okop Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 PYTANKO a z skąd go macie z wody wyciągnięty < rzeka, jezioro>
KonVonWin Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 kolego to chyba pytanie nie ma miejscu, minimum zainteresowania z twojej strony zaraz dałoby Ci odpowiedź! W tym temacie masz mase linków...
balans Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Już wygląda rewelacyjnie, a co dopiero jak dostanie kamuflaż [taki jak wcześniej miała baszta], a jak jeszcze odpalą silnik...Ale ponieważ to wątek o datkach to chciałem przypomnieć, że można odpisać na jego remont 1% od podatku - to nic nie kosztuje, a im więcej będzie darczyńców, to tym szybciej ujrzymy go a chodzie" [tu przepraszam chłopaków z TPS, że im się wcinam z moją prywatną agitacją na rzecz StuG'a, ale ten pojazd jest tego warty].Pozdrawiambalans
Heruss Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Balans nie wcinasz się. Dziekuję za przypomnienie o tym 1%, który może zdziałać wiele. Dziekuję Wszystkim, którzy dotychczas ofiarowali(darowali gwoli ścisłości bo znowu się kto przyczepi ;P i zadenuncjuje) pieniążki w imieniu specjalistów z CSWL w Poznaniu, którzy wykazują się profesjonalizmem przy remoncie jak i całego TPS'u.Dzieki bez Was było by o wiele trudniej!!!PozdroHeruss
efes Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Witam.Może by ktoś podał nr KRS-u bo jakoś nie mogę znależć w wykazie Ministerstwa.Bez tego 1% wpisany w dobrej wierze przechwyci raczej skarbówka.
cycor Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Chyba najlepiej zainwestowane pieniądze w życiu :PSerce rośnie, BRAWO ! Pięknie wygląda :-)
balans Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 KRS: 0000027909.I jeszcze taka uwaga techniczna, bo sam miałem w tej materii dylemat. W PIT-cie wypełnia się tylko dwie rubryki, czyli nazwę stowarzyszenia: TOWARZYSTWO PRZYJACIÓŁ SOPOTU i właśnie ten numer KRS. Natomiast nie wpisuje się celu szczegółowego, bo StuG [niestety] nie dorobił się jeszcze subkonta. W związku z tym należy im jeszcze przesłać zeskanowany fragment PIT'a na adres eksploracja@o2.pl bo inaczej pieniądze pójdą na cele ogólne stowarzyszenia, a nie na StuG'a [myślę, że wystarczy zamiast skanu przesłać na ten adres oświadczenie - ale tu musi się wypowiedzieć kol. Heruss].Trochę to skomplikowane, sam PIT'a już dość dawno złożyłem, a teraz kiwam się ze skanerem bo miałem awarię sprzętu - myślę, że dzisiaj uda mi się go uruchomić i przesłać im namiary.Mimo wszystko, jak już pisałem wcześniej, to nic nie kosztuje i pomimo że jednostkowe wpłaty 1% są w większości symboliczne, to gdyby tak na ten cel trafiły wpłaty od 1000 osób to remont tego pojazdu zyskałby znaczące wsparcie.Pozdrawiam
braun Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 ja też zamierzam 1% przekazać bo dopiero teraz mogę rozliczyć pita
Heruss Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 WitamDzieki Balans po raz wtóry za uprzedzenie mojej wypowiedzi. Swoją drogą KRS bze problema można znaleść na naszej stronie Towarzystwa. Co do celowości można napisać poprostu Towarzystwo PRzyjaciół Sopotu Sekcja Historyczno-Eksploracyjna. Co do celu to Stug nie należy do TPS'u więc i nie można pisać celowości odpisu 1% ale można na działania statutowe. Nie trzeba też wysyłać nam pita (choć to bardzo profesjonalne podejście do sprawy) wystarczy mail potwierdzający bo i US wysyła rozliczenie z tego tytułu.PozdroHeruss
FalkenBurg Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 1% od znajomych moich poszedł niestety pit moich rodziców już poszedł na straż 1%
