marecki z nad rgilewki Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 witam!!wczoraj około godziny 21:30 przerwano akcje wydobywania....koparka wydrązyła spora jame...znaleziono prae cennych rzeczy(tak jak pisałem wczesniej:amunicje do karabinvu MG ,panzerfaustaitp)...i na tym zakończono pracę by dzis zaczać dzien drugi wydobywania....dzisiaj pewnie chłopacy będą wypompowywac wode która gromadzi sie w wykopanym ogromnym dole...słyszałem że osatecznie bestia wyjdzie w piatek ze ponoc ma byc sprowadzony jakis specjalistyczny dzwig...foto zadnego nie mam bo nie mozna tam blisko podejśc...be de was informowal...pozdro!!
karzbi Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 kilka fotek z 08.07.2008 z akcji wydobywania stuga w Grzegorzewie
karzbi Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 co nieco znaleziono, chyba osłony gąsienic trochę amunicji jakiś zawór.
karzbi Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 jeżeli się uda to wstawie więcej fotek.Puki co to pilnują skutecznie i niedopuszczają bliżej, ostatnim razem było lepiej.
marecki z nad rgilewki Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 chłopaki dokopali sie już do wanienki....już jest jej zarys...nawet stoja na wannie...a koparka systematycznie wybiera muł"..bo tak to mozna nazwac warunki pracy sa ciezkie bo cały czas do wykopanego otworu przesiaka woda....jakies drobne elementy sa wyszukiwane..ale nie widac co to jest..za daleko:(...do wanny w połowie pochłonietej przez muł wlewana jest pod cisnieniem woda zeby oczyscic elementy znajdujace sie wewnatrz wanny...dzwigu narazie nie ma i pewie dzisiaj nie będzie....z tego co widze to ekipa przygotowuje plac" i analizuje na modelu miejsce ewentualnego podczepienia lin....pozdro!!
Bil Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 niestety nie ma mnie na miejscu, a co za tym idzie informacje będące w moim posiadaniu są relacjami(telefonicznymi) innych ludzi.... I tak o godzinie 13 (z minutami) było widać cytuje d**e". Ze zdjęć jakie są zamieszcozne na naszej stronie ( niestety na chwile obecną tylko 3?) wynika, że woda została usunięta i znajduje się pod kontrolą" Wydobycie wanny ma być zrealizowane na podobnych zasadach jak poprzednio, a nie za pomocą dźwigu. Niestety nie jestem w stanie stwierdzić kiedy pojawią się jakieś nowe zdjęcia ( i kto będzie ich autorem).... w nocy zamelduje się w 3city Oksiu- może będzie tak łaskawy i przed snem coś załaduje PozdroBil
Dziki Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 No nieźle! Coś mi się zdaje, że Rgilewka ustąpi połączonym siłom TPSu i CSWL. Będzie komplet!Do puli zabezpieczonych rzeczy doszło jeszcze radio.
żeton Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 karzbi ładnei to tak robic mi fotki bez pytania;)) Swoje fotki dodam w sobote jak zjadę do domku i przerzucę je na kompa;)pozdro
akagi Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Zupa dowiezionaStug już wystaje z blotaTrzy liny podczepione do tyłu osobiście przez dowodzącego akcja kpt. Ogrodniczuka (Bóg wojny, ale mnie opierniczyl, że mu sie pod nogami plącze)Czekają na WZT - będzie w nocyPod Stug bedzie wtloczone sprężone powietrze, całość zalana wodą i będą ciągnąć - taki był plan kpt. Ogrodniczuka jak wyjeżdżaliśmy (ok. 17.00)Finał jutro. Zdjęć nie ma bo nie robiłem. Po prostu nie chciałem wygladać jak jakis nierób, w momencie gdy reszta zapitala ( czyli jak niejaki Wars98) i tyle.
skyluke Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 No to atmosfera wyczekiwania się zagęszcza i to nie z powodu legendarnej grochówy raczej ;)) Jutro oczekiwanie na wiadomości z pola walki,po pracy zaraz właczam neta...Pozdro
acer Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu A zdjęcia zupy gdzie ?????Jak ona musiała parować......:PByły skwarki :D ????????????
marecki z nad rgilewki Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 podczepianie lin..zdjecia zapozyczone z forum tps
marecki z nad rgilewki Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 sam nie wiem co to:)..zdjecia zapozyczonez forum tps:)
akagi Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 trzy peryskopy, gaśnica, radiostacja, alternator...Wszystko leżało luzem w mule wypelniajacym wannę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.