Skocz do zawartości

PROJEKT 7TP - 2008

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 304
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wieża się składa wg harmonogramu - to nie jest jakiś bardzo kluczowy temat w tej chwili - skoro już są elementy przygotowane, to poskładać to będzie łatwiej.
W tej chiwili Grzesia totalnie pochłonął układ napędowy sensu stricte - aż boję się mu przeszkadzać.
Jak będą konkrety - będę informował.

Sledze rekonstrukcje 7TP od dawna i chociaz mieszkam teraz daleko poza granicami kraju sprawa ta pozostaje mi bliska. Jestem pewien ze podobnych mnie ludzi rozsianych po calym swiecie, sledzacych Wasze poczynania, jest bardzo wielu. Moze kiedys przyjdzie kolej na samoloty? RWD 9, PZL 37, R XII... Dlugo mozna wymieniac. Z przedwojennej mysli technicznej nie pozostalo prawie nic.. Tym bardziej ciesze sie ze ten stan rzeczy powoli ulega zmianie. Pozdrawiam i trzymam kciuki, czekam z niecierpliwoscia na zakonczenie prac nad 7TP i nastepne projekty!

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
W nawiązaniu do powyższego
Serdecznie zapraszamy na godz. 13.00 w dniu 18 listopada 2008 roku do odwiedzenia Centralnego Archiwum Wojskowegoi odbywającej się tam w ramach obchodów 90 lecia CAW prezentacji elementów i czołgu 7 TP oraz C7P prezentowanych przez Fundację Wojskowości Polskiej i Pana Grzegorza Klimczaka.

Projekt 7 TP" zostanie w dniu 18 listopada 2008 roku objęty oficjalnym patronatem przez Centralne Archiwum Wojskowe.

Podczas wystawy zostanie zaprezentowane również działko Bofors wz.36 ze zbiorów Muzeum Ziemi Sochaczewskiej i Pola Bitwy Nad Bzurą.

Trzeba dodać i podkreślić, iż powyższe działania nie byłyby możliwe bez zaangażowania się osobistego w nie wszystkie Pana Pawła Rozdżestwieńskiego, za co mu ogromnie dziękujemy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie