rudolf Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Pogoda dobra to i na małych łódeczkach wypływali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 A taki okaz nam się trafił na zalewie solińskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 oo nieźle kijow ja sprzęt zakupiłem zobaczymy jakie będą rezultaty!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 ładny pełnołusek, bieszczadzki Kuzyn Karpika ? ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 za dużo człowiek ma zainteresowań wykrywka,wędkarstwo myślistwo,dobrze że kobita jest wyrozumiała:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemope Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Kiedyś widziałem kanadyjskie ogłoszenie matrymonialne coś w stylu: poszukuję kandydata na męża..., jego hobby to wszystko opócz wędkarstwa i łowiectwa" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Rudolf napisał: Na zatoce puckiej jak co roku belona przybyła na tarło.Wczoraj w ciągu 3h 24 sztuki".A czy nie obawiasz się Rudolfie, że tak masowo łowionej NA TARLE belony może Wam kiedyś zabraknąć?Znajomy z nad jez. Czorsztyńskiego jakiś czas temu zadzwonił do mnie: Przyjeżdżaj, klenie idą na tarło do Dunajca i biorą jak głupie na czereśnie". A ja mu na to Czy zastanowiliście się tam, że za 2-3 lata już nie będzie miało co wchodzić na tarło, bo stanie się to samo co stało się już wcześniej ze szczupakiem w tym jeziorze". Chwilę pomilczał, ale przyznał mi rację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Kijow, bardzo ładnego karpia pełnołuskiego złowiłeś - gratulacje! Rozumiem, że ten piękny okaz wrócił z powrotem do wody, bo mordowanie takiej ryby byłoby czystym, prymitywnym barbarzyństwem. W odróżnieniu zresztą od tych, też zresztą dorodnych [w większości] płoci, które w sam raz nadawały się na wieczornego grilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Ja ryb praktycznie nie biorę do domu,a karpie szczególnie wracają do wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 W tym roku byłem tylko raz na rybach, brały niewielkie [1-1,5 kg] karpie. Teraz szykuję się na zębate, ale to tak gdzieś za dwa tygodnie, bo w niedzielę startuję w zawodach spławikowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 No to podwójne GRATULACJE kol. Kijow, bo ryba naprawdę piękna!Na zdjęciu zrobionym jeszcze w kwietniu, wygrzewające się w słońcu karpiki i duże karasie - wiadomo, gdzie patyki tam wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 balans czy zabraknie nie dotyczy tylko belony.Na wędkę to jeszcze pól biedy, masowo jest łowiona w sieciach skrzelowych i odkąd pamiętam nigdy jej nie brakowało i są problemy ze zbytem,a jest łowiona tylko 3 tygodnie.Jeżeli tylko nie ma zakazu połowu na dany gatunek to łowię ile się da,taka moja robota i założę się że na moim miejscu też byś łowił.http://www.wedkowanie.net/topics60/owienie-belon-vt468.htmPozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Mam nadzieję, że masz rację, acz i morza można przełowić [vide dorsze]. Zresztą i z beloną na Zatoce Puckiej były już problemy za komuny, bo zatoka była wtedy bardzo zanieczyszczona.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal1 Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 a ja z ryb to najbardziej mi smakuje schabowy .pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 Dobrze że nie rypanie tylko schabowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 18 Maj 2009 Share Napisano 18 Maj 2009 ciekawe kiedy będzie rybia grypa bo chyba jeszcze nie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 20 Maj 2009 Share Napisano 20 Maj 2009 Muszę narobić smaka-przed wedzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 20 Maj 2009 Share Napisano 20 Maj 2009 po wedzeniu- 3 wegorze i 30 szt. belony nie wspominam o plynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 20 Maj 2009 Share Napisano 20 Maj 2009 Ja też w tym roku łowiłem ,1 V ,Jazie i jakiś drobiazg na żywca ,ale szczupak miał chyba wolne .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 20 Maj 2009 Share Napisano 20 Maj 2009 Oczywiście konsumpcja od razu nad wodą .Kto jadł rybkę przez siebie złowioną ,w pięknych okolicznościach przyrody ,do tego rozpuszczając ości jakimś szlachetnym trunkiem ,aby nie dopuścić do zadławienia, ten wie o czym mówię .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 20 Maj 2009 Share Napisano 20 Maj 2009 A oto i owe okoliczności przyrody .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YARD Napisano 22 Maj 2009 Share Napisano 22 Maj 2009 Karpik [ ok. 1,5kg ] na kukurydzę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.