Skocz do zawartości

Stronka dla fanow MG42

pomsee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To musi być niesamowite wrażnie walnąć kilka serii z MG-ty,
chciałbym mieć taką możliwość.
Napisano
Ja nie mam obrazu i nie widzę ,ale dźwięk jest i odgłos strzału tej emgiety jest strasznie przyjemny dla ucha :))) jak dla mnie.
Napisano
Bjar potrzebny jest jakis codec a wrazenia i sluchowe i naoczne sa po obejrzeniu tych clipow niesamowite. Chcialbym i ja pociagnac z takiej maszynki choc kilka serii...:)))))))))))))))))))
Jest stronce tez super filmik o rozkladaniu MG42.
Napisano
Nie mam niestety pojecia. W czasie sciagania plikow pojawil sie komunikat, ze potrzebny jest kodek no i wzialem go ale bylem taki ciekawy filmikow, ze nie zwrocilem jaki to byl. Kilka filmow jest avi wiec moze potrzebny kodek do nich?
Napisano
Lipa :( Mnie się taki komunikat nie pojawił niestety... Cóż trzeba próbować ściągać kodeki na chybił-trafił.

bjar_1
Napisano
sciagnij program AVIcodec przy jego uzyciu mozesz okreslic jakiego kodeka brakuje do odtworzenia filmu
pozdroofka
Napisano
FIlmiki fajne, ale goście wyglądają dziwnie... (tzn strzelanie ostrą - chyba nawet w USA nie można poiadać broni maszynowej, do tego walą też z czegoś nowego, co w sumie wygląda - subiektywna ocena - jak jakis zlot ArmiiWyzwolenia np Arizony spod panowania ....<- tu wpisać co się komu nie podoba..)

michał ł

PS kurcze, ściągneli już t34 a takie disko polo z nim robią ;-(
Napisano
Witam
Ja ściągnąłem sobie pliki na twardy i puściłem w Windows Media Playerze 9. Bez roblemów.
Ciekawy jest ten T34 Shootblank. Jak na ślepaka to mało ognia i dymu daje, chociaż z drugiej strony wcale nim nie rzuciło jak to się zdarza przy strzelaniu z krótkich przystanków. Może puknęli sobie z wkładki? Wydaje mi się że słyszę pocisk.
Pozdrawiam
Napisano
Też sciągnąłem pliki na twardy ,a mam Windows Media Playera 7.0 i chodzi mi sam głos :( Trzeba próbować coś z tym zrobić.

bjar_1
Napisano
Bjar sproboj na stronie microsoftu znalezc upgrade do Media Payera 9 i jak go sobie zaktualizujesz to powinno ci pojsc.
  • 3 months later...
Napisano
Zaiste.Stronka znakomita.Filmiki w całości oddają potęge broni maszynowej.
Zastanawiam się tylko(nie znam angielskiego)czy w opisie konstrukcji MG42 jast wspomniane,że konstruktorem rolkowego
syst.ryglowania był polski inż.Sztetke(notbene dość nie polsko brzmiące nazwisko)?????
Napisano
Witam,
bardzo fajna stronka,warto obejrzec filmiki z MG42(prezentacja postaw w czasie strzelania),są swietne. Szkoda że w Polsce niemozliwe byłoby tak sobie postrzelać z MG-ty;//. Ale na osłodę jest ta stronka z filmikami;DD.

Pozdrawiam,koMandir.
Napisano
Taka informacja o tym ryglowaniu pojawia się dosyć często w zachodnich publikacjach np. W.C.Ezell Small arms. Patent polski na ryglowanie rozchylnymi rolkami zgłosił w 1937 inż. Edward Stecke (czasem też pisany Szteke) z PWU. Nie wiadomo czy Louis Stang z Rheinmetall wpadł na to niezależnie czy też po zajęciu Polski przez Niemców miał np. dostęp do materiałów z PWU czy patentowych. Jak sądze to pierwsze, mam zresztą wrażenie że patent polski swoją drogą, a ryglowanie rozchylnymi rolkami było już chyba i tak wczesniej znane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie