vojtaz2 Napisano 18 Listopad 2008 Autor Napisano 18 Listopad 2008 dziś się wybrałem na były Prudnicki poligon i zobaczyłem małego pieska leżącego na kurtce dziecięcej, piesek się trząsł ze zimna, wiało nie miłosiernie a stopnie na minusie bo poligon mieści się na wzgórzach, piesek był tak chudy że czegoś takiego jeszcze w życiu nie widziałem. po za tym było widać na obroży kawałek smyczy, psina się odgryzła od przywiązania do krzyża który był obok na poligonowym wzgórzu. Po spytaniu znajomego co mam zrobić w takim wypadku, przecież nie zostawię psa wygłodoznego i na mrozie, to znajomy podął mi numer do schroniska, zadzwoniłem i otrzymałem wskazówki jak oswoić pieska, w markecie kupiłem wielką puchę żarcia i pojechałem się zaprzyjaźniać z zdziczalym wychudzonym i wystraszonym pieskiem, wraz z kolegą Pawłem udało się nam schwytać pieska i zawieź go do mnie ogrzać i przeczekać do jutra jak zabierze go schronisko, ale między tym czasem namówiłem kolegę odkrywcę , który wziął sobie sunie pod opiekę i podsumowując to wszystko że w NASZYM GRONIE ODKRYWCÓW ZNALAZŁA SIĘ PORZUCONA SUCZKA z Prudnickiego poligonu. poniżej fotki z akcji.
vojtaz2 Napisano 18 Listopad 2008 Autor Napisano 18 Listopad 2008 psinka co raz bliżej autka. pozdrawiam wszystkich odkrywców ze sercem i wykrywaczem. zdrów
Swiety82 Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Brawo Kolego!!! Twoja postawa cieszy. Ja bym zrobił tak samo. I świetnie, że piesek nie skończył w schronisku.Super!
Horhe Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Zdaje się, będziesz miał najwierniejszego przyjaciela. Ja podobnie odratowałem z lasu przy drzewie" kundla i huskiego.Postawa godna pochwały!
Horhe Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 P.S. Teraz warto pójść do weterynarza zaszczepić i odrobaczyć, no i do gminy zarejestrować.
Swiety82 Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Dodam, że kolega rejestrując znajdę", jest zwolniony z podatku od pieska, jeśli takowy obowiązuje w gminie.Pozdro!
vojtaz2 Napisano 18 Listopad 2008 Autor Napisano 18 Listopad 2008 Naturalnie, nowy właściciel Odkrywca Kazik jutro pójdzie do weterynarza i do urzędu miasta. Powiem szczerze że ten piesek to była najlepsza zdobycz tego roku:) żaden skarb nie ucieszyłby mnie jak uratowanie tego pieska.
DJ MHz Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Fajna psinka :) , szkoda, że kolejna jaką tutaj się przedstawia.
Kobieras39 Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 super postawa rzeczywiście jak najbardziej godna pochwały pozdrawiam i oby wiecej takich ludzi jak ty;-] psinka ma domek;]
michal1514 Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 DObrze zrobiłeś !! :)) Ale ja nie wiem jak można zostawić tak psa !! normalnie ahh jak bym takiego dorwał !!
cycor Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Jak można takiego pieska zostawić... i do krzyża dowiązać...żal.Dobrze zrobiłeś, godny wzór do naśladowania :D
Majorian Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Świetnie. Niby normalny ludzki odruch (nie u wszystkich niestety występuje) a cieszy. Pozdrawiam
monte_ch Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Jesteś wspaniałym człowiekiem Vojtaz 2 !!!
Ejo Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Ludzie nie mają serca. Jak można zostawić takiego pieska na pewną śmierć. Gratuluje postawy kolego!!pozdrawiamEjo
walker69 Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Super kolego! Ja mam już dwa przygarnięte kundle (jeden przyszedł z lasu, a drugiego wziąłem z ulicy). Bardzo wierne psiaki i nawet ułożone jak na burki. Wole je niż rasowe głupole. Często towarzyszą mi na wykopkach i bronią pana przed podejrzanymi ;)
szajka Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 fajna psinka pozdrówka :) sam mam podrzutka którego znalazłem pod drzwiami domu niesamowicie wierny :) i oby mniej takich sytuacji
scapa flow Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Gratulacje!!! Wzor godny nasladowania.Piekny szczeniaczek!A tego co malego tam zostawil i przywiazal to tylko go saperka, saperka go!!!Super, ze sa jeszcze na tym podlym swiecie ludzie jak Ty.PodziwiamPS.Jak bylem w styczniu na wakacjach w Egipcie pod drzwi mojego kuzyna (ktory tam pracuje i mieszka)ktos podrzucil malutkiego szczeniaka (kundelka). Razem z siostra sie nim opiekowalismy, zona przez neta sprawdzala warunki jak tu malego sprowadzic, zajelo nam 2 dni w Hurgadzie, zeby zanlesc weterynarza.Caly tydzien sie malym opiekowalismy, karmienie co 2 godziny cala dobe wachty, ...... ale niestety w dzien wyjazdu dostal kolke i weterynarz musial go uspic.A bym go przywizl do domu. Weterynarz byl skorwiel, bo sie targowac o kase zaczal i zmienil ilosc siana za, ktore przyjedzie do bramy hotelu, azeby ulzyc" malemu. Dla malego nie bylo ratunku niestety.Dzieki Tobie ten czworonogi kolega ze zdjec powyzej mial szczescie!GratulacjeLEAVE NO MAN BEHIND"
woytas Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 to jest kolejny watek w takim temacie - dobrze, ze koledzy nie sa obojetni na los naszych naszych czworonoznych przyjaciol. Szkoda tylko ze caly czas sa okrutni i bezwzgledni ludzie" nie majacy sumienia
Kasjan2000 Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Ja bym takiego skurwysyna, który pozostawił tego psa na pewną śmierc własnoręcznie wykastrował bez znieczulenia. A tak na marginesie, to teraz pozostaje wyszkolić suczkę tak zeby sama odnajdywała fanty - a pies ma super węch -więc nie będziecie musieli chodzić z wykrywaczem. Wystarczy ustawić jej odpowiednią czułość i wypuścić w las i czekać aż coś trafi.
ZenekMce Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 Taki przykład dowodzi że dzięki takim Gościom jak Tyn ten świat jeszcze się kręci!!! Sam mam psa i kocham zwierzęta. JESTEM POD WRAŻENIEM. WIELKI SZACUNEK.
zyg-zag Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 Świetna decyzja kolegi,myślę,że piesek wynagrodzi Ci,postawą wiernego PRZYJACIELA.
Trooper85 Napisano 21 Listopad 2008 Napisano 21 Listopad 2008 Vojtaz2, dzięki takim jak Ty odzyskuję wiarę w to, ze na świecie jest coś wiecej niż sk.....stwo.Fajna psina :)Zdrów!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.