Skocz do zawartości

Proces twórców stanu wojennego

41pp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie usprawiedliwiam P, Generałów, ale czy Pani Sędzina nie jest nieco za młoda!!! Mogli by dobrać kogoś odpowiedniejszego /wiekiem/ chyba że się nie udało!!!
Serdecznie pozdrawiam
PS Żenada
Napisano
A, czy ktoś zwrócił uwagę, dlaczego sprawa nie została cofnięta do IPN'u? Z tego co zrozumiałem, sąd uznał, że należy ją rozpatrzyć TYLKO i WYŁĄCZNIE jako problem prawniczy, w oderwaniu do realiów historycznych i zdarzeń współczesnych wprowadzeniu stanu wojennego. Coś mi to wygląda, że miast procesu będziemy mieli rozprawkę ahistoryczną, korzystającą z wiedzy, którą mamy dziś. To raz. Dwa, będzie to rozprawa grupy zbrojnej ( ktoś to fajnie porównał, pomijając skalę, do chłopców z miasta :-).

Nie jest ważne co sądzę o oskarżonych i o stanie wojennym. Wiem, że takie podejście do sprawy nie budzi mojego zaufania.
Ale, jak ktoś doda, to mój problem.
Napisano
Gorzej będzie to sprawa o kierowanie grupą zbrojną. Niestety ja jak wielu w tym okresie znajdowałem się w tej grupie zbrojnej. Służba wojskowa i przedłużka. Ciekawe jakie konsekwencje prawne czekaja mnie za tamten okres. Proponuję rozstrzelanie a przynajmniej dożywocie. Dla mnie to było i minęło. Czyli historia.
Napisano
Mnie natomiast na tego neewsa ogarną pusty śmiech.Obecni najbogatsi w kraju czują się coraz lepiej,bo są dla maluczkich nie osiągalni.Dziadkowie są w zasięgu ich ambicji to dają upust młodzieńczej fantazji.Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie