma na honorze, hańba czy po prostu zwykła ludzka zawiść, że fwp nie chce się zadawać z ludzimi bez honoru. Skończyłem.
Hartmann Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 Depozytariuszem dokumentacji wz,29 jestem ja Leszek Kusiak , zwany potocznie Hart . A skąd mam to moja i FWP słodka tajemnica .Jeszcze jakieś pytania Panie Yonny , vel Miau , vel Myszaniołek ?????? , bo jakoś mi nudno bez Pańskich maili którymi Pan mnie zawalał , a w każdym pisało Jesteś ZŁYM człowiekiem " .Dokumentacja zostanie wykorzystana , a i owszem do zbudowania BARDZO DOKŁADNEJ kopii Ursusa , ale na razie ważniejsze rzeczy są na głowie .Leszek Kusiak - Hart
cieciwa Napisano 9 Maj 2009 Napisano 9 Maj 2009 To zadam pytanie inaczej: Jaki jest status tej dokumentacji?Czy jest (może zostać) udostępniona ?Interesował by mnie rysunek ogólny (całego wozu) i kilka rysunków ramy (ale bez zbędnych szczegółów).P.S.Ewentualne ustalenia już na PW - żeby nie zaśmiecać.
akagi_FWP Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 Oczywiście, że będzie . Po zakończeniu Projektu. Tak jak i innych pojazdów.
cieciwa Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 akagi_FWP, wybacz, ale to z reguły oznacza: igdy".Ale mogę to zrozumieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.