Skocz do zawartości

Rozpropagowali poszukiwania ...

krzychu72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chciałem się podzielić w tym wątku moimi spostrzeżeniami może nie wszyscy się zgodzą ale ciekaw jestem waszych opini.
Zaczęło się wszystko od pewnej gazetki promocyjnej z pewnego supermarketu a mianowicie przeglądając ją spostrzegłem w niej co ? wykrywacze metalu , i po paru dniach przemyśleń doszedłem do wniosku iż to te wszystkie nagonki medialne zapoczątkowane przez archeologów odniosły skutek odwrotny od zamierzonego . Młodzi ludzie czytający te wszystkie brednie naskrobane przez dziennikarzy o wielkich skarbach odzyskanych przez policję od poszukiwaczy którzy przy pomocy wykrywacz metalu znajdowali na każdym polu fortunę postanowili też się szybko wzbogacić więc zaczął się wielki sen o bogactwie . Oczywiście ludzie od marketingu też to zrozumieli i stąd pojawiły się wykrywacze w marketach.
Napisano

Jak tak dalej pójdzie to i w żabce będzie można kupić wykrywacz na niedzielny wypad z synem do lasu , może lepiej jak będzie dostępna na stacjach paliwa to i w święto będzie można kupić

Napisano
Ja nie mogę, mało szczocha nie puściłem jak zobaczyłem to zdjęcie - toż to prawie jak promocja!:D kup sobie wykrywkę na skarby" a na liskie soptkania trzeciego stopnia" kup łuk bloczkowy - gajowy czy chłop z widłami nie podskoczy!:D:D
Napisano
A archeolodzy mają wciąż wiele ciekawych pomysłów .Tylko pogratulować logiki
http://www.archeologiczne.fora.pl/ochrona-stanowisk-archeologicznych,21/rodzaje-zagrozen-mozliwosci-ochrony,378.html
Napisano
Gdy bym znalazł np. stary miecz ze średniowiecza to nie wiem czy brał bym go do domu mnie tylko interesuje II wojna(militaria).A te wykrywacze BH mogą sie ukazac w sklepach i tak nie będziemy mieli konkurencji bo nimi nic nie znajdą tylko tyle że pochodzą po lesie.
Napisano
zbyniek-nie do końca niczego nie znajdą.... minę tym namierzysz, jakiś głupek zabierze ją do domu i zacznie rozbrajać, potem będzie bum, i kolejna nagonka na poszukiwaczy. Po prostu wszystko zależy od człowieka a nie wykrywacza....
Napisano
He He archeolodzy chcą w nas wniknąć i nas monitorować.

Co np. począć z nieuczciwymi archeologami, dysponującymi wykrywaczami metali? Albo z absolwentami archeologii, dla których nie ma miejsca w zawodzie, a za to chętnie ich przejmują i wykorzystują środowiska poszukiwaczy skarbów. "

Ktoś słyszał o przejęciu i wykorzystaniu bezrobotnego absolwenta ?
Napisano
To prawda że tymi wykrywaczami można szukać samochodu na parkingu jak ktoś zapomni gdzie zaparkował ale to nie oto chodzi.
A co do przenikania w nasze środowisko to i tak nie jest najgłupszy pomysł ,mnie najbardziej się podoba ten z ZHP do pilnowania stanowisk .
W pierwszej chwili jak wszedłem na ich forum pomyślałem że to pomyłka że to forum psychiatryka.
Napisano
Eee, to jest najlepsze:

Większym problemem jest to że na tych forach można znaleźć listy stanowisk z pełną lokalizacją. W ogóle nie rozumiem też legalności funkcjonowania czasopism typu "odkrywca - skoro z założenia skierowana jest do ludzi łamiących prawo, ale to może tylko mój problem..."
Napisano
witam,
A może ktoś ma link do tych ewelacyjnych" wypowiedzi o niedobrych poszukiwaczach? Czy w gazetach to wyczytaliście?
  • 3 years later...
Napisano
Wbrew temu co można się było spodziewać, nie widzę tłumu ludzi z puszką piwa w ręku i wykrywa. Sprawa miała stać się popularna ale na szczęście nie jest to hobby dla każdego.
Napisano
Za dużo trza się nauczyć,namęczyć fizycznie i wydać kasy niewspółmiernie do efektów,aby typowy Kowalski uznał to za coś wartego uwagi.Telewizor i browar to jest życie! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie