Skocz do zawartości
  • 0

bagnet szpuntowy??

ejni

Pytanie

Napisano

Witam, dzisiaj na wykopkach znalazłem śmietnik nie naruszony a w nim m.in. takie coś... kolega powiedział ze to bagnet szpuntowy. Jest to prawda? Jak jest to bagnet to od jakiej broni?
Pozdrawiam Ejni

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Jak piszą koledzy po oczyszczeniu może będzie widac coś więcej. Natomiast niestety niektórzy koledzy się mylą że nie ma bagneu o takim kształcie - i nie jest to tulejowiec , ani bagnet szpuntowy - szwajcarzy w I połowie 19 wieku wypuscili rodzinę bagnetów montowanych na szynach" , dla niedowiarków radzę zapoznac się z pozycjami 1168,1214,1212 ,1213, 1281 katalogu Viala tom 2 . Pozdr.
Napisano
moze i są wydły ale z wymienianym szpicem? na jednym z boków jest jkas jak by zawleczka wygląda to na mocowanie. a takie pytanko jak bym wrzucił na noc do octu 10% to by coś pomogło?
Napisano
Jeśli chcesz się dowiedzieć co to jest to jak najbardziej tak. Może to jakaś samoróbka itp. Nic więcej nie możemy powiedzieć póki nie oczyścisz tego z rdzy. Także do roboty a my czekamy na fotki.

pzdr
Wesołych Świąt!
Napisano
Panowie !! Czy ktoś z was widział widły z takimi grubymi igłami i tak wąskim ich rozstawem ?? Jestem chłopak ze wsi :) , to napewno nie widły :)))
Pozdrawiam !!
Napisano
w.g. mnie nie jest to bagnet tulejowy starych typów, jakis taki ordynarny kształt, i wygięcie zbyt grubaśne u podstawy..
wyglada na element wideł/widelca z odłamanymi zębami..
pozdro!
Napisano
dziwnie to wygląda, wrzuciłem do octu 10% na noc, mam nadzieje ze pomoże, a jak nie to będę kombinował zasilacz i elektorolize musze sie nauczyc robić ;]
Pozdrawia
Napisano
Wyjmij to z octu na litość boską. Ocet to galaretki! Mogłeś fosolu np wrzucić albo szczotką drucianą podczyścić. Zrób fotki poczyszczeniu dokładniejsze coś ,,uradzimy'' :)

pzdr
Napisano

Witam, dzisiaj na wykopkach znalazłem śmietnik nie naruszony a w nim m.in. takie coś... kolega powiedział ze to bagnet szpuntowy. Jest to prawda? Jak jest to bagnet to od jakiej broni?
Pozdrawiam Ejni

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie