herbstnebel Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=465591Dyrektor muzeum wojny w północnej Norwegii William Hakvaag obwieścił w czwartek, że znalazł cztery rysunki, których autorem jest Adolf Hitler.Kolorowe rysunki przedstawiają postaci z popularnych kreskówek Disneya - Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków" oraz Pinokio". Były ponoć ukryte pod obrazem podpisanym A.Hitler", który Hakvaag kupił na aukcji w Niemczech.Rysunki z krasnoludkami są sygnowane inicjałami A.H., Pinokio" nie ma sygnatury. Hakvaag twierdzi, że badania, które przeprowadził, wskazują, iż rysunki powstały w 1940 roku. Jest też a sto procent" pewien, że to rysunki Hitlera. Sygnatury są podobno zgodne z innymi próbkami ręcznego pisma wodza Trzeciej Rzeszy, który - zanim wdał się w politykę - usiłował zarabiać na życie jako malarz.Rewelacje dyrektora norweskiego muzeum nie znalazły dotąd potwierdzenia wśród niezależnych ekspertów.(PAP)ja mu się nie dziwię - już dawno mówiono, że lubił Disneya. Ciekawe tylko jak zniósł wersję 3 świnek gdzie robił za wrednego wilka? Pośmiał się (w ogóle naziści mają poczucie humoru czy są wiecznie wkurzeni??) czy też kazał rozstrzelać kuriera z taśmą zza oceanu i jego dom zrównać buldożerami?? A pardonsik, psychopaci mi się poylili, on nie Husajn :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Niedawno krążył po sieci album z malarstwem Hitlera. Cieniutkie te jego obrazki były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 http://www.fpp.co.uk/Hitler/artist/Cullis/Wien_1912_17x22.jpgnawet oblecą. dzisiaj na Bramie Floriańskiej masz takich tysiące, a jednak ktoś kupuje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 fajne - podobne konie rysowalem w 6 klasie pedalowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 A mi się podoba ten obraz:) Nawet gość z wykrywką jest i cienie ok:)Gdyby wtedy ludzie znali" się na malarstwie tak jak ja:)) Taki znawca pochwaliłby go i adziu miałby mniej czasu na politykę":)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 hitler byl bardzo zdolnym i calkiem dobrym malarzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 to ze go nie przyjeto na wiedenska asp z powodu 'braku talentu' bylo rownie trafione jak zablokowanie awansu na podoficera z powodu 'braku zdolnosci przywodczych':-)no i to jemu zawdzieczamy vw garbusa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kundzio11 Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Całe jego malarstwo można okreslić jednym słowem-zenada.To że go nie przyjęto do akademi to tylko to że jego sztuka to jak sraczka wnoc poślubną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Hakvaag twierdzi, że badania, które przeprowadził, wskazują, iż rysunki powstały w 1940 roku"Coś mi się nie wydaje że Adolf rozpętawszy wojnę w wolnych chwilach uprawiał malarstwo-ale to moje subiektywne odczucie.ps. Obrazy Hitlera były całkiem ciekawe, przyznam że jeśli miałbym wejść w posiadanie choćby jednego z nich, byłbym zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Witam!Nie zgadzam się z wami że jego sztuka była aż tak żałosna ( nie to żebym popierał jego poglądy itp) niektóre jego obrazy były naprawdę wspaniałe. (żeby to nie Adolf malował sam bym chciał mieć jeden z nich na ścianie)W tym filmiku możemy zobaczyć niektóre z jego obrazów:http://pl.youtube.com/profile_videos?user=azazel87&p=roceńcie samiPozdrOtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 sorki pomyliłem link chodzi o te dwa - http://pl.youtube.com/watch?v=pUc0y1dT-HEhttp://pl.youtube.com/watch?v=loHEhCf9h34&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 W czasie II wojny w Rzeszy skupowano te obrazeczki Hitlera z zamiarem stworzenia muzeum z pracami wodza.Zebrane prace trafiła w ręce amerykańskich żołnierzy.Kilku z nich trofea te zabrało ze soba do domu...i kilka lat temu wypłyneły na Aukcjach ... jak dziś listy z powstania czy zdjęcia z getta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.