Sobiepan Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 Wykonane z miedzi bądź mosiądzu, wymiary na foto. Macie jakieś pomysły? Zdjęcia całości?Pozdrawiam i dziękujęSobiepan
Sobiepan Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 Na końcówce gałki jest widoczne wgłębienie, ale przelotu nie ma (lub jest na maxa zapchany - tak, że igłą nie mogę go odetkać).
abcd Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Myślałem początkowo że jest to przód od jakiejś starej demonicznej strzykawki,ale skoro przelotu brak hipoteza upadła.
Sobiepan Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 W tym też problem, że oprócz braku przelotu nie ma mocowania: gwintu/zatrzasku, który miałby to łączyć z tubą. A coś takiego musiałoby być w przypadku strzykawki czy pompki.
kopijnik2 Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 jedna z możliwości...zatyczka - pokrywka kałamarza - pojemniczka na piasek...
8total4 Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 może zwieńczenie pokrywki - samowaru/czajnika ??http://www.moto.allegro.pl/item599006860_stary_mosiezny_samowar_weglowy.htmltu dla przykładu.pozdro!
Swiety82 Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Na pewno nie. Wymiary nie pasują, za małe o dobre 3-4cm. Ja odmierzyłem średnicę na suwmiarce i patrząc na ealne" wymiary nic mi nie pasuje... Myślałem też nad pieczęcią, ale pieczęcie były zupełnie inaczej robione, mianowicie większość była pełna-a to ewidentnie jest bite z blachy. Poza tym chwyt niepewny, ciężko by było dobrze odbić tym pieczęć-a jeśli miało dorabianą rączkę-to jak by się trzymała reszty pieczątki? Toż to stożek...
Sobiepan Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 Wykonane z miedzi bądź mosiądzu, wymiary na foto. Macie jakieś pomysły? Zdjęcia całości?Pozdrawiam i dziękujęSobiepan
Sobiepan Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 Pionek raczej odpada, nad pokrywką dumałem, jednak chyba za małe i bez żadnego śladu po mocowaniu/zawiasie. Pompka też chyba nie - pomimo widocznego wgłębienia na cycku" stożek nie jest drożny. Zastanawiałem się czy nie jest to przyrząd do gaszenia świec, ale nawet po kilku latach w ziemi powinny zostać na tym ślady takiego użytkowania, których nie ma. Poza tym wymiary ani fason nie pasują.Może pokrywka od kałamarza?
Pytanie
Sobiepan
Wykonane z miedzi bądź mosiądzu, wymiary na foto. Macie jakieś pomysły? Zdjęcia całości?
Pozdrawiam i dziękuję
Sobiepan
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.