mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Pewnego słonecznego dnia wpadłem do wujka na herbatę...Poprosił mnie o przysługę a mianowicie pomoc w posprzątania mieszkania po rodzicach. Zgodziłem się na to wiadomo ferie czas wolny można się wyrwać na kilka godzin. Umówiliśmy się na czwartek. Wsiedliśmy w samochód i jedziemy na miejsce. Bloki mieszkalne. Spodziewałem się innego miejsca ale cóż trzeba się było zabierać do pracy. której było mnóóóóóóstwo. Wszedłem do mieszkania i poczułem niezbyt miły zapach. Wiadomo po kilku tygodniach to i owo się uzbierało. Ok bo odchodzę od tematu. A więc zacząłem zdejmować z półki rzeczy ojca wujka. Coś przykuło moją uwagę. Wziąłem do ręki i nie mogłem uwierzyć w to co trzymam w ręce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 Fuj! Ja bym tego do ręki nie brał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 widze ze kolega powyzej chyba niedlugo opusci forum....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Panie baronieSS to napewno nie kot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 krystian- pisz do kogo klikasz bo znowu wyjdą jaja jak się mod nie skapnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahins Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 OOO konkurencja dla szczepcia:) Ciekawe czy opowiadanie będzie trzymać w niepewności jak opisy wyżej wymienionego kolegi.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Wystąpię zamiast administratorów. SPOKÓJ! Nie chce żebyście rozwalili mi wątek! Panie baronieSS bez prowokacji!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 A właśnie szczepciu przepraszam za kopiowanie:) Mam nadzieje, że nie masz mi tego za złe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Nie karmić trolla....A więc na mojej dłoni znalazło się takie cudo. Link:http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/fanty001.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 No super.fancik.I to od tego tak waliło w mieszkaniu?.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Nie nie od tego. Raczej od kurzu.:)Pozdrawiam.P.S Jeśli się nie mylę pudełko od krzyża żelaznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 ano tak to przynajmniej wygląda...poszukaj zawartosci:)a babnet wciąż jak feniks z popiołów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Uczcijmy ciszą naszego babneta.Kto powiedział że zawartości nie ma?:)Pudełeczko się otwiera:http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/fanty008.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 Otwieraj człowieku szybciej .Chcesz zebym tu padł na zawał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 No więc w pudełeczku było:http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/fanty009.jpgOryginalne II wojenne powietrze! Jeszcze czuć proch...:)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 Prima aprilis :)A miało być tak pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Heh. Więc zostaje mi tylko tam wrócić i poszukać. Jednak mateusz nie tracąc czasu na bliższe przyjrzenie się pudełeczku ruszył na oblężenie pułki z książkami. Czego tam nie było! Wszystkie książki z przed 1945r niektóre z podpisem autora wszystkie niemieckie pisane gotykiem. Ja upatrzyłem sobie jedną resztę oddałem dobrowolnie wujkowi:]Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 Oczywiście zamiast pułki" ma być półki. Mały błąd:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 No co Ty, Mateusz? Co miałbym mieć za złe? Każdy pisze, jak lubi. Powiem szczerze, sam jestem ciekaw, co ty tam wygrzebałeś u tego wujka.szczepciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 no i mialem racje ;] n ogratulacje fantu , samo pudelko jest juz super fantem ,krzyz moze kiedys wykopiesz i bedziesz mial ladny komplecik , byle by potem na allegro nie wywedrowal jak wiele rzeczy pokazanych na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 Dzięki SzczepciuxDKrystian zapewniam Cię że pudełeczko zapełniło moje zbiory. A co do krzyża wszystko możliwe:)W moich dłoniach wylądowała piękna, zielona ozdobiona złotymi, gotyckimi literami. Oczywiście moją uwagę przykuł hełm na okładce książki. http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/fanty005.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 Wydanie z 1926. Miałbym prośbę o przetłumaczenie tytułu. Z Niemieckiego jestem dobry jak....hmm nie jestem dobry:DPoprzedni czytelnik napisał kilka swoich spostrzeżeń na kartkach książki. np:http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/fanty006.jpgDla tych którzy nie widzą zacytuję iemiec jest gupi" albo Polacy są mądrzy" i po bazgrane kartki ołówkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Tragedia spod Verdun 1916 ?za*ebiaszcza ksiazeczka :) pilnuj jak oka w glowie.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 Już wkładam do sejfu:)Trochę porysowana przez mojego wujka w młodości....:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 Książkę odłożyłem na bok i poszedłem przeszukać półkę w kuchni. Z powodu poprzednich znalezisk byłem nastawiony na inne fanty. Czujne oko poszukiwacza wypatrzyło kolejne cudeńko a było nim:http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/fanty003.jpgNiby zwykły kubek do picia zupek w 3 minuty ale od spodu wyłania się orzełek... http://i273.photobucket.com/albums/jj237/mateusz94-39/fanty004.jpgI tu też mam do Was prośbę możecie mi rozszyfrować tego orła? Za bardzo nie widać to podyktuje:) C.(orzełek)T. TIELSCH-ALTWASSER 1 9 4 3 I mam pewne spostrzeżenia co do orła mianowicie: bez korony, brak swastyki i napisy po niemiecku(?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.