Heruss Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 WitamDziekuję jeszcze raz za każdą złotówkę na remont i prośba. ... proszę o potwierdzanie kwot i osób które wysylały 1% na remont. PozdroHerussPS. podobno US w Sopocie nie wysyła wiadomiści kto i jak docelowo wysyłał pieniążki. Taki wiadomości dostałem dziś od Oksia.PS2 e-amil eksploracja@o2.pl
woytas Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 Trzeba wyrazic na to zgode - jesli nie to przychodzi tylko US z mniejscowosci dawcy
Blitz45 Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Heruss, moje potwierdzenie o przekazaniu 1% właśnie do Was poszło, PIT leży już w US. Pozdrawiam Blitz45
rokers Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 http://www.wojsko-polskie.pl/multimedias/view/2287,StuGIV:%20premiera%20w%20kwietniu.html&mobject=34126#galeria
Heruss Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 DzieńDobry Zbliża się koniec okresu rozliczeniowego z Urzędem Skarbowym. Jeżeli jeszcze nie rozliczyliście się z fiskusem możecie przekazać 1% swojego podatku na rzecz remontu Stuga. Szczegóły wyżej w tym wątku. Wszystkim wspomagającym remont swoimi datkami a w szczególności Pani wójt Gminy Grzegorzew, serdecznie dziękujemy za pomoc,.Naszym darczyńcom chcielibyśmy podziękować w specjalny sposób, wysyłając pamiątkowy dyplom dlatego też bardzo prosimy o podesłanie swoich adresów do korespondencji jeżeli chcecie otrzymać taki dyplom (na adres eksploracja@o2.pl).Dziękujemy i PozdrawiamyMarcin Tomaszewski (Heruss) TPSPS. Pod koniec przyszłego tygodnia na naszej stronie www.eksploracja.eu zostanie opublikowane całe zestawienie wszystkich datków i wydatków na rzecz Stuga.
Gefreiter Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Gratulacje dla konserwatorów :D Cacko prezentuje się pięknie ! tylko czekać kiedy to zaszczyci nas swoją obecnością na polach rekonstrukcji !!!!
hetfield Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Szkoda dobijać taki okaz na rekonstrukcjach. To zbyt cenny pojazd. Tygrysa z Bovington też uruchamiają tylko na Tankfest. Robi parę rundek i wraca na ekspozycję.
beegos Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 http://www.sturmgeschutziv.pl/component/content/article/1-latest-news/110-stug-iv-dziao-ruszyo-Ukłony dla wszystkich osób zaangazowanych w remont. Efekt końcowy jest niesamowity. Ciekawi mnie tylko czy armata jest na tyle sprawna, że można z niej prowadzić ogień :)
v Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Moje gratulacje szczerze myślałem, że nie będzie chodził" :DJeszcze raz gratuluję.
Benigsen Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Trzeba było włożyć bardzo dużo pracy i wysiłku w wyremontowanie stuga,aby doprowadzić go do takiego stanu,to była wręcz tytaniczna praca,podziwiam i pozdrawiam.
braun Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 chylę czoło za bardzo mozolną pracę i zakończoną sukcesemrównież z niewielkim wkładem
Hadiuka Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Słuchanie klangu silnika tego Stuga jest jak słuchanie dobrze recytowanej poezji. Efekt tej tytanicznej pracy jest synonimem słowa pasja". Szczerze gratuluję!
GeneralRemek Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 I ja dołożę swoje skromne gratulacje. Mimo że w temacie niezbyt (w sumie to w cale) się udzielałem, ale cały remont obserwowałem od podstawy, i jestem pod wielkim wrażeniem. Za ogrom pracy, który weń włożyliście na pewno docenia wiele osób! Pozdrawiam serdecznie i gratuluję, Remek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.