mikael68 Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Wchodziłem na stronę tego artysty",niestety zablokował galerię.To mały tchórz tylko w grupie jemu podobnych czuje się pewniej.Szanowni forumowicze zarówno jak panie i panowie;)szkoda naszych słów ale myślę że dotarło coś do niego i się zamknął.Wesołych Świąt!
Piett Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Ciekawe czy za samo narysowanie żołnierza WH powinno już się naprawdę wysyłać do psychiatry:).Kolejna ciekawostka - gośc nie rysuje także ze zdjęć z wojnym, ale nawet z rekonstruktorów. Porównajcie jego rysunek od pierwszego przykazania niemieckiego żołnierza z tym zdjęciem instruktażowym z jednej strony:). Rekonstruktorzy wszytskich formacji niemieckich łączcie się, może i ty Ty znajdziesz tam samego siebie":P.
lina_90 Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Kolego Piett Niech sobie facet rysuje tych żołnierzy nikomu nie przeszkadza. Jednak nie o to w tym chodzi. Po 1 opisy przy zdjęciach jakieś ,,Heil Hitler''to już swoją drogą. Obrabia fotki i tytułuje je jako swoje dzieła. Głownie chodzi o to ,że jest oszustem bo rysowanie żołnierzy samo w sobie nie jest złe. Tyle ,że on otacza temat III Rzeszy jakimś swego rodzaju ,,kultem'' co wynika z jego opisów ,zdjęć w mundurze itp obserwacji. Nie po to nasi dziadkowie walczyli z faszyzmem żeby teraz jakiś gość sobie robił zdjęcie w mundurze, hełmie i podpisywał je ,,HEil Hitler'' przecież to jest chore. Nie zaprzeczę ja również śmigam w niemieckim mundurze tyle ,że ja jeśli już robie sobie w takowym mundurze zdjęcie to jedynie na pamiątkę by w przyszłości móc pochwalić się czy to znajomym czy dzieciom czy też po prostu powspominać ,że interesowałem się kiedyś tą tematyką. Dużo bardziej do gustu przypadł mi polski mundur :) Jednak z przyczyn ode mnie nie zależnych (tzn scenariusza filmu,filmu który w miarę możliwości staramy się skończyć) muszę nosić niemiecki mundur :)pzdr
fraktal Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Bloog aryjskiej księżniczki został zablokowany przez administratora. Artysta zablokował galerię, ukrył też w swoim profilu informacje o sobie (jestem artystą itd.) W profilu jest mowa o tym, że ukończył Akademię Sztuk Pięknych (Warszawa) Kierunek malarstwo dzienne mgr 5-letnieAle nie podał klasy, pewnie nie wie do jakiej uczęszczał. A w artykule prasowym sprzed 5-ciu lat napisano, że ma średnie wykształcenie.Koleś wygląda na zakompleksionego i do tego tchórz.
suchy84 Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Chciałem z nim pogadać ale chyba jego męskość i odwage szlag trafił
vis1939 Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 http://wehrmacht.bloog.pl/ksiega,1,index.html -widzę ze nasz wielki artysta został właściwie podsumowany:)
Piett Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 lina_90 -> Jak wspominałem wyżej, też w większej mierze się zgadzam, zarówno w ocenie plagiatu, jak i zdecydowanego admiaru kultu" w jego pracach. W głównej mierze chciałem po prostu nieco rozładować napięcie spowodowane przez owego artystę":). A wogóle na kompletne wyluzowanie już - Wesołych Świąt wszystkim:).
walker69 Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Niezłe dzieUa :) Gość ma problemy z osobowością i nie wyszło mu to dobrze w pracach jak Van Goghowi ;)
sid30 Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 a mam takie pytanie :) ile miemczyzny jest w waszych kolekcjach ?? mysle ze u znakomitej wiekszosci jakieś 90% :)) nie bronie tego kolesia nawet nie lubie szwabów z tamtego okresu ale nie lubie hipokrytów i ludzi ktorzy wciskaja nos w zycie innych maluje sobie bzdety to niech maluje kto wam to kaze oglądać i napedzać mu koniunkture. A jesli kogoś to razi to zamiast gardłować mozna zrobić doniesienie do prokuratury o propagowaniu faszyzmu bo to przeciez karalne :)))))))
Le Chiffre Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 nie rozumiem, może nasz artysta" jest Niemcem?dlaczego niby musi iść do psychiatry. Za parę swastyk przerysowanych na hełmach?Aczkolwiek galeria, dla mnie, dla Polaka jest dość kontrowersyjna ale nigdy bym nie wysłał człowieka na przymusowe leczenie ani nigdy bym tego nie nazwał skandalem.
