kubas Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2008 Znaleziska z ostatnich dni wykopane obok niewielkiej wioski:dNa początek drobnica, a co najbardziej cieszy to Polska amunicja 7.62 do rewolweru Nagant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2008 Puste skorupy szkoda, że stan marny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2008 Siekierka lub toporek i pytanie cywilny czy wojskowy znaleziony obok okopów z pierwszej wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtVee Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Magazynek dorzuć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2008 Ty Artku pochwal się swoimi:D a magazynku foty nie mam bo się rozsypał w plecaku:D Paweł ma foty.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtVee Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Magazynek Kuby, szkoda że tylko fotka na pamiątkę została :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtVee Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 ...i mój, najprawdopodobniej od empi. Właściciel miał chyba pecha, po prawej stronie widoczne zaokrąglone wgięcie. W każdym razie stan znaleziska był gorzej niż żałosny, niech dojdzie dni swoich w spokoju leśnej głuszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 a na pierwszej focie widze wycieraczke do kaszlaka?? czy to moze kubelwagen?? pozder. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Havir tak na seri to ja nie wiem co to jest wykopane na leśnej drodze:) dzięki Artek za fotki byłem ostatnio parę łusek od mausa Polskiego wyszło tylko ale myślę, że jeszcze tam zawitamy:DPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Od czego jest ten pierwszy magazynek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 G-43. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Ja wiedziałem, że mnie ta miejscówka jeszcze zaskoczy:D bagnet Mauser i popielniczka. Zobaczymy jak wyjdzie po wyczyszczeniu:DPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2008 I popielniczka z bliska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 20 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2008 I tak wyszedł po elektrolizie, szkoda tylko że pochwa jej nie przetrwała:( Sygnowany Berg&CO i z drugiej strony 4090.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Fanty kolego kubas widzę chyba leżały dość płytko (podmokły teren?) bo widzę po tych magach i bagnecie ,że stany nie najlepsze, ale liczy się trafienie :) Życzę równie udanych wykopków oczywiście w lepszych stanach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Na pierwszym zdjęciu pod butelką leżą dwa przedmioty z otworami. Co to jest? Też takie znalazłem i nie jestem w stanie rozpoznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 20 Wrzesień 2008 Share Napisano 20 Wrzesień 2008 Te przedmioty z otworami" to mosiężna pozostałość po racy. No fotce tekturowa łuska" z mosiężną końcówką-nowszy model.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtVee Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 Znalezisko z ostatniej wyprawy. Kubas, pochwal się gdzie leżał ten orzeł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 29 Wrzesień 2008 Share Napisano 29 Wrzesień 2008 ja obstawiam ze na drodze.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 1 Październik 2008 Autor Share Napisano 1 Październik 2008 Mało tego na środku drogi:DPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 1 Październik 2008 Autor Share Napisano 1 Październik 2008 A tak się prezentuje na tablicy:DPZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 Wygląda jak na szubienicy :-/Niemniej jednak bardzo ładne trafienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 kubas orzeł ma z tyłu bicia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 2 Październik 2008 Autor Share Napisano 2 Październik 2008 Właśnie sprawdziłem dokładnie i nie ma żadnych sygnatur.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 kubas, ładny orzełek, ale trochę nie podoba mi się jego mocowanie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.