woytas Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 Koledzy pomoga - prawda? :)Swego zdania nie wypowiem...
traper6 Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Wg. mnie to fotomontaż i już mówię dlaczego.Tankietka stoi na trawniku przy drodze. TKS jest stosunkowo lekkim pojazdem, ale nie wyobrażam sobie żeby śmigał chodnikiem. Musiał jechać drogą i na trawnik wjeżdżał tyłem. Mimo że jest lekki to gąsienice musiały by uszkodzić krawędź krawężnika.Przyjżyjcie się, tam nie ma śladu.
kowalinho Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 retuszowane zdjęcie przygotowane do publikacji np w gazecie
Kobieras39 Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 tak jak napisał kowalinho do publikacji prasowej , teorie spiskowe nie są zbyt mądre bo wystarczy przyjrzec sie na cienie rzucane np przez buty pancerniaków poprostu zdjęcie z uszczególneiniem najważniejszego wątku ;p
EMPAI Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 No nie wiem,czy nie fotomontaż ?A gdzie żołnierz z lewej strony tankietki i policjant z przodu mają lewe dłonie ?
woytas Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 Koledzy pomoga - prawda? :)Swego zdania nie wypowiem...
esterendensen Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Fotomontarz?Wolne żarty-to nieudolna profanacja...........
Kamikadze Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Według mnie nie jest to żaden fotomontarz a tymbardziej profanacja.Przed wojna ludzie,różne grupy społeczne i zawodowe fundowały broń dla wojska ze swoich składek.Być może zdjęcie przedstawia takie uroczyste przekazanie broni ufundowanej przez górniczą brać i dlatego tych dwóch górników stoi w tankietce.
kopijnik2 Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 ordynarny montaż...czołga tam tysz nie było...kolizja butówotok policjanta - a'la Pan Kleksmoże ktoś coś na temat czapki prawego górnika...
bjar_1 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Jak dla mnie tylko ostry retusz, bez montowania...
stock84 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Mocny i niestaranny(ciekawe w jakim celu wykonany?)...
abcd Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Niestaranny retusz widać zarówno na postaciach górników ,czołgistów i policjancjanta ,zapewne fuszerka osoby obrabiającej zdjęcie,ale działania celowego raczej dopatrywać się nie należy.
Gniewkos Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Górnicy na tankietce są ok, po prostu czyjaś fantazja z obróbką zdjęcia, moim zdaniem fotomontaż to to nie jest.Jak ktoś jest bardzo ciekawy dlaczego to mogę napisać...pozdro!
woytas Napisano 30 Marzec 2009 Autor Napisano 30 Marzec 2009 zdjecie (seria zdjec raczej) przedstawia Przekazanie wojsku tankietki ufundowanej przez pracowników Rybnickiego Gwarectwa Węglowego - wiec kilofki moga siedziec na tankietce.Moim zdaniem to bardzo flejtuchowaty retusz a nie fotomontaz
anton1984 Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Wydaje mi się że ten retusz mógł być zrobiony w epoce. Spotkałem się kiedyś ze zięciami fotografa z Czech, który kolorował zdjęcia czarno-białe. Wyglądało to bardzo podobnie (oczywiście było w kolorze).Pozdrawiam
kowalinho Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Bardzo możliwe że to również fotomontaż - ale w każdym razie zdjęcie jest po charakterystycznym retuszu do publikacji.
Pytanie
woytas
Koledzy pomoga - prawda?
:)
Swego zdania nie wypowiem...
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.