martian. Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Ja bym wysłał, za megalomanie, za zupełny bezkrytycyzm, za wierutne brednie, no i Zimbardo miały tu wiele do powiedzenia...
lina_90 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Panowie dalej nie rozumiecie o co chodzi. To ,że sobie rysuje tych żołnierzy nie przeszkadza nikomu, to ,że jest zafascynowany III Rzeszą też nie co to kogo obchodzi. Problem jest z tym jego ,,kultem'' wobec Niemiec z okresu 1939-1945. Wystarczy poczytać komentarze do zdjęć jakie sam pisał, jego krótki opis własnej osobowości. Miałem tą przyjemność poczytać o nim zanim zablokował oglądanie i dodawanie komentarzy i wierzcie mi teksty pod zdjęciem typu ,,heil Hitler'' i wiel wiele innych których przytaczał nie będę nie są spotykane u normalnego człowieka. Wystarczy postawić sobie proste pytanie. Kto z nas zrobił by sobie fotkę w mundurze i hełmie niemieckim wrzucił ją na nk czy też inny portal internetowy i podpisał ,,Heil Hitler''?
felfree Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 jaki to artysta..? przerysowując zdjęcia ?załosne to jest. zdecydowanie widać ,że jest to wielbiciel III rzeszy , a napewno nie zaden artysta !!!!
vonNogay Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Jesteście bandom głupich gówniarzy,którzy NIC nie wiedzą o historii,wojnie i sztuce,a do tego żałosnych tchórzy,którzy tylko anonimowo" mają odwage kogos abgadywać!!lepiej sie nie osmieszajcie,bo na krytyków sztuki to wy za głupi-niezle mnie ubawili-fotoshop..hehehe!Sami nie malujecie,to co wy mozecie o technikach malarskich wiedziec?A jak się wam konto Herr Marek nie podoba,to nie wchodzcie i nie patrzcie!Zmusza was ktos?Sami jestescie mierne chamy i totalne zera dla mnie-szczególnie LIna-90,fraktal i Fiodor....Nie wiem czy wy wofgle wiecie kretyni,ze to co zrobiliscie jest karalne..m.in.uzycie zdjęcia tej młodej Fraulein bez jej zgody,zdjęcia Herr Marek i obrazanie ich tu...a poza tym ja jako Niemiec mieszkam pare lat w Polsce w interesach i dawny zołnierz zawodowy Bundeswehr czuje sie obrazony tym co sie tu pisze o moim narodzie!Sprawa juz została zgłoszona admnistratorowi i odpowiednim osobom..Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 18:07 27-12-2008
8total4 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 sid30 to ze ktos ma niemczyzne w kolekcji, nie oznacza ze propaguje, bo rownie dobrze moze byc ona udokumentowaniem tego, co zadawało Polakom tyle cierpienia..co innego t-shirt'y luftwaffe na allezło, kubki z runami i totenkopfem, czy malowanie obrazkow z wielkimi bohaterami z WH..panu artyscie gratuluję świadomości mentalnej i wiedzy historycznej.. pozdro!
