Skocz do zawartości

Nowe prawo: Śledzą nasze maile

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Co do terrorystów w Polsce:

Kwaśnieski oprowadzał Besha po Warszawie i pokazuje mu miasto, podchodzą pod Pałac Kultury i Kwaśniewski mówi:
-To jest największy dar od Związku Radzieckiego.
Nieopodal przelatywał motolotniarz i dostał" boczy podmuch i rozbił się o pałac.
Busch patrzy, kręci głową i mówi:
- Jaki kraj, tacy terrroryści.

Pozdrawiam

Przecież nowe prawo nie przewiduje kontroli tekstu maili czy rozmów na Skype a notowanie ich przepływu tzn. kto z kim i ile rozmawia lub koresponduje.
Na kontrolę treści jak dawniej potrzebna będzie zgoda prokuratury.
A tak poza tym jak to wyżej napisano to totalna inwigilacja jest faktem od dawna - takie czasy. Szczerzę mówiąc to wolę to niż być wysadzony w metrze przez muzułmańskich terrorystów.

Do czego to doszło! Białoruś w porównaniu z nami jest oazą wolności. Żeby tak naszym orłom sokołom" budowanie autostrad tak szybko szło jak uchwalanie zamordystycznego prawa!
O czasy o obyczaje - nie otake Polskie walczyliśmy...

P.S.
Ja już stary jestem i prawdopodobnie mam raka, więc się specjalnie tym nie przejmuję bo mi mogą naskakać...

Kol balans , z paleniem i rakiem to jest jakaś dziwna sprawa... Albo ja i moja rodzina po mieczu w obu liniach to mutanci/kosmici mniej więcej do 6 pokoleń wstecz ?
Kol pomsee , kontrola korespondencji pomaga na terroryzm mniej więcej tak jak umarłemu kadzidło.

ciag dalszy...
Testowy odcisk palca przy wniosku o paszport

Od środy osoby odwiedzające biura paszportowe w woj. śląskim będą mogły testowo złożyć tam swoje odciski palców. To pilotaż przed planowanym na połowę tego roku wprowadzeniem paszportów, obowiązkowo zawierających takie odciski.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6497233,Testowy_odcisk_palca_przy_wniosku_o_paszport.html

Dzięki za dobre słowo i dobre rady!

A wracając do tematu, zaczynam się zastanawiać nad tym, jak to nawet w krajach o dużo większej niż u nas tradycji demokratycznej z taką łatwością przychodzi rządzącym ograniczać prawa jednostki. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest tam duże zagrożenie terroryzmem [dużo większe niż u nas], ale i tam się zaczynają pojawiać głosy, że jednak rządzący trochę przesadzają, bo nie można tak na wszelki wypadek inwigilować wszystkich obywateli [nie chodzi tu o inwigilowanie środowisk potencjalnie niebezpiecznych, ale o totalne inwigilowanie wszystkich - tak na wszelki wypadek].
A naszym rządzącym w to graj", jak się tylko pojawi jakaś nawet nie zobowiązująca sugestia aby przykręcić śrubę obywatelom, to u nas od razu szybka ścieżka legislacyjna" - bo Unia tak chciała. Ale jak Unia sugeruje jakieś pozytywne dla obywateli zmiany - to oczywiście się nie da...

Myślę, że każda władza, czy to demokratyczna czy totalitarna ma we krwi" przemożną chęć kontrolowania obywateli. Tyle, że jedni tłumaczą to dobrem obywateli", a drudzy nie kryją się z tym, że chodzi im tylko o utrzymanie się przy władzy...

Ja tam w zasadzie nie mam nic do ukrycia, a i odciski palców pobrali mi jeszcze w stanie wojennym [pewnie mają je do dzisiaj]. Jedyne obawy jakie mam to te, że w tym całym naszym bajzlu [sorry, ale inaczej się tego nie da określić] i przy tej powszechnej korupcji i przy tym nagminnym wyciekaniu największych nawet tajemnic państwowych do prasy, zupełnie iluzoryczne będzie zabezpieczenie danych osobowych. Czyli, że te wszystkie dane zbierane o nas [oczywiście dla naszego dobra"] będą prędzej czy później trafiały w różne niepowołane ręce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie