41pp Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 Dziś w nocy usłyszałem, na jednym z kanałów radiowych, że grupa posłów skupiona wokół Naszego Najwybitniejszego Antyterrorysty i Autora ustawy o broni i amunicji, oraz Aktora, ma wystąpić z inicjatywą ustawodawczą. Mianowicie, wszystkie noże kuchenne i te z zastawy stołowej nie mogą przekraczać 50mm długości ostrza, muszą być obowiązkowo zaokrąglone". Posiadanie na ostrzu ząbków" będzie wymagało indywidualnego pozyskania zgody u Komendanta Głównego Policji. W razie wejścia ustawy w życie piekarze nie będą mogli produkować pieczywa o średnicy przekraczającej 60mm. Mam nadzieje że coś przekłamałem", jeśli się mylę to PRZEPRASZAM!!!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Coś nie chce mi się w to wieżyc.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 zbyniek nie był bym taki pewien!!!!! Podobno w niektórych powiatach Wójtowie mają zacząć akcje" rejestracji siekierek.PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Nie wiem, co używasz, ale odstaw to świństwo. Ewentualnie po przeczytaniu wątku o duchach, w nocy kładź się odpoczywać i/lub spać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 Yeti, nie zażywam ale piwo lubię, W myśl rady odstawiam",PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Jedno jest pewne- nie mogą wymyśleć rejestracji cepów. Gdyby próbowali, to umarł w butach, nie wyrobią się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 Yeti, w myśl sugestii Twojej dopijam bezalkoholową Tatre w puszcze 5,8%%, ale co mogą to mogą!!Serdecznie Pozdrawiam za rady i słowa OtuchyGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 A co z bronami ,widłami ,grabiami ..... Toż to deska z gwoździem wyrwana z parkana lepsza niż jakiś tam scyzoryk .Oj głupie te posły .... i chyba nigdy na wiejskiej zabawie żaden nie był.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 kokesh; Jak byś uciekał z WESELA w styczniu z m. Dobre do Mińska Maz. To Byś zmienił zdanie!!!! Serdecznie Pozdrawiam !GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Kokesh, co Ty się tej Wiejskiej czepiłeś. Przecież napisałem, że cepów nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Na suwa się pytanie: ile ludzi zarejestruje siekierę?Bezsenspozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Oj, moja Lepsza Połowa ma w pracy znacząco lepsze narzędzia niż bagnet, siekierka, kozik czy inna sztacheta. Wystarczy być weterynarzem.Pamiętajmy o cepach !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 Panoooowie założyłem wątek , ale to Hyde Park, czy nie możemy pośmiać się Sami z Siebie????Pozdrawiam !GWAle droga odwrotu" czytaj /ucieczki/ miasto, Dobre do Mińska Maz. była skrajnie trudna.\\GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 41pp,widzę że męczy cię jakieś traumatyczne przeżycie związane z wiejskim klimatem .Wyrzuć to z siebie chłopie ,my się pośmiejemy a tobie ulży .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opol12 Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Ciekawe czy noże w kosiarkach też będą sprawdzać? Piły, sierpy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 41pp- znaczy się Ty nigdy nie byłeś na prawdziwym ukraińskim weselu. To jest dopiero zabawa, nawet nie masz dokąd uciekać. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Na weselu ukraińskim może nie byłem ale urodzinach tak :D nawet se kawior jadłem O! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 41pp nie opowiadaj,ta droga nie jest taka zła dobrze ją znam.No chyba że przebywałeś ją w powiedzmy w pław tzn. bez pola i łąki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Zależy też w jakim był stanie ,jeśli,, pomroczności jasnej ''to bywa że wyprawa do wucetu na pięterku ,może okazać się cięższa niż wspinaczka na Mount Everest .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Taaa.... A jak się idzie stylem tropiciela węży " to i droga się znacznie wydłuża....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 Panowie!!! Muszę się przyznać że wszyscy macie rację, byłem w stanie mocno wskazującym", a wycofywałem się niestety na szagę", gęsto chaszczując". Ale dobrze, że była zima to się za bardzo nie pociłem!!!!!!!Pozdrawiam.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrSmith Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 A wątek miał być o zakazie posiadania noży. :)Mój rozum nie jest w stanie objąć takiego zakazu.Mam nadzieję żę to bzdury.Czym np. będzie się patroszyło rybę na święta (śrubokrętem)!?Ale z drugiej strony to może być wstęp do zabierania ludziom kolekcji bagnetów czy szabli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthew Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 Taak, ukraińskie imprezy mają niepowtarzalny klimat...Do dzisiaj po pewnym ukraińskim weselu mam na głowie pamiątkę w postaci blizny od dechy, którą moi interlokutorzy użyli jako ostatecznego argumentu w sporze dotyczącym wspólnej historii. Choć to może moja wina była, bo jak po kilku głębszych rozmowa zeszła na temat historii, od razu czułem, że będą problemy - ale coś nie pozwoliło mi się wycofać...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Hehehe a ja po zejściu na tematy historyczne zdobyłem 2 bagneciki :D ale na szczęście wyniosłem je samodzielnie w plecaku a nie w bebechach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 41pp Czy o takiej imprezie wcześniej wspominałeś ?http://pl.youtube.com/watch?v=dtpQXeE8yyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.