martini Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Ktoś się interesuje III rzeszą, ok. Sam teraz czytam książkę zatytułowaną II RZESZA" ale bez kitu, nie wychwalam nazistów za to że mieli np. więcej lepszego wyposażenia niż inne armie. Ktoś ma zdjęcie na NK w mundurze niemieckim? No ok, ale podpis heil Hitler" jest wybitnie nie na miejscu. Ktoś rysuje, ok, może se ss, wehrmacht i wszystko inne rysować, ale ma to narysować sam, z własnym talentem (jak mu n ie wyjdzie to trudno, poprawi) a nie przerysować ze zdjęcia i to ze wszystkimi szczegółami. N
bialy8848 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Witam kolegów, jestem polakiem-chwała temu- ale niemcy mieli tez swoją stronędobrą", wg mnie rosjanie do niemców w dziedzinie dyscypliny w wojsku to zero! Byli źli, mordowali, obozy koncentracyjne, napadli na nas, ale ich dyscyplina, fortyfikacje, plany walki itd; przewyższają rosjan! Może się to nie podobac wielu ludziom, ale czy szukający woli znaleść ruską łuskę, czy niemiecką? Ruski chełm, czy niemiecki??? Byli wielkimi strategami, w swojej potendze!!! Czy gry na pc nie oddają niemcom wielkości ich fortyfikacji????? Rozumiem że się naraziłem wielu rodakom, ja też nie popieram co hitler zrobił z polską, ale cześ ich wielkości militarnej oddaje!!!pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku, nowych odkryć na miarą XX wieku, życzy bialy8848
martini Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Enter mi sie nacisnął, a miało być jeszcze jedno zdanie. Miało ono brzmieć tak: No i jak jest polakiem to miło by było jak by od czasu do czasu narysował też polską armię a nie tylko niemiecką:)Pozdro i wesołych-już nie długo kończących się-świąt:)
martini Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 ;/ nie wiem co się stało ale mój post wkleiło chyba 5 razy. Proszę moderatorów o wyrozumiałość, nie chciałem, mea-culpa.
suchy84 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Cytat 1.Bitwa nad Bzura ..zaskoczony przez polakow usadowiony w Leczycy 1 batalion 46 pulku piechoty niemieckiej pulkownika.Wittke ..mimo tego Wehrmacht stawil z poczatku skuteczny opor rozporzadzajac znacznymi srodkami ogniowymi..dopiero rzucenie do ataku trzech polskich batalionow 25 dywizji piech i wsparcie artyleri..przesadzilo sprawe"Cytat 2.olnierz odkreca nakretke zabezpieczajaca i wyjmuje zawleczke z granatu M24..za chwile go rzuci by zlikwidowac polski punkt oporu." Takie dwa przykładowe cytaty z galerii malarza artysty.Brzmi tak jakos pro-niemiecko.
suchy84 Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Biały, mówiąc o rosjanach masz na mysli sowietów czy Rosyjską Armię Wyzwoleńczą?
fraktal Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 bialy8848To jest trochę tak, że ten kto atakuje może zdobyć ziemię, rozgromić wroga, odnieść zwycięstwo. Niemcy atakowali.Ten kto się broni może conajwyżej się obronić. Polacy, i początkowo Rosjanie się bronili.Pocztaj o działaniach wojennych na wschodzie w 1943 roku i później. Gdy do ataku przeszli Rosjanie niemieckie dowództwo zaczęło popełniać błąd za błędem. Bitwa stalingradzka była strategicznym zwycięstwem Rosjan. Zamknęli w kotle 260 tysięcy Niemców i rozgromili ich. Poczytaj o bitwie kurskiej. Rosjanie pod względem strategii zeszmacili tam siły niemieckie. Pod koniec wojny niemieccy żołnierze byli nędzarzami Hitlera. Ta twoja niemiecka armia której wielkości militarnej" oddajesz cześć" w panice uciekała przed Rosjanami. Zostać zaatakowanym, niemal pokonanym, podnieść się, bronić jednocześnie rosnąc w potęgę militarną, i ostatecznie rozgromić wroga włącznie z zajęciem jego stolicy i doprowadzeniem do samobójstwa wodza-Hitlera- to jest dla mnie sukces. Jeżeli Niemcy byli lepsi to dlaczego przegrali? Lepszy wygrywa. Dla mnie armia niemiecka to pozerzy w błyszczących mundurach. Jechali tak długo jak mieli dobrą passę. Na końcu nie potrafili nawet obronić własnych kobiet. W niewoli byli zwierzętami jak inni ludzie. I co to za sztuka uciec w przebraniu albo popełnić samobójstwo nie potrafiąc przyjąć odpowiedzialności za własne czyny? Taka była niemiecka elita. Nie jestem jakimś miłośnikiem Rosjan. Ale dość mam już czytania o fascynacji Niemcami. Kto był lepszy? Ten, kto wygrał wojnę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.