Roadrunner Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Daniel Ty farciarzu!!! :) -co wyjście to z czymś ciekawym wracasz :)SZCZERE GRATULACJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Z tym każdym wyjściem to przesada, ale dzięki. Urlopowe fanty okupiłem paroma wyjeżdżonymi zbiornikami paliwa, zniszczonymi w krzakach jeżyn spodniami, zepsutymi słuchawkami, kilometrami marszu w terenie i sporą ilością wylanego potu. Nie ma nic za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 okupiłem paroma wyjeżdżonymi zbiornikami paliwa, zniszczonymi w krzakach jeżyn spodniami, zepsutymi słuchawkami, kilometrami marszu w terenie i sporą ilością wylanego potu"i to jest najpiękniejsze w tym wszystkimPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik303 Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Ale chyba poza tym wyjeżdżonym paliwem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Chyba odwrotnie Danieloff - rzadsze to są kurice" w wersji Moskiewskiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 To zależy, akurat ja i moi znajomi dotychczas trafialiśmy wyłącznie moskiewskie", więc ta ostatnia jest dla mnie rzadsza. A jak jest obiektywnie to nie wiem, zna ktoś może dane na temat ilości wybitych egzemplarzy każdego wzoru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Dziś gwizdeczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 ... i medalik-ikonka przed czyszczeniem.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Obiektywnie to znacznie więcej jest kuric" bić lubelskich -Orzełki moskiewskie" praktycznie wybito w ilości odpowiadającej liczebności formowanych oddziałów WP w ZSRR czyli w zasadzie 1 Dywizja i eskadry lotnicze.Moskwa tym się różni od lubelskiej, że jest w większości bita w stali mosiądzowanej i jest dość solidny orzełek.Lublin to już masówka, duże uproszczenie wzorca sztancy w porównaniu do pierwowzoru produkcji rosyjskiej, miękka blacha miedziana co znacznie przyśpieszało proces produkcji - przecież na Lubelszczyźnie szybko formowano kolejne jednostki WP, i trzeba było błyskawicznie rekrutów umundurować. Nie ma żadnych wątpliwości, że lubelskich wersji było najwięcej. Akurat traf znalezisk nie przesądza o faktach.Moskwę potem nosili w zasadzie już tylko weterani, którzy zaczynali od pierwszego capstrzyku w Sielcach.Zresztą wersja Moskiewska" ma dla mnie (takoż i na rynku) znacznie większe znaczenie i wartość niż Lublin, i ma swój charakter znacznie twardszy niż lubelska.Proszę sobie obejrzeć zdjęcia z Sielc - wszystkie rogatywki (te wyprodukowane w Rosji to już ogromne rarytasy) pięknie ozdobione nowiutkimi typami orłów z Mennicy w Moskiewskie.Jest takie zdjecie szergowej Ryszardy Hanin w Sielcach z ostrym i szczegółowym ujęciem pierwszej wersji orła na rogatywce. Akurat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 korpusówka wojskkwaterunkowo-budowlanych, ostatnio w militarnym kosztowały 3 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Mały wypad na cztery godzinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Wypad z początku lata nic wielkiego tylko parę mauser'ów ale dla mnie coś ponieważ nie miałem łusek z takimi biciami:)pozdrawiamPs.Te wyjątkowo wyczyściłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 dzisiaj wyskoczyla mi taka odznaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik303 Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 W zeszłym tygodniu po powierzchni wody pływało takie oto ciało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik303 Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 Pozycja bojowa hehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik303 Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 i miała takie podkrążone oczy...Niestety zdjęcia robione komórką i dla tego trochę do d***.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Jeszcze troche i te forum zapełni sie fotkami zdechłych żab i much czyli samymi pierdołami,po co to wstawiać??????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1939 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 a czemu nie? to też jest odkrycie? chyba nie? Nie unoś sie tak! a wstawiaj zdechłe żaby! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Niech kolega bubbers raczy przeczytać co jest napisane na górze, dużymi literami:)Cyt: Wszystko o skarbach i przyrodzie"Wolę takie niż fotki pocisków, granatów, żelaztwa itp.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Sorki za powtórzenie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Przygodzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 HAHAHA:)Okulary.Zdania nie zmieniam:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik303 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Hehh,dobre!A ty bubbers się nie bulwersuj-entomologia jest spoko:)Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lurgal Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Piękna ważka:). Czy to, aby nie Husarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśnik303 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Kurcze,nie sklasyfikowałem jeszcze,ale mi się wydaje że to jest jakaś żagnica.Aha.Chciałbym zaznzczyć,że znalazłem ją marywą na powierzchni wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.