Dziej Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 I znowu do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Dziej to cios wymierzony w lokalne rolnictwo :).. No chyba że dałeś im w zamian koła od tego zatopionego tygrysa. Na zdjęciu nowe zdobycze, ciężko cię przebić :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 A ja przesyłam Wam pozdrowienia .... z much i paproci.Widzę że prace posuwają się do przodu ;-) i to mnie cieszy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Śrubki prezentowane wcześniej pochodzą między innymi z :http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/nowe_czci_lem_2.jpgDziej fajny stan korozyjny tych kółek !W ramach swojej pracy prowadzę lekcje muzealne dla szkół. Wśród 10 tematów lekcji jest Projekt RSO". Dotychczas podczas prezentacji zdjęć pokazywałem Twoją młocarnię (zawsze wzbudza wiele emocji). Teraz dorzucę zdjęcia uziemionej młockarni Ost" efekt będzie mocniejszy :).. i cały czas jedziemy do przodu.PozdrawiamPaweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łodzianie Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Oj prawda jedziecie cały czas do przodu.Pozdrawiam i gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łodzianie Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 WitamŁodzianie- dopóki choć jednemu z Was podoba się to co robię będę kontynuował, pierwsze zdjęcie Włochy :) wklejał je Woodhaven, drugie rewelacja jeśli się nie mylę to RSG rzadka wersja górska RSO. Dzisiaj po wizycie TVP w muzeum musiałem zwalczać komary i kleszcze metodą Dzieja, jeszcze mnie trzyma ..... dramat.... jeśli ktoś z Was płaci abonament niech natychmiast przestanie !!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Komarom to nie przeszkadza, a kleszcze i tak gryzą, ale po paru łykach wrecz odpadają przy najmniejszym dotknieciu i jeszcze jedno stężenie musi być odpowiednie tak koło dwa promile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Koło podarowane przez Dzieja trafiło w odpowiednie dla siebie miejsce- znajduje się przy wejściu na militarną ekspozycję. Zdjęcie strasznie biedne w rzeczywistości prezentuje się znacznie lepiej ale to musicie już sprawdzić sami. Być może obok koła pojawi się jeszcze coś .... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 30 Czerwiec 2008 Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Wow jak widać prace w toku ........a co się pojawi obok koła ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2008 Witam.Nowa ciekawa fotka. Uwagę zwraca podwyższona przednia burta skrzyni ładunkowej. W skrzyni na pace fragment bursztynowej komnaty uratowanej przez rasę panów przed dzikimi Słowianami. Sezon konserwatorski w toku ...ubywa rdzy przybywa RSO :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 1 Lipiec 2008 Share Napisano 1 Lipiec 2008 No, no Ojciec Direktor jak zwykle czujny nic nie pozwoli po cichu przemycić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 Ojciec musi być czujny, a i tak dowie się ostatni. Mniej rdzy więcej RSO tak trzymać. Lemeryt wtrwałości, znaleźć kawałek fajnie, ale potem zaczyna się robota, którą ktoś musi odwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2008 Ostatni będą pierwszymi tylko że w piachu, pierwsi...i tak będą pierwsi :) To tyle kazania na dzisiaj. Dziej jak słusznie kiedyś zauważyłeś każdy dokłada swój kawałek do RSO i jakoś się to toczy do przodu.Na fotce dwa rodzaje używanych zamiennie pierścieni zębatych w trakcie konserwacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 3 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2008 ... jeszcze zapowiedź kolejnej akcji w Muzeum. Kolega Krzychub34 który odwiedził ostatnio Muzeum widział już efekt końcowy tej demolki. Dzięki wizycie Krzyśka muzeum wzbogaciło się o dwa nowe drobiazgi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 A propo pierścieni ...... jest takie miejsce z którego cały czas znajomi przysyłają mi pozdrowienia http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/004_676.jpg... i zdjęcia kolejnych elementów RSO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2008 Dziej poznajesz :) ?http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/lemeryt_w.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/lem_czci.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Witam eresowców,bardzo dawno nie zagladalem do was ,no ale teraz melduje sie jak ten syn marnotrawny:).Jestem oszolomiony postepem prac i takie pytanie mnie dreczy: do kogo mam sie usmiechac zeby sie karnac RSO;)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Lemeryt chcialem podziekowac za tego RSO" co mi go przyslales(Pani Bozenie równiez).Prezentuje sie w mej kolekcji wspaniale.oczywiscie pozdrawiam wszystkich sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2008 Sten to my dziękujemy! Zwróć uwagę na tłumek fanów który otacza RSO na Twoim zdjęciu :) Każdy dyplom, dowód wpłaty, akt darowizny czy też umowy sprzedaży dotyczące RSO są archiwizowane w Muzeum. Za 100 lat powstanie doktorat na temat Jak powstawało RSO", nie wiem tylko czy będzie to doktorat z Historii, Archeologii, Konserwacji Zabytków czy może przede wszystkim Socjologii lub Psychologii :) ?Na zdjęciu ciąg dalszy pierścieniowej epopei".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Zdjęcie prezentowane już przez kolegę Katla w III części, tutaj większe i w lepszej jakości.P.S. Czy istnieje możliwość aktualizacji galerii RSO? Byłoby łatwiej unikać dublowania zdjeć.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 I jeszcze jedno zdjęcie ..... rzeczywiście przydała by się aktualizacja galerii, sam powoli zaczynam się gubić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2008 WitamCzas na opowieść o poszukiwaniach, kleszczach, pokrzywach, bagnach, nieistniejących już wioskach, studniach, RSO …..i przede wszystkim o kolegach i dobrej atmosferze ….Każdy z Was wie że rama wydobyta rok temu przez muzeum jest mocno zniszczona. W najgorszym stanie jest bok który wystawał z nasypu drogowego, praktycznie go nie ma. http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum21/dzis_004.jpgReanimacja tej ramy oparta będzie w 95 % o oryginalne elementy … Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2008 Jak znaleźć oryginalne elementy ? Jak zwykle potęga Internetu robi swoje…Namiar zawdzięczam Woodhavenowi który kilka miesięcy temu podesłał mi takie dwa linki które wyszukał w necie :http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=33370&highlight=http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=33369&highlight=Wygląda zachęcająco :) :) ale nad tym miejscem ciąży fatum już dwa wyjazdy które w ostatnim momencie nie doszły do skutku. Wczoraj udało się zmobilizować mały oddział kolegów-pasjonatów i dotrzeć na miejsce …. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Wow.... mały odział, właściwa i jedyna Tv , kuchnia polowa ? I ....... i wszyscy czekamy na sprawozdanie Ojca Direktora.Rzeczywiście okolica piękna aż chciało by się być przez chwilę z Wami Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.