Skocz do zawartości

Co z gramatyką i ortografią?

Arbi1000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moja piłka jest krótka.
Pytanie do administracji: czy jest taka opcja, by zastosować weryfikację pisowni i ortografii.
Inne fora posługują się takową opcją.
Napisano
bossmann1, zastanów sie co piszesz, bo właśnie wszystkie posty są pisane prozą.To co nagryzmoliłeś to tez jest proza (gdybyś nie wiedział).
Napisano
No, a ciekawe jak by wyglądał dział identyfikacji pisany wierszem?
Np.
Ludzie! Jam to wydobył tą łuskę z ziemi!
Jam ją oczyścił!
Ale co to za łuska? Cóż to za bicia?
Proszę pokornie o identyfikację!

Coś mniej lub więcej takiego ;)
Napisano
Błędy zdarzają się każdemu, tylko że część forumowiczów stara się pisać poprawnie a cześć zdaje się być z nich dumna i ma w d...ie zarówno zasady pisownię jak i czytających. Inicjatywa zacna ale chyba niewykonalna.
Napisano
Kolego Mihura jak dyslektyk nie jest głupi to będzie pisał w internecie, na różnych forach, lepiej niż inni - nie dyslektycy. Wystarczy, że nie będzie głupi...
Odpowiednia przeglądarka załatwia wszystko. Jak mam Foxa, podkreśla błędy jak Word - zero wysiłku, zero problemu.
Ja staram się pisać bez błędów wiec jak Fox mi coś podkreśli to patrze co zrobiłem źle - i można powiedzieć: ciągle się uczę.

Wystarczy tylko odrobinkę pomyśleć...

Pozdrawiam serdecznie.
Napisano
Szczególnie na tego typu forum, gdzie zgłębia się naszą historię winni jesteśmy szacunek dla własnego języka. Dysleksja to nie wymówka - wystarczy zwrócić uwagę czy w trakcie pisania postu przeglądarka (np. Firefox) podkreśla słowa na czerwono.
Jeśli tylko mody mają chęci to powinni piętnować niechlujne posty i ich autorów.
Napisano
F- nie o myślenie chodzi. Każdemu może się zdarzyć błąd ortograficzny. Gorzej, gdy jest to standard, któremu towarzyszy nie tylko duma ale i arogancja wobec czytających i/lub zwracających uwagę.
Chyba, że nagle mamy niewyobrażalny przyrost dyslektyków lub ordynarnych leni.

Pucha- to nie w chęci problem. Mogę wskazać Ci dowolny wątek, w którym mody miałyby zajęcie. A nikt z nas nie siedzi na Forum 24/24. I nikt nie będzie edytował co 3 czy 5 wpis.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:50 26-04-2009
Napisano
Tia. A nie lepiej szanować zarówno siebie, jak i innych Użytkowników? Tym bardziej, że zaraz się okaże, że Forum cenzurą, edycją i zamordyzmem stoi.

Zwróć uwagę, że bardzo sporadycznie błędy trafiają się w postach pisanych przez starszych wiekiem Użytkowników i wśród osób, które naprawdę wiedzą co i o czym chcą napisać.

Nie wiem- może demografia i medycyna winna się zająć bumem dyslektycznych w rocznikach urodzonych po przełomie :-)
Napisano
Człowieksniegu ma racje tak mówiłeś że ta wiadomość zwali nas z nóg więc czekamy. Czytaj co piszesz i nie rzucaj słów na wiatr, bo będziesz miał opinie człowieka (przynajmniej u mnie)co dużo pisze mało robi :) pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie