Skocz do zawartości

Allegro blokuje nigeryjskich oszustów

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Internetowy serwis aukcyjny Allegro zablokował obywatelom Nigerii możliwość rejestrowania konta w Polsce i na wszystkich swoich zagranicznych serwisach, m.in. w Bułgarii, Rumunii, na Ukrainie i w Rosji. To odpowiedź na falę wyłudzeń, która napłynęła do nas z Czarnego Lądu.

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5985475,Allegro_blokuje_nigeryjskich_oszustow.html

szkoda że to wielkie alledrogo nie jest takie mocne jak nas okradają tu na miejscu w Polsce ! doprosić się nie można o zablokowanie konta złodziejom !przeciągają jak tylko mogą całą procedurę ! a na koniec piszą ci że możesz iść na policje albo do sądu .goście zakładają nowe konta podają ten sam numer konta bankowego i dalej kradną ! przecież system powinien takie rzeczy wyłapać -no ale cóż alledrogo nie zarabia na jeleniach kupujących tylko na sprzedających oni zawsze liczą na prowizje od złodzieja a orżniętego kupującego mają gdzieś hehehe

W tamtym tygodniu na mobile.de dostałem kilka odpowiedzi, każda jedna z przelaniem części pieniędzy przez ezpieczną" firmę pośredniczącą - przestrzegam, żeby się ktoś nie dał zrobić w balona.

• 3 years later...
Witam nic nie poblokowali dzisiaj właśnie dostałem wiadomość od brudasa że chce kupić odemnie przedmiot na allegro ładnie pisał maile w języku angielskim napisałem do niego niema sprawy towar wyślę bez problemu tylko jak kasę dostanę na rękę żadnych potwierdzeń przelewu nie biorę pod uwagę...maile ucichły popapraniec będzie szukał innych naiwnych

tak dla wiadomości, żeby po prostu wiedzieć ... i inne - jak kto woli

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8000180,Afrykanin_to_nie_Murzyn__Jak_mowic__by_nie_obrazac.html

więcej samemu można sobie poszukać.
również żeby nie być posądzonym o obrazę, rasizm i tym podobne

http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091

kolego i kto to mówi? , jak mnie pamięć nie myli to Ty chciałeś kopać na starych cmentarzach i Ty mówisz o stylu życia?
Nie zapominaj ,że w niektórych cywilizowanych" krajach o Nas Polakach też mówią złodzieje , brudasy...czujesz się taki? bo ja nie i przypuszczam ,że Ty też nie więc daj sobie spokój i nie baw się w wikipedię.

RAJTAR, zejdź ze mnie :) Nie wiem kogo w tym momencie bronisz i z czym do mnie pijesz? Wyjaśniłem tylko znaczenie słowa rudas."
Nigdzie o stylu życia nie pisałem, bo to zupełnie co innego.
A jeśli Ty masz pozytywne doświadczenie z tego typu ludźmi to się cieszę, ale ja w moim krótkim życiu dużo widziałem i zdanie mam jakie mam.Kończę temat, bo otrzymam zaraz jakąś nagrodę, a jak chcesz dalej coś wyjaśniać to zapraszam na maila.Bez odbioru

tryb - styl , zwał jak zwał , człowiek jest człowiekiem czarny, biały czerwony...złodziej też zawsze będzie złodziejem czarny biały czy czerwony...ale dla niektórych to nowość, widocznie z mało widziałeś w swoim krótkim , jak piszesz życiu.
Pozdrawiam Cię kolego i życzę powodzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie