Skocz do zawartości

Gwałty Sowieckie w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
AKMS bardziej, mniej nienawidzić nie o to tu (dla mnie) chodzi. Przeczytaj co powyżej napisałem.
Oba reżimy mordowały Polaków z tym, że brunatny reżim chciał dokonać totalnej dyskryminacji a czerwony chciał zniewolić i wykorzystać do swoich celów. I to mu się udało.

Nie uważam, że katyński mord to ludobójstwo. Zresztą napisałem wyraźnie: Eksterminacja w wydaniu niemieckim miała na celu całkowite zniszczenie Polaków, rosyjska natomiast prowadziła do tego aby polskie społeczeństwo pozbawione inteligencji zasuwało budując komunizm.

• 3 weeks later...
Jeszcze coś aktualnego, ( czyli do wyjazdu wojsk sowieckich z Polski).
ZNISZCZENIA DOKONANE PRZEZ ARMIĘ CZERWONĄ W POLSCE OD 1945 DO 1993 ROKU.
(tylko sprawy , które zostały zgłoszone polskim władzom, milicji, prokuratorze, itp).
1. Wypadki drogowe 2620( zginęło w nich 250 obywateli polskich)
2. Kradzieże - 1122 , bydło - 299 szt. konie - 257 szt. samochody - 114, motocykle - 60 , skłusowanej zwierzyny 72 szt.( to oczywiście ewidentne przypadki spotkań z surowym" leśniczym ), rabunki z bronią w ręku -61 , inne kradzieże - 389.
3. Zastrzelonych przez Rosjan cywili - 249 osób w tym 69 na tle rabunkowym.
4. 78 gwałtów kobiet
5. 183 szkody w uprawach w czasie ćwiczeń
6. Spalonych, zniszczonych budynków - 161
7. pozarów lasów - 141
8. Inne zdarzenia kryminalne - 366
państwo polskie wypłaciło obywatelom poszkodowonanym przez ACZ 2 mld. zł ( ceny z 1993r.)

Drogi Mozets!!
Czy mógłbyś mnie nie uczonemu, doprecyzować,
jak te prawie 40- latek okupacji RKKA", ma się do jednego występu" Twoich Rówieśników na dyskotekowej co tygodniówce", w Wolnej RP.
Kwity poproszę!!!!!!!
PS. To tak wychodzi, że to; 1- 2 tygodni Waszej działalności", fakt, bydło nie za bardzo, Wam podchodzi"!
bo to trudno uwiązać do zderzaka BMW.
Ale, z resztą szkód na Twoim miejscu to bym pomyślał, zanim napisał.

Taka rada, jeśli można, odstaw to wstrętne zielsko!!
Pozdrawiam
GW

Piszę do ?????

....NISZCZENIA DOKONANE PRZEZ ARMIĘ CZERWONĄ W POLSCE OD 1945 DO 1993 ROKU.
(tylko sprawy , które zostały zgłoszone polskim władzom, milicji, prokuratorze, itp).
1. Wypadki drogowe 2620( zginęło w nich 250 obywateli polskich)
2. Kradzieże - 1122 , bydło - 299 szt. konie - 257 szt. samochody - 114, motocykle - 60 , skłusowanej zwierzyny 72 szt.( to oczywiście ewidentne przypadki spotkań z "surowym leśniczym ), rabunki z bronią w ręku -61 , inne kradzieże - 389.
3. Zastrzelonych przez Rosjan cywili - 249 osób w tym 69 na tle rabunkowym.
4. 78 gwałtów kobiet
5. 183 szkody w uprawach w czasie ćwiczeń
6. Spalonych, zniszczonych budynków - 161
7. pozarów lasów - 141
8. Inne zdarzenia kryminalne - 366
państwo polskie wypłaciło obywatelom poszkodowonanym przez ACZ 2 mld. zł ( ceny z 1993r.)"........

Ale wcześniej przyszli, niemieccy, europejczycy złoci;
i jakoś od nich nie ważysz się dostać odszkodowania", ani przedstawić im takiej laurki".

Podziwiam i rozumiem !!
Lepszy w niemczech zmywak lada jaki, niż w polsce przysmaki /ocet + chlebek razowy/!!
GW

Kolego nie tylko forumowy 41pp , niepotrzebnie się zacietrzewiasz.
Faktycznie przedstawiona statystyka podzielona na 40 lat obecności ACz w Polsce nie jest jakoś specjalnie tragiczna. W porównaniu do tego co wyczyniali przykładowo Amerykanie na Okinawie to jest wręcz szkółka niedzielna !
Tyle że to zestawienie nie obejmuje zapewne wydarzeń z lat 1944-45 czyli najgorszego okresu ! Po prostu dla tych dwóch lat nie ma materiałów...
Niemniej : Niemcy popełniali znacznie gorsze zbrodnie , na wielokrotnie większą skalę i w sposób zorganizowany. Ale nasze pokolenia to chyba wiedzą dosyć dobrze ? Choć przydałoby się powtarzać ku pamięci pokoleń młodszych !!!

• 7 months later...
Moze odgrzeje starego kotleta.
Moja sp. Matka po powstaniu warszawskim znalazla sie w transporcie (nie wiem dokad, ona tez nie wiedziala).
Byla ladna dziewczyna, usmiechnela sie do niemca i nie domknal drzwi wagonu - ucieklo ok. 20 mlodych kobiet. Wrocila do w-wy i co? w czasie wyzwolenia" miala przyjemnosc" z jednym z wyzwolicieli".
Niemcy dzialali na rozkaz, a ACz jak chcieli.
Pozdrawiam Wszystkich

Każdy z kolegów ma tu troszkę racji... Wiecie co? Patrze na ogół a nie na pojedyncze złe występki które tu opisujecie. Właśnie jestem w trakcie czytania książki jak to Niemcy we wrześniu 39r posyłali ludzi do piachu. Szczerze? Co wybrać gwałt czy śmierć? Ehhh rozpisujecie się .... Ja to akceptuje jako realia tej wojny... Pozdrawiam

Rzecz chyba nie w tym by licytować kto więcej i straszniej, a w tym by wiedzieć, że rzeczy takowe nas Polaków) spotykały i by o tym pamiętać - a jak na razie ( przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie ) dużo wiemy jedynie o zbrodniach niemieckich i w miarę dużo o Ukraińskich a i o tych w imię stosunków dobrosąsiedzkich jakby każe nam się zapominać.

Pisanie zaś w wątku o zbrodniach i gwałtach sowieckich o zbrodniach innych jest ( w mojej ocenie) próbą rozmywania tematu właściwego. Można i należy pisać o zbrodniach niemieckich, ukraińskich, słowackich, litewskich itd ale w wątkach im poświęconych.

Witam,mysle ze co niektore osoby piszące w tym temacie probuja w jakis sposob jakos oszczyscic niemców a przypomnijmy sobie jak to niemcy traktowali mieszkańców wsi za pomoc Polskim oddzialom,dobrze ukazane jest to w filmie pt,,HUBAL,, wiec zastanówcie sie czy oni byli lepsi od ruskich,nietwierdze ze rosjanie byli lepszi ale jesli ktos pisze o gwałtach rosjan to niech tagrze pamiętają o tych dokonanych przez niemcow.

• 4 years later...
  • 3 weeks later...
Dijar69 ma słuszność,sowieci mordowali,rabowali,gwałcili!Stawiasię im pomniki,ludzie swieczki palą,a to byli bandyci.Jest na Podlasiu wies Wyliny Ruś,w lesie jest mogiła,w latach 70tych ubw uczniów zaganianoaby pielegnować ową mogiiłę onych ohaterów",a to była zwykła banda rabunkowa żydowsko komunistyczna!Zlikwidował ich UBK pod dowództwem,zdaje się Jagodzińskiego.
Ale rytuał zapalania zniczy tak zapadł w pamięci,iż do dzis trwa!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie