tomala_kikol Napisano 1 Styczeń 2010 Share Napisano 1 Styczeń 2010 Witam! I jak Panowie jutro? Organizujemy ten wypad czy mam jechać sam??? Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Rok minął i ani słowa co tam na Kujawach w trawie piszczy?Żaden się nie pochwali ;)Więc może podrzucę temat .Słyszał kto o zestrzelonym niemieckim samolocie w okolicach Włocławka we wrześniu 39r?Wiem tylko tyle , że w jednej wiosce Niemcy rozstrzelali dwóch chłopów którzy posiadali przedmioty ze zestrzelonego samolotu niemieckiego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 No to podgrzeję wasz temat. Nie jestem z Włocławka, ale te fanty z jego okolic. Specjalnie wybrałem takie zdjęcie, żebyście mogli sobie pomóżdżyć gdzie jest taki las...pa-pa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Chociaż wybite?A las chyba znam... Zresztą w tamte rejony sporadycznie się zapuszczam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Wybite. To tylko z jednego wyjścia :)Ile wykopałeś takich blach podczas tych sporadycznych wyjść"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Null - szukałem w tamtych okolicach czegoś zupełnie innego, zresztą byłem tam dosłownie 2-3 razy. Ale las chyba kojarzę. Z naciskiem na chyba" :)Tak czy siak gratuluję trafienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Być może chodzi o swojsko brzmiącą miejscowość Ossenholz ;) chyba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Tak mi się właśnie wydaje, że to te RADosne klimaty ;) Las identyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowkins Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Witam kolegów,ja wlasnie po wojarzach w lesie niedaleko zakrętu,parę drobiazgów chwyciłem (dwa klucze,łuska itp.),jutro uderzam ponownie-suuuper!Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 Taki las może być wszędzie...A taką fotkę też można zrobić wszędzie...:)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 P.S....tym bardziej,że laszki" są bardzo óżne".Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowkins Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 jutro okolice smólnika,jakiś miejscowy ma mi pokazac parę klimatów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radhar Napisano 18 Maj 2011 Share Napisano 18 Maj 2011 Dobra Panowie,widziałem pewnie kogoś z Was niedaleko mojej starej miejscówki, hehe :). Czy i kiedy robicie wypady? Może dołącze, jeśli grupa otwarta.Pozdr.radhar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radhar Napisano 18 Maj 2011 Share Napisano 18 Maj 2011 Koledzy i od razu z grubej rury parę pytań:1. Czy zastanawialiście się na współpracą z Muzeum we Włocławku2. Czy ktoś z Was współpracował z archeologami, np. przy wykopkach w okolicach Kruszyna przy budowie autostrady?3. Jak duża jest obecnie ekipa i czy są to sporadyczne spotakania czy raczej zorganizowana mafia wykopkowa ;)Pozdrradhar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 19 Maj 2011 Share Napisano 19 Maj 2011 Ja nic nie wiem o żadnej grupie .Działam w pojedynkę , ale z chęcią bym z kimś pokopał mimo że , moje miejsca obecnie obsiane .Zakaz wstępu ;)Jak ktoś dysponuje magnesem to zapodam miejscówkę .W zamian poproszę o wyciągnięcie czegoś ze studni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik82 Napisano 26 Maj 2011 Share Napisano 26 Maj 2011 Kol Tauder,wysłałem Ci maila,sprawdz skrzynkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radhar Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 Panowie to ja robimy jakieś małe spotkanie, ja również chodzę sam, ale fajnei by było wymienić doświadczenia. Wczoraj widziałem pewnie jednego z Was na polu koło Włocławskiej jak się wjeżdza od strony starego mostu :)Przyznać się kto to był? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 Ej to we Włocławku jest ulica włocławska ? radhar owszem miło by było się spotkać ale ja urzęduje głównie na polach , za drobnicą , głównie monetkami a wiadomo , że obecnie przed zbiorami zbóż jest to nie możliwe.Teraz to tylko jakieś niewielkie poletka gdzie rolnicy wykopują ziemniaki są w zasięgu wykrywacza.Ale przeszkadzają te cholerne łęty po kartoflach więc ogólnie to lipa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radhar Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 Hehe, oczywiście miałem na myśli ulicę Dobrzyńską, a dokładnie skrzyżowanie ulic Lipnowskiej i Dobrzyńskiej, ja równiez tylko interesuje się drobnicą i powiem Ci, że są miejsca, oczywiście - nieużytki - gdzie wyskakują ciekawe fanty :) I nie są to wcalem małe poletka :) Jakim sprzętem poszukujesz? To może Ty byłeś własnie ostatnio właśnie tam?Pozdr.radhar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 Nie, to nie byłej ja.Dysponuje jedynie Kanarem ace 250 .Jak masz jakieś fajne miejsce to z chęcią się pisze na wspólny wypad za drobnicą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radhar Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Ok, podaj namiary na priv jak możesz to się jakoś umówimy. Ja biegam obecnie z Etraciem, ale dopiero go poznaje. Jest kilka miejsc, które co prawda sporo czesałem, ale na pewno coś jeszcze zalega w ziemi :)Nikt inny nie pisze się na mały wypad drobnicowy?Pozdrradhar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 10 Grudzień 2011 Share Napisano 10 Grudzień 2011 Mam w miarę pewny namiar na miejsce gdzie przed 2WŚ ugrzązł w bagienku jakiś traktor.Aby dokładnie określić miejsce zalegania potrzebny jest sprzęt który go sięgnie .Smentek czy coś w tym stylu.Jeżeli ktoś jest zainteresowany to bardzo proszę o odezwę . Najlepiej ktoś z okolic Włocławka lub Torunia .Miejsce poszukiwań okolice Lubicza i Golubia-Dobrzynia.Teren prywatny , zgoda właściciela jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nephilimer Napisano 12 Grudzień 2011 Share Napisano 12 Grudzień 2011 Magnesem go targnąć możemy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tauder Napisano 12 Grudzień 2011 Share Napisano 12 Grudzień 2011 Teren do przeszukania to plus minus obszar 1 hektara.Bardzo proszę o o poważne propozycję .Przygoda była by przednia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nephilimer Napisano 12 Grudzień 2011 Share Napisano 12 Grudzień 2011 Jak chcesz go na takim ogromie wody znaleźć to wykrywaczem ramowym po lodzie najprędzej. Po namierzeniu na wiosnę nurka w wodę i nowszy traktor do wyciągania.Ja niestety takiego wykrywacza nie posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.