anton1984 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Co do terrorystów w Polsce:Kwaśnieski oprowadzał Besha po Warszawie i pokazuje mu miasto, podchodzą pod Pałac Kultury i Kwaśniewski mówi:-To jest największy dar od Związku Radzieckiego.Nieopodal przelatywał motolotniarz i dostał" boczy podmuch i rozbił się o pałac.Busch patrzy, kręci głową i mówi:- Jaki kraj, tacy terrroryści.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Przecież nowe prawo nie przewiduje kontroli tekstu maili czy rozmów na Skype a notowanie ich przepływu tzn. kto z kim i ile rozmawia lub koresponduje.Na kontrolę treści jak dawniej potrzebna będzie zgoda prokuratury.A tak poza tym jak to wyżej napisano to totalna inwigilacja jest faktem od dawna - takie czasy. Szczerzę mówiąc to wolę to niż być wysadzony w metrze przez muzułmańskich terrorystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Do czego to doszło! Białoruś w porównaniu z nami jest oazą wolności. Żeby tak naszym orłom sokołom" budowanie autostrad tak szybko szło jak uchwalanie zamordystycznego prawa! O czasy o obyczaje - nie otake Polskie walczyliśmy...P.S.Ja już stary jestem i prawdopodobnie mam raka, więc się specjalnie tym nie przejmuję bo mi mogą naskakać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 z tym rakiem to jajca z okazji wielkoanocy czy prawda??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Mam nadzieję że jajca ale palę dużo za dużo, więc prędzej czy później...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2009 eee to nie strasz forumowiczow bo chcialem - a niepowiem co chcialem zrobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Balans nie pal, rzuć ten syf i dbaj o zdrowie.Nigdy nie jest za na to za późno a ja przyzwyczaiłem się do Twojego rozsądku i nie chcę się odzwyczajać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Kol balans , z paleniem i rakiem to jest jakaś dziwna sprawa... Albo ja i moja rodzina po mieczu w obu liniach to mutanci/kosmici mniej więcej do 6 pokoleń wstecz ? Kol pomsee , kontrola korespondencji pomaga na terroryzm mniej więcej tak jak umarłemu kadzidło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 ciekawe ile osob w ciagu godziny używa frazy omba" wybuchło" kałasznikow" strzał" itp.życzę powodzenia gawiedzi czytającej archiwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 total - ja z mojej strony nadal bede sie staral,zeby im roboty nie zabraklo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 ciag dalszy...Testowy odcisk palca przy wniosku o paszportOd środy osoby odwiedzające biura paszportowe w woj. śląskim będą mogły testowo złożyć tam swoje odciski palców. To pilotaż przed planowanym na połowę tego roku wprowadzeniem paszportów, obowiązkowo zawierających takie odciski. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6497233,Testowy_odcisk_palca_przy_wniosku_o_paszport.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Dzięki za dobre słowo i dobre rady!A wracając do tematu, zaczynam się zastanawiać nad tym, jak to nawet w krajach o dużo większej niż u nas tradycji demokratycznej z taką łatwością przychodzi rządzącym ograniczać prawa jednostki. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest tam duże zagrożenie terroryzmem [dużo większe niż u nas], ale i tam się zaczynają pojawiać głosy, że jednak rządzący trochę przesadzają, bo nie można tak na wszelki wypadek inwigilować wszystkich obywateli [nie chodzi tu o inwigilowanie środowisk potencjalnie niebezpiecznych, ale o totalne inwigilowanie wszystkich - tak na wszelki wypadek].A naszym rządzącym w to graj", jak się tylko pojawi jakaś nawet nie zobowiązująca sugestia aby przykręcić śrubę obywatelom, to u nas od razu szybka ścieżka legislacyjna" - bo Unia tak chciała. Ale jak Unia sugeruje jakieś pozytywne dla obywateli zmiany - to oczywiście się nie da...Myślę, że każda władza, czy to demokratyczna czy totalitarna ma we krwi" przemożną chęć kontrolowania obywateli. Tyle, że jedni tłumaczą to dobrem obywateli", a drudzy nie kryją się z tym, że chodzi im tylko o utrzymanie się przy władzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 ja mam paszport wazny jeszcze 3 lata i sie powaznie zastanawiam czy nie wyrabiac nowego - bez tych iezbednych" (komu???) odciskow palucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Ja tam w zasadzie nie mam nic do ukrycia, a i odciski palców pobrali mi jeszcze w stanie wojennym [pewnie mają je do dzisiaj]. Jedyne obawy jakie mam to te, że w tym całym naszym bajzlu [sorry, ale inaczej się tego nie da określić] i przy tej powszechnej korupcji i przy tym nagminnym wyciekaniu największych nawet tajemnic państwowych do prasy, zupełnie iluzoryczne będzie zabezpieczenie danych osobowych. Czyli, że te wszystkie dane zbierane o nas [oczywiście dla naszego dobra"] będą prędzej czy później trafiały w różne niepowołane ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 A sledza sledza-bo cos mi tam wycieto-wez człowieku przebrnij teraz przez takie sito....o ho ho.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.