Skocz do zawartości

Stronka dla fanow MG42

pomsee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To musi być niesamowite wrażnie walnąć kilka serii z MG-ty,
chciałbym mieć taką możliwość.
Napisano
Ja nie mam obrazu i nie widzę ,ale dźwięk jest i odgłos strzału tej emgiety jest strasznie przyjemny dla ucha :))) jak dla mnie.
Napisano
Bjar potrzebny jest jakis codec a wrazenia i sluchowe i naoczne sa po obejrzeniu tych clipow niesamowite. Chcialbym i ja pociagnac z takiej maszynki choc kilka serii...:)))))))))))))))))))
Jest stronce tez super filmik o rozkladaniu MG42.
Napisano
Nie mam niestety pojecia. W czasie sciagania plikow pojawil sie komunikat, ze potrzebny jest kodek no i wzialem go ale bylem taki ciekawy filmikow, ze nie zwrocilem jaki to byl. Kilka filmow jest avi wiec moze potrzebny kodek do nich?
Napisano
sciagnij program AVIcodec przy jego uzyciu mozesz okreslic jakiego kodeka brakuje do odtworzenia filmu
pozdroofka
Napisano
FIlmiki fajne, ale goście wyglądają dziwnie... (tzn strzelanie ostrą - chyba nawet w USA nie można poiadać broni maszynowej, do tego walą też z czegoś nowego, co w sumie wygląda - subiektywna ocena - jak jakis zlot ArmiiWyzwolenia np Arizony spod panowania ....<- tu wpisać co się komu nie podoba..)

michał ł

PS kurcze, ściągneli już t34 a takie disko polo z nim robią ;-(
Napisano
Witam
Ja ściągnąłem sobie pliki na twardy i puściłem w Windows Media Playerze 9. Bez roblemów.
Ciekawy jest ten T34 Shootblank. Jak na ślepaka to mało ognia i dymu daje, chociaż z drugiej strony wcale nim nie rzuciło jak to się zdarza przy strzelaniu z krótkich przystanków. Może puknęli sobie z wkładki? Wydaje mi się że słyszę pocisk.
Pozdrawiam
Napisano
Też sciągnąłem pliki na twardy ,a mam Windows Media Playera 7.0 i chodzi mi sam głos :( Trzeba próbować coś z tym zrobić.

bjar_1
Napisano
Bjar sproboj na stronie microsoftu znalezc upgrade do Media Payera 9 i jak go sobie zaktualizujesz to powinno ci pojsc.
  • 3 months later...
Napisano
Zaiste.Stronka znakomita.Filmiki w całości oddają potęge broni maszynowej.
Zastanawiam się tylko(nie znam angielskiego)czy w opisie konstrukcji MG42 jast wspomniane,że konstruktorem rolkowego
syst.ryglowania był polski inż.Sztetke(notbene dość nie polsko brzmiące nazwisko)?????
Napisano
Witam,
bardzo fajna stronka,warto obejrzec filmiki z MG42(prezentacja postaw w czasie strzelania),są swietne. Szkoda że w Polsce niemozliwe byłoby tak sobie postrzelać z MG-ty;//. Ale na osłodę jest ta stronka z filmikami;DD.

Pozdrawiam,koMandir.
Napisano
Taka informacja o tym ryglowaniu pojawia się dosyć często w zachodnich publikacjach np. W.C.Ezell Small arms. Patent polski na ryglowanie rozchylnymi rolkami zgłosił w 1937 inż. Edward Stecke (czasem też pisany Szteke) z PWU. Nie wiadomo czy Louis Stang z Rheinmetall wpadł na to niezależnie czy też po zajęciu Polski przez Niemców miał np. dostęp do materiałów z PWU czy patentowych. Jak sądze to pierwsze, mam zresztą wrażenie że patent polski swoją drogą, a ryglowanie rozchylnymi rolkami było już chyba i tak wczesniej znane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie