Skocz do zawartości

Raupenschlepper Ost / Steyr RSO ( Część II )

Lemeryt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 516
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
no po obrządku, krów to chyba nigdy nie będę trzymał. z rysunku wnioskuję że to nie było sprzęgło tylko hamulec inaczej sobie to wyobrażałem może dlatego z dt75 mało miałem do czynienia ogólnie napędy gasiennicowe to nie moje doświadczenia, ale gasinnice te stalowe mają pociagniecie widziałem filmik 600 konny ciagnik rolniczy gumowe gąsiennice kontra jakiś taki rso potwór ciagnik wymiękł.
wieczorem dam zdjątka kółek i docisków
Napisano

na pace widoczna kuchnia polowa, ale do czego służyła ta przyczepa, do przewozu zwierząt ?

To chyba jakis nowszy wzór Heeresfeldwagen HF.2. Najwidoczniej w RSO zostaly przezbrojone jednostki o trakcji konnej i z powodu braku przyczep uzywano tego co bylo.

Napisano

Witam.
Jotes - tego zdjęcia jeszcze nie było, świetne, jeśli mógłbyś wklej link aukcji.
Obiecałem na dzisiaj mini niespodziankę i dotrzymuję słowa mieszcząc się w ostatnich minutach wyznaczonego przez siebie terminu. Pierwszy zakup za zebrane przez Was pieniądze...

Napisano
..no ledwie mi się udało. Nadsyłane przez Was pieniądze zbieram na konkretniejszy" element RSO. Koła ze zdjęcia zapewne Wszyscy poznajecie :) udało się je nabyć w bardzo korzystnej cenie dzięki dobrej woli Pana Henryka któremu serdecznie dziękuję.

Dziękuje serdecznie Tym Wszystkim dzięki którym ten zakup był możliwy.

Do jutra, ledwo żyję (cały dzień za kierownicą).
Pozdrawiam
Paweł
Napisano
http://cgi.ebay.de/foto-technik-wh-fahrzeug-2-wk-soldat-funk-wagen_W0QQitemZ130190149159QQihZ003QQcategoryZ15504QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Napisano

Witam.
Ten tydzień dobrze się zaczął, a kto wie jak się skończy ...
Dziś do Muzeum dotarła przesyłka z materiałami dotyczącymi RSO. Tą cenną przesyłkę stanowiącą wielkie wsparcie dla „Projektu RSO” nadesłał Pan :

Henryk Gralec .

Dziękuję serdecznie. Bardzo się przyda.
Pozdrawiam

Napisano
Widzę że jak w poniedziałek się zaczęło tak każdy dzień cos nowego przynosi.
Dziej super gąsieniczka i części , każdy element się liczy nawet ten najmniejszy. Jeśli masz kłopoty z załączeniem zdjęć możesz przesłać do mnie to wkleimy.
Rodzyneczki oczywiście super .... podaj mi tylko nr z okładek
Tak naprawdę to czekam na drugą przesyłkę z Niemiec ...... ale o tym jak dojdzie.
Napisano

Romel prezentowaliśmy tą książkę już w pierwszej części sagi RSO .... moim zdaniem cena tej książki jest trochę zawyżona, jeśli chciał byś tą książkę napisz do mnie.

Napisano
dziękuje za propozycje ale z niej nie korzystam gratuluję i życzę dalszych sukcesów aby RSO był na chodzie jak ten w Belgi http://www.youtube.com/watch?v=aq0w5tPkDpM
Napisano

No cóż niestety znowu masz pecha film ten był już prezentowany w pierwszej części ALE ciągle jest nie odnaleziony przez WAS jeszcze jeden film przedstawiający krótką scenkę z udziałem Estońskiego oddziału SS Narva. Na tym filmie widać dwa pojazdy RSO z rejestracją SS.
W załączeniu kolejna scenka z filmu.
Powodzenia.

Napisano
Witam fanow RSO
Mam Pytanie
Czy na terenie UK znajduje sie jakis RSO?
Muzeum lub prywatna kolekcja?
Woodhaven wiesz cos?
Dzieki za kazde info
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie