piotr777 Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 to samo na jednych i drugich tylko jest różnica w imionach bo to małżeństwo
Swiety82 Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 no to spokojnie masz dowody, leć do SL i powiedz jak było.
piotr777 Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 Dziś to załatwię mam nadzieję że poniosą konsekwencje tego czynu.pozdro.
desmo_sm Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 ja kiedyś z kumplem znaleźliśmy podobny wysyp koło Chrzęsnego gm. Tłuszcz po korespondencji doszliśmy że chamisko zamieszkuje w Jadowie, worek ze śmieciami, jego korespondencją i liścikiem wypierd...liliśmy mu w nocy na podwórko aż się rozwalił i wszystko sobie musiał pozbierać.dla chamów trzeba po chamsku.
piotr777 Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 desmo_sm to mi się podoba!!panowie tak trzymaćpozdro
Maniek7_2006 Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Ja ludzi to w ogóle nie rozumiem, jak mu się nie chce płacić za ten pieprzony śmietnik z ZGKiM, to chociaż by wyrzucił do śmietnika na blokowiskach, czy też postawił koło zwykłego kosza. A później jedzie do lasu z dzieckiem, i mówi co za jakaś ku.. wyrzuca tu śmieci?" najlepiej to zawiadomić odpowiednie służby, a ze dwa worki wypieprzyć na podwórko, z chamem trzeba po chamsku.PozdrO
Swiety82 Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Piotr jak znasz adres tego faceta, to wydrukuj kartkę z napisem: Tu mieszka cham, który zaśmieca las" i przypnij mu do bramy, możesz podpiąć fotkę z lasu :) Facet się delikatnie zmiesza :Pps. desmo niezły patent, pochwalam!!!
piotr777 Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 To nie głupi pomysł chyba tak zrobię,heheheh dzięki!!pozdro
the_tuna Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Nie wiem jak tam u Was ale np w gminie Pruszcz zajmuje sie tym inspektor ochrony środowiska... a mandaty zapomnijcie o 2 tys. :) są znacznie niższe ..znacznie!!! przeważnie wszystko rozchodzi sie w ten sposób ze delikwent musi po sobie posprzątać..aczkolwiek nic tak nie wkurza w tych lasach jak te śmieci po okolicznych mieszkańcach(nawet dziury tak nie wkurzają!)
8total4 Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 niewazne co zrobi delikwent, niech wyzbiera do cna,najlepiej gołymi palcami..żal patrzeć ;/ ale kol. piotr777 mile zaskoczył tym że zdobył materiał dowodowy, oby więcej takich dzialań!pozdrawiam!!
TIX Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 moje rejony :/ zgłaszaj na policję... tępić bydlaków !!
lukaszpol26 Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 I jak Piotrze udało sie cos załatwić ???
DJ MHz Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 U mnie zasypali śmieciami mieszkańcy okolicznych wiosek, pozostałości po jedynym w okolicy zakładzie celnym. W niektórych miejscach smieci i resztek z budowy jest po 2 metry. Aż żal patrzeć na to :/.
Grzechotnik Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Oj naiwni kilka faktów.1. Policja ma to gdzieś, znikoma szkodliwość społeczna czynu, znacznie ciekawszym kąskiem jesteśmy my"2. Kara będzie niewielka. Pod Wrocławiem za 12 ciężarówek gruzu wywiezionych do lasu dano zawrotny mandat 500 zł :).3. Dlaczego porządnie nie ukarają? - bo sami nagminnie śmiecą, - pływając kajakiem widziełem jak z osiedla pięknych małych pałacyków bo już nie domów na działkach po parę tys metrów odjechał samochód za lekko licząc 200 tys, na mostku nad rzeką stop, worek ze śmieciami fiuuu do wody i jazda dalej. Kilka minut potem powtórka tylko samochód inny. Według miejscowego mieszka tam sama śmietanka inteligencji pobliskiego miasta, biznes, sędziowie, prokuratorzy itp. Oczywiście działki czyste, trawniczki równe jak domki lśnią - ale w pobliskim jarze śmieci dużo, i raczej to nie sprawka miejscowych bo oni kilkudziesięciu flaszek Napoleona, czy Hennessy raczej nie pijają. - Kto widział żeby ktoś do kosza wyrzucił papier czy peta czy puszkę po piwie? lepiej na ziemie. Kto widział by gliniarz zwrócił z tego powodu uwagę? Inna sprawa, że koszy to w co niektórych miastach nie uświadczysz.- Na Brdzie rozstawiano swego czasu taką sieć na spływające butelki, i organizowano spływ ze zbieraniem butelek i śmieci - łapano i zbierano w okresie letnim średnio 25 tys butelek, a ile puszek po piwie poszło na dno? Ludzie to śmieciarze i w swej większości mają za przeproszeniem w dupie co się będzie działo z natura. I o wiele bardziej to dotyczy mieszczuchów niż tych ze wsi, co jest bardzo niepokojące. A tak na poprawę samopoczucia nasza cywilizacja jest tak rozwinięta w produkcji odpadów, że na jednego człowieka przypada 2,5 kg śmieci - DZIENNIE!!!
piotr777 Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Napisano 7 Sierpień 2008 Witam wszystkich i przepraszam ale niestety nie miałem czasu zająć się tą sprawą ale obiecuję wam ze do końca tygodnia się tym zajmę. Jedyne co zrobiłem to byłem w miejscu gdzie to wszystko zostało wypier..one byłem tam aby sprawdzić czy cud się nie stał i śmieci nie znikły .Mi głównie zależy aby to znikło bo to moje okolice. Jeśli tylko poinformuję odpowiednie służby to od razu dam wam znać. Teraz pozostaje dylemat do kogo????? SL?? CZY POLICJA?? może niech ktoś kto się naprawdę orientuje pomoże bo nie chce mi się ganiać od jednego do drugiego.pozdrawiam
acer Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 Człowieku, nie masz czasu to weź zadzwoń do Nadleśnictwa i poroś o połączenie z posterunkiem SL. Wszystko w temacie.
pomsee Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 piotr777 przestań w końcu hamletyzowac i zadzwoń do SL bo ten temat już zaczyna przypominac tasiemiec bez końca.
piotr777 Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Napisano 7 Sierpień 2008 No i zadzwoniłem a SL powiedzieli że najpierw telefon do podleśniczego aby sprawdził czy to las państwowy czy prywatny jak prywatny to na policje a jeśli państwowy to z powrotem do nich a oni się tym zajmą .Nie panikujcie tak dam radę.pozdro
lolekkbusko Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 tu nastepny przyklad ;/http://www.tvn24.pl/2148745,12690,0,0,1,wideo.html
tas112 Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 Ale syf w mojej okolicy są jeziora i nie należą do najczyściejszych ale to jezioro to pływający śmietnik...
piotr777 Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Napisano 7 Sierpień 2008 przekazałem sprawę do mjejscowego leśniczego teraz czekam na jakieś informacje
desmo_sm Napisano 8 Sierpień 2008 Napisano 8 Sierpień 2008 i bardzo dobrze Piotr zapodaj co się z tym stało czekamy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.