41pp Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Napisano 12 Wrzesień 2008 Nie usprawiedliwiam P, Generałów, ale czy Pani Sędzina nie jest nieco za młoda!!! Mogli by dobrać kogoś odpowiedniejszego /wiekiem/ chyba że się nie udało!!!Serdecznie pozdrawiamPS Żenada
grba Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Sędzia powinien być wieloletnim członkiem PZPR, TPPR i koniecznie PRON-u...
pomsee Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Jest coś żałosnego w widoku tych starców na ławie oskarżonych.
wulfgar Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Czesio Kiszczak jeszcze takjak żałosny staruszek nie wygląda. Podczas ostatniego zwolnienia lekarskiego przebywal na wywczsach w Egipcie..
41pp Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Napisano 12 Wrzesień 2008 Szkoda że, sprawy nie powierzono sędzinie Annie Marii Wesołowskiej i prokuratorowi Kopyto!!!PozdrawiamGW
41pp Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Napisano 12 Wrzesień 2008 Przepraszam, oczywiście chodzi o p. prokuratora Łatę.
Czlowieksniegu Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 A, czy ktoś zwrócił uwagę, dlaczego sprawa nie została cofnięta do IPN'u? Z tego co zrozumiałem, sąd uznał, że należy ją rozpatrzyć TYLKO i WYŁĄCZNIE jako problem prawniczy, w oderwaniu do realiów historycznych i zdarzeń współczesnych wprowadzeniu stanu wojennego. Coś mi to wygląda, że miast procesu będziemy mieli rozprawkę ahistoryczną, korzystającą z wiedzy, którą mamy dziś. To raz. Dwa, będzie to rozprawa grupy zbrojnej ( ktoś to fajnie porównał, pomijając skalę, do chłopców z miasta :-).Nie jest ważne co sądzę o oskarżonych i o stanie wojennym. Wiem, że takie podejście do sprawy nie budzi mojego zaufania.Ale, jak ktoś doda, to mój problem.
yrek58 Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Gorzej będzie to sprawa o kierowanie grupą zbrojną. Niestety ja jak wielu w tym okresie znajdowałem się w tej grupie zbrojnej. Służba wojskowa i przedłużka. Ciekawe jakie konsekwencje prawne czekaja mnie za tamten okres. Proponuję rozstrzelanie a przynajmniej dożywocie. Dla mnie to było i minęło. Czyli historia.
dzieci3 Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Mnie natomiast na tego neewsa ogarną pusty śmiech.Obecni najbogatsi w kraju czują się coraz lepiej,bo są dla maluczkich nie osiągalni.Dziadkowie są w zasięgu ich ambicji to dają upust młodzieńczej fantazji.Pzdr.
Erih Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Śmiech na sali. Ci panowie po ktorymś tam wygranym procesie mogliby oskarżyć prokuraturę o nękanie !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.