Skocz do zawartości

Włocławek i okolice

ebramus

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 year later...
  • Odpowiedzi 195
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Rok minął i ani słowa co tam na Kujawach w trawie piszczy?
Żaden się nie pochwali ;)
Więc może podrzucę temat .
Słyszał kto o zestrzelonym niemieckim samolocie w okolicach Włocławka we wrześniu 39r?
Wiem tylko tyle , że w jednej wiosce Niemcy rozstrzelali dwóch chłopów którzy posiadali przedmioty ze zestrzelonego samolotu niemieckiego .
Napisano

No to podgrzeję wasz temat. Nie jestem z Włocławka, ale te fanty z jego okolic. Specjalnie wybrałem takie zdjęcie, żebyście mogli sobie pomóżdżyć gdzie jest taki las...

pa-pa...

Napisano
Null - szukałem w tamtych okolicach czegoś zupełnie innego, zresztą byłem tam dosłownie 2-3 razy. Ale las chyba kojarzę. Z naciskiem na chyba" :)

Tak czy siak gratuluję trafienia.
  • 3 months later...
Napisano
Witam kolegów,ja wlasnie po wojarzach w lesie niedaleko zakrętu,parę drobiazgów chwyciłem (dwa klucze,łuska itp.),jutro uderzam ponownie-suuuper!Pozdro
  • 2 weeks later...
Napisano
Dobra Panowie,
widziałem pewnie kogoś z Was niedaleko mojej starej miejscówki, hehe :).
Czy i kiedy robicie wypady? Może dołącze, jeśli grupa otwarta.
Pozdr.
radhar
Napisano
Koledzy i od razu z grubej rury parę pytań:
1. Czy zastanawialiście się na współpracą z Muzeum we Włocławku
2. Czy ktoś z Was współpracował z archeologami, np. przy wykopkach w okolicach Kruszyna przy budowie autostrady?
3. Jak duża jest obecnie ekipa i czy są to sporadyczne spotakania czy raczej zorganizowana mafia wykopkowa ;)
Pozdr
radhar
Napisano
Ja nic nie wiem o żadnej grupie .Działam w pojedynkę , ale z chęcią bym z kimś pokopał mimo że , moje miejsca obecnie obsiane .Zakaz wstępu ;)
Jak ktoś dysponuje magnesem to zapodam miejscówkę .
W zamian poproszę o wyciągnięcie czegoś ze studni .
  • 1 month later...
Napisano
Panowie to ja robimy jakieś małe spotkanie, ja również chodzę sam, ale fajnei by było wymienić doświadczenia. Wczoraj widziałem pewnie jednego z Was na polu koło Włocławskiej jak się wjeżdza od strony starego mostu :)
Przyznać się kto to był? :)
Napisano
Ej to we Włocławku jest ulica włocławska ?

radhar owszem miło by było się spotkać ale ja urzęduje głównie na polach , za drobnicą , głównie monetkami a wiadomo , że obecnie przed zbiorami zbóż jest to nie możliwe.
Teraz to tylko jakieś niewielkie poletka gdzie rolnicy wykopują ziemniaki są w zasięgu wykrywacza.Ale przeszkadzają te cholerne łęty po kartoflach więc ogólnie to lipa .
Napisano
Hehe, oczywiście miałem na myśli ulicę Dobrzyńską, a dokładnie skrzyżowanie ulic Lipnowskiej i Dobrzyńskiej, ja równiez tylko interesuje się drobnicą i powiem Ci, że są miejsca, oczywiście - nieużytki - gdzie wyskakują ciekawe fanty :) I nie są to wcalem małe poletka :) Jakim sprzętem poszukujesz? To może Ty byłeś własnie ostatnio właśnie tam?
Pozdr.
radhar
Napisano
Nie, to nie byłej ja.
Dysponuje jedynie Kanarem ace 250 .Jak masz jakieś fajne miejsce to z chęcią się pisze na wspólny wypad za drobnicą .
Napisano
Ok, podaj namiary na priv jak możesz to się jakoś umówimy. Ja biegam obecnie z Etraciem, ale dopiero go poznaje. Jest kilka miejsc, które co prawda sporo czesałem, ale na pewno coś jeszcze zalega w ziemi :)
Nikt inny nie pisze się na mały wypad drobnicowy?
Pozdr
radhar
  • 4 months later...
Napisano
Mam w miarę pewny namiar na miejsce gdzie przed 2WŚ ugrzązł w bagienku jakiś traktor.Aby dokładnie określić miejsce zalegania potrzebny jest sprzęt który go sięgnie .Smentek czy coś w tym stylu.Jeżeli ktoś jest zainteresowany to bardzo proszę o odezwę . Najlepiej ktoś z okolic Włocławka lub Torunia .Miejsce poszukiwań okolice Lubicza i Golubia-Dobrzynia.Teren prywatny , zgoda właściciela jest.
Napisano
Jak chcesz go na takim ogromie wody znaleźć to wykrywaczem ramowym po lodzie najprędzej. Po namierzeniu na wiosnę nurka w wodę i nowszy traktor do wyciągania.

Ja niestety takiego wykrywacza nie posiadam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie